April 25, 2024

Eredivisie: stop met waar je mee bezig bent en kijk hoe de afschuwelijke schorpioen een doelpunt maakt in de Eredivisie

Cyril Ngong van FC Groningen scoorde een gruwelijk doelpunt met een schorpioenschop.© Twitter

FC Groningen-spits Cyril Ngong scoorde zondag in de Eredivisie een beruchte schorpioenschop tegen AZ Alkmaar. In een felle ontmoeting in de Euroborg Arena in Groningen produceerde Ngong een schoonheid toen hij een lastige vaardigheid voor het thuispubliek uitvoerde om zijn team de leiding te geven. In de 20e minuut sneed vleugelspeler Mohamed El Hankoury de linkervleugel af en krulde een bal richting Ngong bij een strafschop uit Arizona. Met de bal iets achter zich, wachtte Ngong slim op de bal en gebruikte zijn linkerhiel om de bal achter in het net te plaatsen, waardoor de keeper en verdediger in volledige ontkenning bleven.

Eenmaal in de bal krioelde het publiek van vreugde terwijl commentatoren geen woorden konden vinden om het doelpunt te beschrijven, waarbij veel fans zeiden dat het doelpunt de Puskas-prijs verdiende.

Het spannende aan de wedstrijd bleken 21 schoten uit Arizona te zijn in vergelijking met de negens gescoord door de thuisploeg. Arizona scoorde meer schoten op doel, negen, in vergelijking met de vier van Groningen.

AZ had 65 procent balbezit en 11 hoekschoppen leverden voor de ploeg niet het gewenste resultaat op. Ze genoten zelfs van meer pasnauwkeurigheid en voltooiden 625 passen ten opzichte van 336 Groninger spelers.

Promotie

Ondanks het domineren van de statistieken, slaagde Arizona er niet in om voorbij Groningse doelman Peter Leuvenberg te komen, aangezien de gastheren een 2-0 overwinning behaalden, dankzij aanvaller Michael DeLeo die hun voorsprong in de 71e minuut verdubbelde.

Hij raakte de thuisploeg wanneer het er het meest toe deed, en een doelpunt in elke helft verzekerde hem van de 15e plaats in de puntenlijst.