July 25, 2024

FIFA World Cup Qatar 2022: Nederlandse spits Kakpo blij met transferspeculatie

FIFA World Cup Qatar 2022: Nederlandse spits Kakpo blij met transferspeculatie

“Mijn focus ligt op het WK, maar het is altijd leuk om dat soort verhalen te horen”, zei Kakpo zondag op een persconferentie toen hij werd ondervraagd over berichten over een mogelijke verhuizing naar PSV Eindhoven.

Hij was ook het onderwerp van transferspeculatie voor het seizoen, maar voorgestelde deals kwamen niet uit en later hielp hij zijn club de knock-outfase van de Europa League te bereiken.

“Ik probeer er niet te veel over na te denken. Ik probeer te doen wat ik kan… het team helpen”, zei hij.

“De coach (Louis van Gaal) is erg veeleisend. Hij motiveert me altijd en probeert een betere speler te worden. Daar ben ik erg dankbaar voor. Ik ben niet verbaasd over mijn prestatie. Ik weet waartoe ik in staat ben.

“Momenteel ben ik speler van PSV en de focus ligt op het nationale team. We zullen zien wat er gebeurt. Het wordt gek in het voetbal, maar zoals het nu is, speel ik ook na het WK voor PSV.” Beker,” voegde Kakpo eraan toe.

Na een teleurstellend 1-1 gelijkspel met Ecuador zei teamgenoot Daly Blind dat Oranje het reeds uitgeschakelde gastland Qatar dinsdag in hun laatste groepswedstrijd niet zal onderschatten.

“Er waren veel dingen die beter hadden gekund. Het was niet onze beste wedstrijd. We moeten veel beter ons best doen om tot betere resultaten te komen”, zei hij.

Maar Blind zei dat veel fantasieteams het moeilijk hebben op het WK.

“Er zijn een aantal interessante resultaten geboekt. Ik denk dat veel teams het gat dichten”, voegde Blind toe.

“Misschien heeft het ermee te maken dat de voorbereiding korter was dan normaal. Je hebt meestal meer tijd om je voor te bereiden.

“Maar we zoeken geen excuses, we bekritiseren onszelf en richten ons nu op de volgende wedstrijd tegen Qatar. We moeten beter zijn.”