September 8, 2024

Euro 2024: De Nederlandse legende valt Engeland aan na een nederlaag in de halve finales

Voormalig Nederlandse middenvelder Rafael van der Bart omschreef Engeland als een ‘slecht team’ nadat de Three Lions Nederland met 2-1 versloegen in de halve finales van het EK 2024.

voormalig Holland spellen maker Rafaël van der Vaart Hij gaf een vernietigend oordeel over Engeland In navolging van woensdag Euro 2024 halve finale, en beschreef de Three Lions als een “slecht” team.

Het Engelse nationale team probeert voor het eerst sinds de tweede plaats achter Spanje op het WK 2010 de finale van een groot toernooi te bereiken. Ronald KoemanDe mannen van de Three Lions liepen aan de leiding tijdens de eerste uitwisselingen van hun confrontaties met de Three Lions.

Slechts zeven minuten na de halve finale van woensdag in Signal Iduna Park, Declan Rijst Hij werd op heterdaad betrapt bij balbezit Xavi Simmonsdie echter naar voren sprong en een raket in de bovenhoek afvuurde Jordan Pickford Haal de vingertop om erop te slaan.

De reactie van Engeland op een achterstand met een doelpunt was echter positief. Harry Kane Engeland scoorde al na elf minuten de gelijkmaker uit een strafschop, maar de toekenning van de strafschop was zeer controversieel.

De Nederlandse coach Koeman reageerde door de geblesseerde spits op te offeren Memphis Depay Voor de middenvelder Joey FairmanDaarna voerde Nederland de intensiteit op en genoot ook in de tweede helft van controle over de wedstrijd.

Van der Vaart: “Wat een bescheiden Engelse ploeg is dit”

©Reuters

Maar de kampioenen van het Europees Kampioenschap van 1988 konden hun dominantie niet waarmaken, en toen de klok de 90 minuten naderde, Ollie Watkins De speler bevond zich in een zeer moeilijke confrontatie met het Engelse nationale team toen hij vanuit een krappe hoek een krachtige bal schoot om Engeland naar de finale van komende zondag tegen Spanje te leiden.

Er was consensus dat de prestatie van Engeland woensdag de beste was op het EK tot nu toe. Voor het eerst sinds hun openingssucces op Servië wonnen ze binnen 90 minuten, hoewel Nederland hun kansen in de tweede helft beperkte voordat Watkins scoorde.

Van der Vaart – die tijdens zijn indrukwekkende carrière 109 wedstrijden voor Nederland speelde – beweerde echter ondubbelzinnig dat Gareth Southgate's mannen speelden niet goed in Dortmund toen ze spraken Nou.

“Wat een team, dat is het niet waard. Langzaamaan hebben ze geen zin meer om iets te doen. Ze hebben topspelers op het veld. Wij hebben ook niet veel gedaan. We hebben wel wat kansen gehad. We hadden beter kunnen spelen.” .” vrouw Van der Vaart citeert hem en zegt:

Beide kanten van de verbluffende aanval van Simmons en de winnaar van Watkins waren de scheidsrechter Felix Zwier Hij stond in het middelpunt van de belangstelling en kende Engeland op twijfelachtige wijze een strafschop toe toen… Denzel Dumfries Kane betrapte de aanvoerder van Engeland toen hij een hoge bal over de lat schoot.

Voormalig Nederlandse spits vindt dat scheidsrechter op 'zwarte lijst' moet worden gezet

Een foto van de Nederlandse coach Ronald Koeman op 11 juli 2024©Reuters

Zaïre wees aanvankelijk de verzoeken van Engeland af, maar veranderde van gedachten nadat hij de monitor op het veld had bekeken. De voormalige rechtsback van Engeland zei: Gary Neville Hij noemde de beslissing van de scheidsrechter 'een schande'.

Ook Koeman en Virgil van Dijk hadden na de wedstrijd kritiek op de strafschopbeslissing, zo liet de voormalig Nederlandse spits weten Pierre van Hooydonk Hij ging nog een stap verder in zijn kritiek op scheidsrechter Zwier, die in 2005 betrokken was bij het matchfixingschandaal in het Duitse voetbal.

“Ze mogen Felix Zwier bedanken. Hij moet echt op de zwarte lijst. Hij is verschrikkelijk. Net als in de tweede helft. Duel met Cody Jackpo De 54-jarige coach vult aan: “Hij floot opnieuw op tien meter afstand van de assistent-scheidsrechter. Dat waren beslissende momenten in deze wedstrijd.”

Terwijl Engeland zich voorbereidt op de spannende finale van zondag in Berlijn tegen Spanje, zal Nederland de koffers pakken en naar huis terugkeren zonder play-off voor de derde plaats op het Europees Kampioenschap.

ID: 547948: 1false2false3false: QQ:: Vanaf het databasebureaublad: LenBod: collect6753:Er is geen informatie over gegevensanalyse