September 16, 2024

Engeland beëindigt het feest van Australië en ze ontmoeten Spanje in de finale van het WK vrouwenvoetbal

Lauren Hemp liet de halve finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Australië en Engeland niet de show van Sam Kerr worden.

Hemp scoorde om de voorsprong van Engeland te herstellen en zorgde vervolgens voor een perfecte pass voor de beslisser toen de Lionesses woensdag aan hun eerste WK-wedstrijd begonnen met een 3-1 overwinning op Australië.

Het resultaat in de halve finale maakte een einde aan Matilda’s glamoureuze run door het toernooi dat Australië samen met Nieuw-Zeeland organiseert, en zorgde ervoor dat Engeland de kans kreeg om voor het eerst sinds 1966 het WK mee naar huis te nemen, toen de Leeuwinnen zondag Spanje ontmoetten.

Sarina Wiegmann werd de eerste coach die twee landen naar de finale van de Women’s World Cup en naar back-to-back toernooien leidde. Haar run met Nederland eindigde in 2019 met een verlies tegen de Verenigde Staten in het beslissende toernooi.

Aan beide kanten daarvan leidde ze Nederland in 2017 naar de Europese titel en coachte ze vervolgens Engeland naar Euro 2022.

“Ik ben de gelukkige – in de laatste twee toernooien ga ik naar de finale”, zei Wegman, de enige coach van een team die de kwartfinales heeft bereikt. De vergelijking is nu één gedeeld door twee.

“Ik heb de finale gehaald, het is echt speciaal”, zei ze. “Ik heb zoiets van, ben ik hier midden in een sprookje of zoiets?”

Engeland controleerde de bal in de eerste helft, ontzegde de Australiërs de bal en sloot het overgangs- en tegenaanvalspel van Matildas af.

Het werd beloond toen Ella Ton in de 36e minuut scoorde met een krachtig rechtsbenig schot diagonaal net binnen de tweede paal. Een inworp van Rachel Daly ging naar Hemp, die zich omdraaide en de bal naar het gebied stuurde waar Russo hem langs Hemp terugbracht om Toone te bespringen.

Kerr maakt een teken terug

De Australische ster Kerr begon haar eerste wedstrijd in het toernooi nadat ze een linkerkuitblessure had overwonnen en scoorde voor Matildas, maar het was niet genoeg om de Europese kampioenen te verslaan.

Haar gelijkmaker in de 63e minuut gaf het publiek van 75.784 wat hoop, maar Hemp scoorde om de voorsprong van Engeland in de 71e minuut te herstellen en zorgde voor een perfecte steekpass voor Alicia Russo om vier minuten voor tijd vanuit een krappe hoek aan de rechterkant te finishen. .

“Zelfs na het doelpunt van Sam was er geen angst in het team. We waren niet nerveus. We speelden gewoon ons voetbal”, zei Hemp. “Ik denk dat we de taaiheid binnen het team hebben getoond om er 2-1 van te maken. En zelfs toen we er in de laatste paar minuten weer waren, had ik het gevoel dat we kalm en kalm aan de bal toonden om een ​​tegenaanval te kunnen doen.” en maak er natuurlijk 3-1 van.”

De Australiër Sam Kerr reageert na een gemiste kans om te scoren. (AFP via Getty Images)

Engeland en Spanje spelen zondag voor het eerst in de finale van de Women’s World Cup wanneer ze elkaar ontmoeten in Stadium Australia. Het wordt de eerste finale in Europa sinds 2003.

Australië speelt in de andere halve finale tegen Zweden, dat met 2-1 verloor van Spanje, zaterdag in Brisbane om de derde plaats.

“We wilden het spel controleren, dat deden we niet. En we wilden waarschijnlijk meer scoringskansen creëren en dat deden we niet”, zei de Australische middenvelder Katrina Gorey, terugkijkend op haar 100ste wedstrijd voor de Matildas. “Maar weet je, we hebben een snelle ommekeer en we willen het brons winnen.”

Na bovenaan hun groep te hebben gestaan, voor Nigeria na strafschoppen in de achtste finales, en Colombia te hebben verslagen in de kwartfinales, stond Engeland in de derde opeenvolgende halve finale van het WK vrouwenvoetbal. Australië stond voor het eerst in de vierde ronde.

Dat liet hij zien, vooral in de eerste helft en in de laatste 20 minuten toen de Australiërs op jacht moesten naar de wedstrijd.

Engeland had een sterker voordeel en had meer uithoudingsvermogen toen het telde.

“wij hebben een droom”

De Australiërs leken afgelopen weekend de finale te hebben gespeeld in een overwinning op Frankrijk met 7-6 strafschoppen, hun eerste overwinning in vier kwartfinales op het WK vrouwenvoetbal.

Kerr ging verder als invaller in de tweede helft in die nipte overwinning op het als vijfde geplaatste Frankrijk en de 29-jarige aanvoerder van Matildas begon eindelijk aan een wedstrijd – de zesde van haar team van het toernooi – tegen Engeland.

Ze belandde op de grond na haar eerste aanraking nadat ze in de knoop was geraakt met Keira Walsh. In de negende minuut kreeg de Engelse verdediger Alex Greenwood een gele kaart omdat hij van achteren binnenkwam en Kerr weer op de grond liet liggen.

Na in de eerste helft te zijn verslagen door de Engelse verdediging, maakte Kerr een enorme entree met een gelijkmaker op het uur. Kerr nam halverwege het balbezit, schoof het veld op met een solo-run en maakte een overtreding op een verdediger voordat hij een rechtsbenig schot van buitenaf losliet dat verdediger Mel Bright lichtjes flikkerde voordat hij in de linkerbovenhoek schoot.

Kerr begon vooruitgang te boeken, maar Engeland reageerde snel, waarbij Hemp een lange bal het gebied in rende en scoorde met zijn linkervoet nadat de Australische verdediger Ellie Carpenter de bal had gepasseerd.

Kerr miste een kans op de gelijkmaker met een kopbal van de lat in de 82e minuut en de Australiërs misten nog een kans in de 85e minuut.

Met Hemp die nog een kans creëerde, liet Engeland hen de thuisploeg betalen toen Rousseau klaar was met scoren.

Hemp zei dat het Engelse team hetzelfde gevoel van euforie wilde opwekken als vorig jaar na hun Euro-overwinning.

“Je hebt vorig jaar duidelijk gezien hoe succesvol we waren. We willen hetzelfde opnieuw doen, we willen een stap verder gaan”, zei Hemp. “We hebben allemaal een droom en ik heb het gevoel dat we elkaar echt pushen om het beste uit onszelf te halen.