September 20, 2024

Elks overwinnen een blessure en verslaan Lions zondag

EDMONTON – De Edmonton Elks hebben het verlies van hun startende quarterback overwonnen en hebben zondag hun tweede overwinning op rij behaald met een 33-16 overwinning op de BC Lions.

Middenvelder Trey Ford ging er in de eerste helft vandoor met een blessure en werd vervangen door veteraan McLeod Bethel-Thompson, die de effectieve aanvallende prestatie van Edmonton in het Commonwealth Stadium kon voortzetten.

Ford voltooide alle zes zijn passes voor 96 yards voordat hij de wedstrijd verliet, terwijl Bethel-Thompson 14 van de 18 passes voltooide voor 171 yards, met een geweldige pass voor linebacker Justin Rankin en een onderschepping.

Running back Javon Leake was opnieuw cruciaal voor Double E, scoorde een haastige touchdown en eindigde op meer dan 100 meter van de scrimmage voor de tweede wedstrijd op rij. Ontvanger Tevin Jones ving in totaal zes passes voor 123 yards, back-up quarterback Dakota Prokop scoorde op een quarterback sneak en kicker Boris Beede sloeg drie van de vier velddoelpunten toen de Elks verbeterden naar 2-7.

De Leos scoorden een schitterend doelpunt dankzij vleugelverdediger David Mackey, terwijl middenvelder Jake Doligala 14 van de 23 passes voltooide voor 146 yards, zonder te scoren of fouten te begaan. Defensieve verdediger Sianti Evans noteerde ook een indrukwekkende onderschepping in de tweede helft toen Boston College terugviel naar 5-4.

Gerelateerd aan
» Dieptekaarten: v.G.T. | Elektronische muziek
» Door de lens: British Columbia in Edmonton
»Game Tracker: Leeuwen in elanden in cijfers
» Registreer u om wedstrijden van de Canadian Football League te bekijken op CFL+ in de Verenigde Staten en internationaal

De Lions begonnen de wedstrijd met een perfecte aanval. Boston College stuurde twee van hun beste spelmakers, William Stanback en Justin McInnis, om de bal 67 meter te verplaatsen voor de score. Doligala had drie van zijn drie pogingen voor 33 yards in de aanval, die eindigde met een krachtige slag van één meter van Mackey.

Het team uit Edmonton reageerde bijna met een eigen lange scoringsdrift, waarvan de meest opvallende een succesvolle pass van Ford naar Jones was vanaf 24 meter, die de weg vrijmaakte voor de Elks in de Lions-zone, maar Christian Covington slaagde erin de aanval te stoppen. en nam genoegen met een poging om een ​​velddoelpunt te scoren. Bedi miste de paal aan de rechterkant en pakte één punt.

Shaun White breidde de voorsprong van BC uit met een doelpunt van 42 meter halverwege het eerste kwart.

De relatie tussen Ford en Jones was in het tweede kwartaal opnieuw zichtbaar. De spil vond nr. 84 op een kruisroute en de ontvanger brak een aantal tackles om hem naar de 12-yardlijn te brengen. Vanaf dat moment maakte Lake de klus af met een run door het midden om de voorsprong van BC te verkleinen, 10-8.

Elks verdedigende lijnwachter Noah Curtis scoorde zijn vijfde doelpunt van het seizoen nadat hij Dolegala later in de eerste helft ten val bracht en de bezoekers dwong te proberen voor een derde en vijf punten in het midden van het veld. Doligala passeerde de bal naar Keion Hatcher, maar de pass was onvolledig en ging verloren door de Leos.

De thuisploeg maakte van dit momentum gebruik om het eerste punt van de wedstrijd te pakken. Ford passeerde de bal naar Dillon Mitchell, die in de eindzone werd betrapt vanwege een passinterferentie-overtreding waardoor de Elks op de één-yardlijn kwamen. Prokop baande zich vervolgens een weg naar de eindzone voor een 15-10 voorsprong op een punt later van Bede, die ook nog een punt toevoegde bij de daaropvolgende aftrap.

Ford raakte laat in het tweede kwartaal geblesseerd nadat hij gewond raakte tijdens een strijd, en de Elks wendden zich tot Bethel Thompson. De eerste poging van de veteraan eindigde met een velddoelpunt van 51 meter van Bede om de eerste helft af te sluiten.

De Lions openden de tweede helft met een nieuw velddoelpunt van White om de achterstand terug te brengen naar 19-13.

Edmonton was op tempo om nog een touchdown te scoren, maar een onderschepping van Evans in de eindzone gaf de bezoekers nog een aanvallende kans. Quarterback William Stanback verplaatste de bal voor de Lions na twee sterke acties, wat leidde tot White's derde trap die de stand op 19-16 bracht met nog minder dan vijf minuten te gaan in het derde kwartaal.

Bedi breidde de voorsprong van zijn team uit tot zes meter door vroeg in de vierde periode een velddoelpunt van 34 meter te scoren.

Een speciale teamstraf voor contact met de kicker verlengde de daaropvolgende drive van Edmonton, en de Elks maakten van de gelegenheid gebruik om meer punten aan het scorebord toe te voegen. Lake ving een pass van 20 meter naar de 20-meterlijn van BC voordat Bethel-Thompson de bal naar Rankin passeerde voor een doelpunt van 17 meter. De ploeg van Jarrius Jackson probeerde de bal om te zetten in twee punten, en na twee strafschoppen van beide kanten draaide de thuisploeg de bal uiteindelijk naar Mitchell, waardoor de stand zes minuten voor tijd op 30-16 kwam.

Pedi scoorde het derde doelpunt, 33-16, met nog 2:32 te gaan in de wedstrijd, waarna verdedigende lijnwachter Sean Oakman de score regelde nadat hij middenvelder Chase Price, die Doligala verving, laat in de vierde periode tot een fout had gedwongen.

De ploeg uit Edmonton gaat nu op pad om het op zaterdag 17 augustus op te nemen tegen de Hamilton Tiger-Cats. Ondertussen keert BC terug naar huis om op zondag 18 augustus gastheer te zijn van de Winnipeg Blue Bombers.