April 24, 2024

Engeland leed het grootste verlies in een eeuw

Engeland leed dinsdag hun grootste thuisnederlaag in bijna 100 jaar en verloor met 4-0 van Hongarije in de UEFA Nations League.

Engeland is thuis niet meer verslagen door vier doelpunten sinds hun 5-1 nederlaag tegen de Scottish Wembley Wizards in 1928, maar ze hebben verloren van Hongarije in Wolverhampton en lopen nu een reëel gevaar te degraderen van de Eerste Klasse naar de Eerste Divisie. Het op één na minst glamoureuze niveau van het Europese internationale voetbal.

Middenvelder Roland Sly, 25, scoorde in de eerste 20 minuten voor de Hongaar, voordat Engeland instortte in de tweede helft toen Sly de tweede scoorde en Zolt Nagy de score buiten twijfel zette om het zeker 3-0 te maken. Sla toe in de 80e minuut toen het team van Gareth Southgate werd uitgejouwd door enkele van zijn fans.

Stream 50+ live en on-demand sporten met Kayo. Nieuw bij Kayo? Probeer nu 14 dagen gratis>

Voltooi WK-tenues en voetbalwedstrijden

De Hongaarse Roland Sly vierde feest na het scoren van zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Foto: Catherine Eiffel/Getty ImagesBron: Getty Images

Opmerkelijk is dat Hongarije het eerste team is dat vier doelpunten maakt in een uitwedstrijd tegen Engeland sinds ze zelf met 6-3 wonnen op Wembley in 1953.

“Het was een nacht om te vergeten, maar we moeten het op de kin nemen”, zei aanvoerder Harry Kane van Engeland.

Harry Kane uit Engeland wordt uitgedaagd door Roland Sly. Foto: Catherine Eiffel/Getty ImagesBron: Getty Images

Hongarije staat nu aan de top van League A, Groep 3, één punt achter Duitsland dat over Italië sprong dankzij een geweldige overwinning op het testteam van Roberto Mancini in Mönchengladbach.

Thomas Muller raakte het net in de derde periode na het begin van de tweede helft voordat Serge Gnabry de bal naar Timo Werner stuurde en halverwege de tweede helft twee snelle goals scoorde.

De bezoekers zakten één voordeel weg toen de 18-jarige FC Zürich-spits Wilfried Gonto 12 minuten voor het einde scoorde en daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit van Italië werd.

“Als we spelen zoals we vandaag deden, zullen veel teams het moeilijk hebben om tegenover ons te staan”, zei Gundogan.

Ondertussen behield Nederland zijn eerste plaats in Groep D in League One na Wales met 3-2 te hebben verslagen in een spannende finale in Rotterdam.

Gareth Bale leek vervolgens een punt voor Wales te hebben gespaard toen hij in blessuretijd een penalty omzette, maar Memphis Depay scoorde in de 93e minuut het winnende doelpunt voor Nederland.

Wales staat laatste in de groep met slechts één punt uit vier wedstrijden deze maand, toen de focus lag op de WK-kwalificatie.

Oekraïne kopgroep A, één punt achter Schotland, dat met 4-1 won in Armenië, en Stewart Armstrong scoorde tweemaal voordat John McGinn en Che Adams meer doelpunten maakten en de gastheren eindigden met negen man.