April 25, 2024

Flames’ geloof blijft groeien na zegereeks – Sportsnet.ca

Calgary – Ik heb me afgevraagd wat de Calgary-vlam zou doen voor de verschijning.

Ik overwoog de mogelijkheden nadat de spelers vertrouwen en momentum hadden opgebouwd met hun eerste overwinning in ronde 3 van het seizoen op vrijdag in Vancouver.

Zondag deden ze het weer.

Rustig na twee doelpunten, met het seizoen op het spel, vonden ze een manier om bovenop een andere dramatische overwinning te komen, 5-4 op Anaheim, wat hen meer vertrouwen geeft dat hun playoff-dromen niet alleen veel afwisseling zijn.

[brightcove videoID=6323855589112 playerID=JCdte3tMv height=360 width=640]

Het bezorgde hen ook hun eerste winning streak van vier wedstrijden van het seizoen en hielp hen binnen twee punten te blijven van Winnipeg Jets met nog vijf wedstrijden te gaan.

Hun schema is eenvoudiger dan dat van de Jets, en de twee staan ​​woensdag tegenover elkaar in Manitoba.

Dit is goed.

“Het is enorm”, zei Milan Lucic, zes minuten na de derde periode gelijk met 4-4.

“De mogelijkheid om terug te komen tegen een team als Vancouver, dat op dit moment waarschijnlijk een van de beste teams is, gaf ons wat vertrouwen om eropuit te gaan en het hier vanavond opnieuw te doen.

[brightcove videoID=6323855248112 playerID=JCdte3tMv height=360 width=640]

“We weten hoe Winnipeg heeft gewonnen en we moesten ons deel doen.

“Vanavond krijgen we een grote overwinning om bij te blijven.”

En ze deden het met een onwaarschijnlijke cast van persoonlijkheden, waaronder Michael Stone die het winnende doelpunt scoorde nadat hij terugkeerde in de opstelling nadat hij 20 wedstrijden had gemist met een voetblessure.

“Het is goed om weer een bijdrage te leveren”, glimlachte de beroemde verdediger, die op de bank werd gepropt door een euforische groep die de Ducks met 13-4 versloeg in de derde set.

“Als je liefde krijgt van mannen, is dat fijn.”

Leuk als het eindelijk ook terug stuitert.

Niemand zou suggereren dat de vlammen zich in zo’n precaire positie bevonden vanwege het geluk van de kobold.

Je oogst wat je zaait.

Maar als je club de competitie aanvoert met een verlies van één doelpunt, terwijl je tegelijkertijd als tweede eindigt met 77 schoten, voelt het zeker poëtisch als een winnend punt explodeert alsof Stone van de paal stuitert in plaats van eraf.

“Hé, dat waren er veel”, glimlachte Stone, toen hem werd gevraagd of het leek alsof die schoten dit jaar over het algemeen de verkeerde kant op kaatsten voor de Flames.

“Niet voor mij,” voegde hij eraan toe, even pauzerend voor een dramatisch effect.

“Mijn opdracht is ofwel om geblokkeerd te worden of om het netwerk te missen.”
Een aantal hoognodige bewegingen in een kamer die bekend is in de competitie waren de laatste tijd zwaar.

Niemand in Calgary glimlachte na de eerste periode toen Jacob Markstrom bij het eerste schot werd geraakt, en hij stond na 20 minuten met 2-0 achter.

[brightcove videoID=6323850876112 playerID=JCdte3tMv height=360 width=640]

Daryl Sutter besloot Dan Fladar als tweede te starten.

Het was, zei hij, “net als het wisselen van lijnen”, terwijl zijn team op zoek was naar wat sprongen.

Het werkte, want de Flames scoorden 33 seconden later.

Doelpunten van Andrew Mangiapan, Nikita Zadorov en Nick Ritchie brachten de plotseling baldadige Saddledome weer tot leven.

Een minuut later viel de stilte, toen Frank Vatrano de stand op 3-3 bracht, voordat Scott Harrington met één uit een wederopbouwdoelpunt voor de bezoekers neerzette, wat de weg vrijmaakte voor een spannende derde.

zei Lucic, wiens zevende doelpunt van het seizoen zijn beste tot nu toe en de belangrijkste was.

“Ik denk dat alle vijf de doelwitten van vandaag Schneiders waren, dus het is leuk om te zien dat het zo gaat na drie of vier posts vandaag, en na, wat, 80+ posts af en toe?

“Het is goed om te zien dat er wat opleving onze kant op komt.”
Een van die rebounds betrof een pijnlijke schotblokkade door MacKenzie Weegar die al snel leidde tot de gelijkmaker van Lucic.

“Dit is wat we nu nodig hebben”, zei Stone, wiens schoen minder dan drie weken geleden werd uitgetrokken.

“Het is die tijd van het jaar waarin je je lichaam op het spel zet.

“Alles wat nodig is om de klus te klaren.”

Met op drie na alle schoten die het net raakten in een wedstrijd waarin ze de bezoekers met 41-22 versloegen, waren er niet veel kickers.

Met punten in 11 van de 14 wedstrijden begint dit team echt in zichzelf te geloven.

“Nou, het wordt tijd dat we erachter komen”, zei Stone, wiens club dinsdag het laagst geplaatste Chicago ontvangt.

“Het is de juiste tijd van het jaar om dat te doen.

“Het zou beter zijn als we in een andere situatie zaten, maar het is goed dat we samen wat overwinningen behalen.”