September 28, 2024

Eerste team uit Euro 2024 in grote 'plotwending' na botsing Frankrijk-Nederland

Polen is het eerste team dat Euro 2024 verlaat.

Het lot van het land werd bezegeld na een 0-0 gelijkspel tussen Nederland en Frankrijk.

Polen heeft zich teruggetrokken uit Euro 2024Krediet: Reuters
Zij waren ook het eerste team dat van het toernooi werd uitgeschakeldKrediet: Getty

De ploeg van Michael Propiers verloor met 3-1 van Oostenrijk.

Krzysztof Piatek gaf Polen een sprankje hoop nadat hij de openingstreffer van Gernot Trauner teniet deed.

Maar in de tweede helft zorgden Christoph Baumgartner en Marko Arnautovic voor de overwinning voor Das.

Polen had Nederland nodig om Frankrijk te verslaan om in de reeks te blijven.

Oranje eindigde echter in een doelpuntloos gelijkspel.

Javi Simons dacht in de 69e minuut de overwinning voor Nederland te hebben behaald, maar zijn doelpunt hield geen stand nadat Denzel Dumfries buitenspel werd verklaard.

In reactie op de ongeoorloofde staking schreef een fan op sociale media: “Polen uit de euro is de genadeslag.”

Na de 3-1 nederlaag van zijn ploeg zei de Poolse baas Propiers: “We begonnen slecht aan de wedstrijd, we verloren te veel ballen.

Euro 2024 gratis weddenschappen en aanbiedingen

“Toen wisten we de boel te kalmeren en kregen we kansen.

“Het leek erop dat we deze wedstrijd onder controle konden krijgen, maar we hadden te veel omzet en dat kostte ons.”

De gigantische bijen nemen het Euro 2024-stadion over, slechts enkele uren voor de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije.

Polen speelt volgende dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk.

Euro 2024 Live: Blijf op de hoogte van al het laatste nieuws uit Duitsland