March 28, 2024

Dozent pakte de 200-pack Europese kortebaantitel in het nieuwe Nederlandse record

Len Europees Kampioenschap Korte Baan 2021

Kraai Dozijn Kazan scheurde vanavond de snelste 200m rugslag van Nederland op weg naar de top van het podium.

Dusaint reed op de 3e dag van de Europese Kampioenschappen Shortcourse 2021 in een tijd van 2: 01.26.

Dozent leidde de weg van start tot finish en deelde de voorste helft op 1: 00.04 voordat hij eindigde op 1: 01.22. Hier verpletterde hij niet alleen de 2:03.04 die hij 2 jaar geleden in Glasgow zette voor het 2:01.26 brons, maar het brak ook zijn eigen Nederlands nationaal record van 2:02.09.

Dusaine opgenomen om 2: 02.09 in Boedapest vorige maand Bij de 2e halte van de FINA World Cup Series. De splitsingen voor het vorige record waren 59,40 / 1: 02,69, dus de 27-jarige toonde een beetje geduld aan de voorkant om een ​​nieuw record te vestigen.

De huidige Europese kampioen korte parcours op de 200 meter rugslag vrouwen, Margherita Panziera Italië degradeerde naar vrijdag in 2: 02.05 minuten. Hij was 2 jaar geleden 2: 01.45, terwijl Dusainte goud won op de 50m en 100m rugslag.

Lena Krabowski Vanavond Oostenrijks eerste medaille in dit kampioenschap veroverd en vanavond een nieuw nationaal record van 2: 04,74 voor het brons. Krabowski’s tijd overtrof de vorige Oostenrijkse nationale norm van 2: 05,42, hij kwam hier de vorige rondes binnen.

Om zo snel te worden als de zwemmer van Toussaint en om op de lijst van de top 10 van all-time performers te komen, moet hij binnen het gebied van 2:00 gaan.