March 29, 2024

FIH Pro League: Indiase dameshockeyploeg verliest van Nederland in shootout: The Tribune India

PTI

Bhubaneswar, 9 april

Het Indiase dameshockeyteam leed een 1-3 nederlaag tegen het tweede strijkersteam van Olympisch kampioenen Nederland in een shootout nadat beide teams in de tweede wedstrijd van hun FIH Pro op een 1-1 gelijkspel stonden. Competitiewedstrijd hier op zaterdag.

Rajwinder Kaur scoorde in de eerste minuut van de wedstrijd en Nederland, dat hier speelde zonder goud te winnen op de Olympische Spelen van vorig jaar in Tokio, nam de wedstrijd mee naar een shootout van aanvoerder Johnson Yippy in de 53e minuut.

Johnson was zaterdag voor de wedstrijd de meest ervaren speler van het Nederlands elftal met 24 interlands. Alleen de overige vier Nederlandse spelers hebben in meer dan 10 internationals gespeeld.

Aanvoerder en doelman Savita is een ervaren Indiase speler die in 223 wedstrijden heeft gespeeld.

India, zonder drie hoofdrolspelers Lalremsiami, Salima Ted en Sharmila Devi, van de historische vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokio, won vrijdag de heenwedstrijd met 2-1. Het was de eerste overwinning tegen Nederland in tien jaar.

India verzamelde één punt in de wedstrijd om tweede te blijven op de ranglijst, terwijl Nederland de nummer één plek behield.

Nederland heeft nu 19 punten uit 8 wedstrijden, terwijl India 16 punten heeft uit 8 wedstrijden.

Navneet Kaur was de enige Indiër die scoorde in de shootout, terwijl Rajwinder, Neha en Jyoti het doel misten.

Aan Nederlandse zijde misten Barensen Marante, Fordoin Kyra en Johnson het doel in de shootout van Morgenstern Fiona om het bord te laten klinken.

Na vrijdag met 2-1 van Nederland te hebben gewonnen, nam Nederland in de 34e seconde razendsnel de leiding.

India kreeg twee strafcorners toen de wedstrijd begon en Rajwinder werd van de tweede positie afgebogen en vond het doel.

Maar daarna werd de tweede snaar gedicteerd door het Nederlands team met meer balbezit en cirkelvormige penetratie. Indianen verloren vaak bezittingen door gebrek aan richting en creativiteit.

Net als in de eerste wedstrijd, in het vierde kwart, was de Indiase verdediging na een meedogenloze aanval van de Nederlanders, die gretig waren om de achterkant van het net te vinden, binnen zeven minuten na de toegewezen tijd solide tot de gelijkmaker.

Nederland kreeg zes strafcorners op rij. Ze passeerden Savita vanaf de zesde en Johnson stuurde een hoog schot het doel in.

Het Indiase team reist op 11 en 12 juni af naar België voor de volgende wedstrijden.