March 29, 2024

Frankrijk en België reserveringssites voor het WK 2022 – EK-kwalificatieduels | voetbal nieuws

België en Frankrijk plaatsten zich voor het WK van volgend jaar met vier doelpunten van Kylian Mbappé en hielpen Frankrijk bij de 8-0 nederlaag van Kazachstan.

Door het resultaat staat Frankrijk bovenaan in Groep D met 15 punten uit zeven wedstrijden, vier voor op nummer twee Finland, dat dinsdag op bezoek gaat in de finale.

Karim Benzema voegde twee doelpunten toe, terwijl Adrien Rabiot en Antoine Griezmann een doelpunt maakten om een ​​indrukwekkende prestatie te leveren in het Parc des Princes en de positie van Frankrijk te bemachtigen in het kampioenschap van volgend jaar, dat 32 landen in Qatar omvat.

De deuren gingen wijd open nadat Mbappé Frankrijk in de zesde minuut op voorsprong duwde met een prachtig eerste schot van de pass van Theo Hernandez, en de gastheren waren altijd voor op de Kazachen.

Mbappé maakte in de 12e minuut het tweede doelpunt met een simpel schot in een leeg net, waarbij hij een van de verdedigers omzeilde nadat Kingsley Coman naar rechts liep en een hattrick maakte in de eerste helft in de 32e minuut toen Coman de kopbal kruiste met een perfecte inch.

De Fransen haalden na de pauze nooit hun voet van het pedaal en verstevigden hun voorsprong snel met twee snelle schoten van Benzema, die de vierde scoorde met een assist van Hernandez voordat Mbappé de leverancier werd.

Rabiot scoorde zijn eerste internationale doelpunt in de 75e minuut toen hij een hoekschop voor Griezmann kopte voordat de laatste zijn 42e doelpunt scoorde met een strafschop, waarmee hij Michel Platini overtrof als de derde beste scorer voor zijn land.

Briljante Mbappé zette drie minuten voor het einde glamour op de taart met een schitterend doelpunt in de rechter benedenhoek van een pass van invaller Moussa Diaby, waarbij de thuisploeg al aanwezig was.

Gebruik de Chrome-browser voor een toegankelijke videospeler

Bekijk de vier goals van Mbappé in de 8-0 overwinning van Frankrijk op Kazachstan

Groep D: België reserveert een plaats voor het WK

De hoogtepunten van de EK-kwalificatieduels tussen België en Estland

België verzekerde zich van een plaats in de WK-finale van volgend jaar en handhaafde hun ongeslagen reeks in de kwalificaties door Estland met 3-1 te verslaan.

De halve finalisten in Rusland in 2018 stegen op naar 19 punten in Groep E, nadat Christian Benteke vroeg scoorde en Yannick Carrasco en Torgan Hazard in de tweede helft doelpunten maakten.

De Belgen voegen zich bij Brazilië, Denemarken, Frankrijk en Duitsland als de eerste vijf landen die zich kwalificeren voor de finale, die aanstaande november in Qatar begint.

Zonder geblesseerde Romelu Lukaku en Michy Batshuayi had de 30-jarige Benteke een zeldzame kans om de aanval te leiden en het duurde niet lang voordat de score werd geopend.

En hij raakte de bal van dichtbij nadat Estland-doelman Matvey Igonin een verschrikkelijke fout maakte, waardoor de lage voorzet van Carrasco uit zijn handen glipt.

Benteke mag voor rust meer dan een koppel hebben, terwijl Eden Hazard alleen de keeper had om hem te verslaan na een slimme pass van Kevin De Bruyne, maar hij miste de kans.

Carrasco wees de weg nadat hij in de 52e minuut Benteke had gegooid met een krachtig schot met links bovenaan het net vanaf de rand van het strafschopgebied.

Estland trok vervolgens het verschil in de 70e minuut toen de Belgische doelman Thibaut Courtois het schot van Raono Sabinins langs Eric Sorga schoot, die de bal naast schoot.

Vier minuten later was de voorsprong van de twee doelpunten weer hersteld toen invaller Thorgan Hazard een kopbal van De Bruyne kruiste.

Wales Duidelijk opgeschoven naar de tweede plaats met een 5-1 nederlaag thuis Wit-RuslandGareth Bale won zijn 100e titel voor zijn land

Groep G: Nederland leidt met twee doelpunten

Hoogtepunten van de WK-kwalificatiewedstrijd Groep G tussen Montenegro en Nederland

twee late goals de zwarte berg ontkende de Holland Een kans om een ​​plaats in het WK van volgend jaar te boeken met behoud van een wedstrijd, met een 2-2 gelijkspel op zaterdag en het resultaat van Groep G in de balans te laten.

Oranje had acht minuten voorsprong op de groep, maar doelpunten van Ilya Vukotek in de 82e en Nikola Vujnovic na vier minuten zorgen ervoor dat Nederland nu moet wachten op de laatste thuiswedstrijd van dinsdag tegen Noorwegen in Rotterdam. in Katar.

Ze stonden 2-0 achter na de dubbel van Memphis Depay, omdat ze bittere herinneringen aan het verliezen van hun laatste WK in Rusland wilden uitbannen.

Hun hoop op het vieren van een wedstrijd zal echter oogsten, na de naaste concurrenten Noorwegen Ik regisseerde eerder op zaterdag met Letland, verwend door een spannende thuiskomst.

En Oranje bleef twee punten voor op de rest van de teams in de poule nadat Noorwegen thuis met 0-0 gelijkspeelde met Letland, terwijl Turkije Gibraltar met 6-0 versloeg. Nederland heeft 20 punten met Noorwegen en Turkije met 18 punten.