September 25, 2024

Engeland schittert in zijn eerste duel met Carsley, en Duitsland en Nederland scoren vijf doelpunten

Florian Wirtz (links) en Jamal Musiala uit Duitsland vieren zaterdag de 5-0 overwinning op Hongarije in Düsseldorf (John McDougall)

Caretaker England-manager Lee Carsley kende zaterdag een vliegende start met een 2-0 overwinning op Ierland, terwijl Duitsland en Nederland vijf doelpunten scoorden om hun Nations League-seizoen een vliegende start te geven.

De ontmoeting in Dublin liet zien wat in het voordeel van de gastheren had kunnen zijn, toen Declan Rice en Jack Grealish, die Ierland eerder vertegenwoordigden, in de eerste helft scoorden voor de nummer twee van het EK 2024.

Carsley won het EK Onder-21 met Engeland in 2023 en bewees zijn waarde door Gareth Southgate fulltime op te volgen zonder enig kwaad te doen op het veld met een prestatie die veel meer aanvalslust had dan de prestaties van Engeland in de meeste van hun EK-wedstrijden. .

Na de wedstrijd kreeg hij echter opnieuw vragen omdat hij voor de aftrap het Engelse volkslied niet had gezongen.

Rice bracht het boegeroep dat al zijn aanrakingen begroette tot zwijgen met een krachtig schot in de bovenhoek van het doel in de elfde minuut.

De middenvelder van Arsenal werd vervolgens spelmaker voor Grealish, die zijn eerste internationale doelpunt scoorde sinds het WK van 2022.

“Ik ben er blij mee, maar ik ben niet verrast”, zei Carsley. “Ik denk dat ze nu genoeg tijd in het voetbal hebben gehad om te begrijpen en te respecteren dat het af en toe een beetje agressief zal zijn, maar op de juiste manier. .”

“Het is uiteraard geweldig voor hen dat ze de doelpunten hebben gescoord, maar nog belangrijker is dat het team heeft gewonnen en de nul hield.”

Engeland streeft ernaar om terug te keren naar het hoogste niveau van de UEFA Nations League, nadat het de vorige keer was gedegradeerd.

– Wertz, Musiala straalt –

In de eerste divisie zetten Duitsland en Nederland hun sterke prestaties op het EK voort.

Duitsland behaalde in Düsseldorf een verpletterende overwinning op Hongarije met 5-0, waarbij het creatieve duo Florian Wirtz en Jamal Musiala de schijnwerpers stal.

De jonge aanvallers lieten zien dat de toekomst van het Duitse voetbal er nog steeds rooskleurig uitziet, ondanks de pensionering van de WK-winnaars van 2014, Manuel Neuer, Toni Kroos en Thomas Muller, samen met aanvoerder Ilkay Gundogan.

Wirtz en Musiala gaven samen de bal door aan Niklas Fuelkrug om de score in de eerste helft te openen.

Musiala zette de pass van Wirtz vervolgens vroeg in de tweede helft om in het tweede doelpunt, waardoor de deur voor doelpunten opende.

Wirtz scoorde het derde doelpunt voordat Alex Pavlovic het eerste doelpunt voor Duitsland toevoegde, waarna Kai Havertz de score completeerde uit een strafschop.

Nederland ondervond niet de gevolgen van hun EK-halvefinale tegen Engeland, want zij behaalden in Eindhoven een spannende 5-2 overwinning op Bosnië en Herzegovina.

Joshua Zierzky kreeg de kans om voor het eerst op internationaal niveau te starten en beloonde Ronald Koeman binnen 13 minuten met zijn eerste doelpunt voor Oranje.

Ermedin Demirovich reageerde snel voor de bezoekers, tegen de spelstroom in.

Tijani Reinders rondde zijn indrukwekkende prestatie echter af met het tweede doelpunt van Nederland vlak voor rust.

Cody Jacobo scoorde het derde doelpunt na een voorzet van Reinders, voordat Edin Dzeko de achterstand terugbracht naar 3-1 en Bosnië weer in de wedstrijd zette.

Maar twee late doelpunten van Wout Weghorst en Xavi Simons gaven het resultaat een weerspiegeling van de verdiende Nederlandse dominantie.

De mannen van Ronald Koeman staan ​​dinsdag in Amsterdam een ​​spannende wedstrijd te wachten met oude rivaal Duitsland.

In de tweede divisie zette Georgië zijn goede prestatie op het EK voort met een 4-1 overwinning op Tsjechië.