March 28, 2024

Europese kwalificaties: Engeland en Denemarken vorderen | Europese kwalificaties

Engeland en Denemarken gingen nog een stap verder in de finale van de FIFA Wereldbeker, met overwinningen op Zweden en Zwitserland die beide partijen op jacht hielden.

UEFA.com voltooit alle operaties vanaf wedstrijddag 7.

Hoogtepunten: Andorra 0-5 Engeland

Ben Silwell en Jack Grilish maakten hun eerste doelpunten in Engeland, waarbij de Three Lions 5-0 scoorden met Andorra, Pugo Saga, Tommy Abraham en James Ward-Bros. Ze staan ​​vier punten los van Groep I boven Albanië. In Groep F zal Delmark’s 4-0 overwinning in Moldavië alleen een 100% record in deze Europese kwalificaties behouden en ze zullen zich dinsdag kunnen kwalificeren met een overwinning tegen Oostenrijk.

Zweden en Zwitserland maken de vloer

Hoogtepunten: Zweden 3-0 Kosovo

Spanje bovenaan Groep B met UEFA Nations League-finale, Zweden 3-0 overwinning op Kosovo Zwitserland versloeg ondertussen Noord-Ierland met 2-0 in eigen huis, waarbij Steven Super en Christian Fosnach aan het einde van elke helft scoorden. Met de zege van dinsdag op Litouwen komen de koplopers van Groep C in evenwicht met Italië.

De Oekraïne-run loopt op zijn einde

Hoogtepunten: Finland 1-2 Oekraïne

Bij de start van de Europese kwalificatieronde eindigde het ongekende vijfvoudige gelijkspel van Oekraïne in Finland met 2-1. Timothy Bookie annuleerde de vroege treffer van Andrei Yarmolenko vanop afstand, maar de knappe finish van Roman Yaremschuk kwam bij de rust op voorsprong. “We wachten op succes”, zei ontspannen coach Oleksandr Petrakov. “Natuurlijk stonden we onder druk.”

Beter dan de anderen

• Het was de avond van இறுதிukasz Fabiański’s laatste thuiswedstrijd als Poolse speler toen zijn team uitging met een 5-0 overwinning op San Marino, terwijl Robert Lewandowski niet tot de topscorers van de avond behoorde.
  • Bekijk de hoogtepunten van de thuiswedstrijd van Schotland tegen Israël: een van de beste wedstrijden in de Europese kwalificatie tot nu toe, met de beste doelpunten aan beide kanten en de dramatische late winnaar.

Wie verdient wat?

Alle uitslagen van vrijdag

Groep E: Tsjechië 2-2 Wales, Estland 2-0 Wit-Rusland
Groep G: Gibraltar 0-3 Montenegro, Letland 0-1 Nederland, Turkije 1-1 Noorwegen
Groep H: Cyprus 0-3 Kroatië, Malta 0-4 Slovenië, Rusland 1-0 Slowakije
Groep J: Duitsland 2-1 Roemenië, IJsland 1-1 Armenië, Liechtenstein 0-4 Noord-Macedonië

M முller komt Duitsland te hulp

Hoogtepunten: Duitsland 2-1 Roemenië

Hansie Flick had vier overwinningen van vier die de leiding hadden over Duitsland toen invaller Thomas Mல்லller de winnaar ving tegen flexibel Roemenië. De elegante individuele aanval van Ianis Hockey benadrukte het publiek en ze verdedigden dapper totdat Serge Knobri het Duitse niveau aan het begin van de tweede periode uitschakelde. In de 81e minuut kwam er eindelijk een einde aan de thuisdruk toen Leon Goretska in de hoek schoot van de ongemarkeerde Mர்ller Joshua Kimmich en Manschaft zes van de zeven overwinningen opleverde in Groep J.

De Turkse boom werd geverifieerd door Noorwegen

Hoogtepunten: Turkije 1-1 Noorwegen

Noorwegen stond Turkije voor in Groep G toen ze 1-1 gelijkspeelden in Istanbul en dicht bij de Nederlandse divisieleiders waren. Het openingsdoelpunt van Kerem Akhtargolu gaf Stephen Kunds een perfecte start als nieuwe hoofdcoach in zijn eerste wedstrijd, maar voor rust stond Christian Thorstwet twee punten voorsprong op Nederland – en, belangrijker nog, twee punten voor Turkije.

Gelijkspel Topsy-Dervie tussen Tsjechië en Wales

Hoogtepunten: Tsjechië 2-2 Wales

De lopende leiders van Groep E zijn strak na een spannend gelijkspel in het door oorlog verscheurde Praag, de tweede achter België. Aaron Ramsay zette Wales bij rust op voorsprong, maar de gastheren maakten binnen 90 seconden gelijk via Jacob Bezek. De fout van de rug van Wales-doelman Danny Ward eindigde in een bizar eigen doelpunt, maar Daniel James verliet beide kanten met acht punten.

• Davey Klaassen scoorde voor de derde keer in vier interlands toen Nederland een cruciale overwinning boekte voor Letland.
  • Na de overwinningen op Slowakije en Cyprus hebben Rusland en Kroatië enorme stappen gezet om de eerste twee plaatsen in Groep H te veroveren. Het leidende paar heeft zes punten voorsprong op de als derde geplaatste Slovenië, voor wie Joseph Ilik tweemaal scoorde in een prachtige overwinning op Malta.