October 17, 2024

Dumfries spaart een punt voor Nederland bij een 1-1 gelijkspel met Hongarije – Sport

Sport

Hongarije kwam in de 32e minuut op voorsprong toen Tijani Reynders de bal op het middenveld verloor

BOEDAPEST (Reuters) – Denzel Dumfries scoorde een late gelijkmaker voor Nederland om een ​​punt te redden in een frustrerend 1-1 gelijkspel tegen Hongarije in UEFA Nations League Groep C op vrijdag, toen de bezoekers de wedstrijd met 10 man afsloten na aanvoerder Virgil van Dijk werd weggestuurd. op.

Hongarije kwam in de 32e minuut op voorsprong toen Tijani Reynders de bal op het middenveld verloor en een voorzet van Zsolt Nagy naar de achterpaal naar binnen werd gekopt door Roland Szalai, die voor de aftrap twijfelde vanwege een blessure.

Oranje creëerde talloze kansen, maar leek op weg naar een nederlaag, en hun avond werd nog erger toen Van Dijk twee gele kaarten kreeg in een tijdsbestek van drie minuten voordat Dumfries de vrije trap van Cody Jacobo binnen kopte om gelijk te maken.

Duitsland leidt halverwege Groep A3 met zeven punten uit de drie wedstrijden, gevolgd door Nederland met vijf punten. Hongarije (twee punten) en Bosnië (één) werden uitgeschakeld in de strijd om de eerste plaats.

“Het was frustrerend omdat Hongarije georganiseerd bleef en speelde in een overgangsperiode”, zei Dumfries tegen verslaggevers. “Toen ze met 1-0 voorkwamen, wist je dat ze verder terug zouden gaan. In de tweede helft hebben we ons goed hersteld. Ik denk dat 1-1 terecht is.”

Dumfries, die de wedstrijd afsloot met de aanvoerdersband van Van Dijk, prees de spelers voor hun strijd.

“Het was geweldig hoe we het deden. Een pluim voor het team voor de manier waarop we stand hielden. Zo word je uiteindelijk succesvol”, zei hij.

Fans van de America's Cup Finale hebben al jarenlang de races en het water kunnen zien,

Hongarije hoopte zijn eerste overwinning op Nederland in veertig jaar te behalen, maar maakte in ieder geval een einde aan een reeks van negen opeenvolgende nederlagen tegen Nederland.

Het was een balbezit voor de bezoekers, want Hongarije probeerde de tegenaanval te verzilveren, wat ze in de opener goed deden en briljant scoorden door Szálai.

Daarvoor raakte hij de paal na een pass van Dominik Szoboszlai aan de rand van het strafschopgebied, en Szallai raakte het houtwerk.

Nederland had in de eerste helft ruim 80% balbezit, maar creëerde niet veel kansen, ook al blokkeerde Cody Jacobo een laag schot van de Hongaarse doelman Denis Debush.

Gemiste kansen

De tweede helft volgde hetzelfde tempo als de eerste helft, waarbij de gastheren zich terugtrokken.

Reijnders had alleen Dibusz te verslaan, maar hij stelde zijn schot uit en dwong zichzelf af met een zware aanraking om de kans te verspelen, voordat hij ervoor koos om te schieten toen een bal over doel naar Dumfries laatstgenoemde met een pass op de achterpaal zou achterlaten.

Naarmate de Nederlandse frustratie groeide, kreeg Van Dijk een gele kaart wegens afwijkende meningen voordat het bezoekende team een ​​tweede waarschuwing kreeg voor een overtreding, wat ertoe leidde dat het bezoekende team de laatste elf minuten met tien man speelde en de centrale verdediger ontbrak voor de trip van maandag. naar Duitsland.

“Als aanvoerder mag ik met de scheidsrechter praten en dat deed ik op een respectvolle manier”, zegt Van Dijk tegen de NOS. Hij voegde eraan toe: “Met het tweede doelpunt gaf ik de scheidsrechter een reden om hem de gele kaart te geven.”

'; var i = Math.floor(r_text.length * Math.random()); document.write(r_tekst[i]);