April 25, 2024

Fernandez Anastasia Pavlyuchenkova Derde ronde Indian Wells

Indian Wells, Californië (AFP) – Lille Fernandez versloeg de negende reekshoofd Anastasia Pavlyuchenkova met 5-7, 6-3, 6-4 en bereikte zondagavond de derde ronde van de BNP Paribas Open.

Fernandes, de runner-up van de US Open, vocht tegen een breakpoint in de achtste game van de derde set om 5-3 op te schuiven. Pavlyuchenkova hield stand van 5-4 voordat Fernandez de wedstrijd toevoegde, die werd vertraagd door een set en een break.

Fernandez wint ook het dubbelspel. Zij en partner Coco Gauff bereikten de kwartfinales.

Iga Swiatek versloeg de 25e reekshoofd Veronika Kudretova met 6-1, 6-0. Swiatek verloor slechts vijf wedstrijden in twee wedstrijden tijdens haar eerste bezoek aan het gezamenlijke ATP- en WTA Tour-evenement. Het kostte slechts 54 minuten om Kudermetova te pakken te krijgen op de eerste verjaardag van de overwinning van de Poolse speler op de Franse Open.

Tweede reekshoofd Swiatek pakte 28 van haar 33 servicepunten, behaalde 19 overwinningen en maakte slechts zeven geldige fouten.

“Ik voelde me erg zelfverzekerd”, zei ze. “Maar eigenlijk wilde ik een cadeau maken voor mijn psychiater, want als ik verlies is er meestal wat drama, dus laten we zeggen dat ze vandaag een vrije dag heeft.”

Tweevoudig hoofdkampioen Murray versloeg de 18-jarige Carlos Alkers met 5-7, 6-3, 6-2 en bereikte voor het eerst sinds 2016 de derde ronde. De 34-jarige Schot deed als een wilde mee aan het toernooi. kaart. De Kersen hadden 36 winnaars in vergelijking met Murray’s 18.

“Ik had het gevoel dat hij in de tweede set misschien beter had gespeeld”, zei Murray. “In de eerste set voelde ik dat ik meer kansen had, maar ik kreeg ze niet, ja, ik was blij met de manier waarop ik worstelde. Hij is een jonge speler van topklasse.”

Alexandra Sasnovich zette haar voorsprong voort door Simona Halep uit 2015 als 11e te verslaan met 7-5, 6-4. Dit was Sasnovich’ tweede opeenvolgende overstuur voor een voormalige grote kampioen. Ze versloeg US Open-winnares Emma Radocano in haar tweede wedstrijd op Indian Wells. Sasnovic heeft voor het eerst sinds 2019 drie wedstrijden op rij gewonnen in het hoofdtoernooi.

Vierde reekshoofd Elina Svitolina schoof ook op, die 32ste reekshoofd Sorana Kirstia versloeg met 4-6, 6-4, 7-6 (3). De Amerikanen Shelby Rogers en Jessica Pegula plaatsten zich met twee opeenvolgende overwinningen voor de Ronde van 16.

Ook bij de heren versloeg nummer 5 zaad Matteo Berrettini Alejandro Tabelbo met 6-5 7-5 in zijn openingswedstrijd. Hij staat vervolgens tegenover de 31e reekshoofd Taylor Fritz, die Brandon Nakashima met 6-3, 6-4 versloeg in een volledig Amerikaanse wedstrijd.

Berrettini, de dubbele titelhouder van dit jaar, won voor de eerste keer in zijn derde optreden bij Indian Wells.

“Ik hou van de omstandigheden hier, de plek, het is geweldig”, zei hij. “Ik kende Alejandro niet goed. Hij speelde hier drie wedstrijden, dus hij voelde zich zelfverzekerd. Hij dacht dat hij kon winnen en dat voelde ik, dus het was moeilijk om hem te verslaan.”

Nr. 7 Felix Auger-Aliassime verloor van Albert Ramos-Vinolas met 6-4, 6-2.

10e reekshoofd Yannick Sener, die vorige week de titel won in Sofia, versloeg John Millman met 6-2, 6-2. Nummer 14 Giles Monfils versloeg Gianluca Mager met 6-4, 6-2.

Kevin Anderson versloeg de 17e geplaatste Lorenzo Sonego met 7-6 (7), 7-6 (3).