September 20, 2024

De wedstrijd tussen Roughriders en REDBLACKS eindigde na een spannende verlenging in een gelijkspel

OTTAWA – Op een regenachtige donderdagavond in de hoofdstad van het land was er weinig verschil tussen de Saskatchewan Rough Riders en de Ottawa Red Blacks in een laag scorende defensieve strijd die eindigde in een gelijkspel. Nadat de twee teams in de laatste minuten van de reguliere speeltijd velddoelpunten hadden uitgewisseld, kon het drama in de verlenging geen winnaar opleveren in een wedstrijd die eindigde in een score van 22-22.

De bezoekende quarterback Shea Patterson registreerde 278 passerende yards, twee scores door de lucht en drie onderscheppingen. En tijdens zijn debuut in de Canadian Football League op TD Place registreerde Saskatchewan-ontvanger Dohenty Myers 101 ontvangende yards op acht ontvangsten. Defensieve verdediger Roland Milligan Jr. noteerde een onderschepping, een pass-breakup en een tackle wegens verlies in het solide defensieve optreden van de Raiders.

Ottawa's Drew Brown begon als startende middenvelder, maar moest in de eerste periode de wedstrijd verlaten met een beenblessure. Hij werd vervangen door Dustin Crum, die op 21-32 eindigde met 211 yards passeren, 72 yards op de grond en één onderschepping. Dominique Rhimes leidde het ontvangende korps met 72 yards op vijf passes.

Gerelateerd aan
» 3 statistieken die het gelijkspel van Saskatchewan in week 10 met Ottawa weergeven
» Dieptekaarten: SSK | OTT
» Foto's: Saskatchewan in Ottawa
» Roughriders en REDBLACKS in cijfers
» Registreer u om wedstrijden van de Canadian Football League te bekijken op CFL+ in de Verenigde Staten en internationaal

Yards waren moeilijk te verkrijgen tijdens het puntloze eerste kwart van Ottawa. Na twee opeenvolgende trappen behaalden de Redblacks de eerste twee punten op hun derde achterstand, maar de verdedigingslinie van de Raiders dwong hen om hun eerste fout van het spel te begaan op hun eigen 42-yardlijn na een stiekeme poging van Ottawa back-up quarterback Vie Crum. , waardoor hij werd uitgeschakeld op de scrimmagelijn.

Croom keerde in het tweede kwart terug in de wedstrijd nadat Miles Brown in botsing kwam met Browns onderlichaam. Ottawa's starter keerde niet terug in de wedstrijd nadat hij was uitgesloten vanwege een beenblessure.

Patterson beging zijn tweede fout van de wedstrijd kort voor de drie minuten durende waarschuwing van de eerste helft, toen hij werd onderschept door Jovan Santos Knox nadat hij een harde klap had gekregen van Bryce Carter. In de andere richting blokkeerde Caleb Sanders de velddoelpoging van Lewis Ward van 38 meter. De Raiders waren niet in staat het meeste uit een grote actie op speciale teams te halen toen Patterson zijn tweede onderschepping van de wedstrijd naar Alijah McGee gooide.

Na een passerende fout te hebben begaan, vond Crum dat Rhimes de bal 29 meter doorgaf, waardoor de Redblacks in de laatste seconden van de eerste helft het strafschopgebied in dreef. De verdediging van de Raiders stond sterk om hun tegenstander uit het strafschopgebied te houden, waardoor Ward gedwongen werd nog een velddoelpunt te proberen. Dit keer maakte Ward geen fout vanaf 14 meter afstand om te beginnen met scoren.

De Raiders wisten de stand in evenwicht te brengen tijdens de laatste actie van de eerste helft nadat Sean Penn Jr. twee onderscheppingen had gemaakt om de bezoekers in de vrije trapzone te plaatsen. De trap van Brett Luther vanaf 47 meter betekende dat de twee teams naar de tunnel zouden gaan die naar het strafschopgebied leidde, met een gelijkspel van 3-3.

Ward zag na rust opnieuw een velddoelpoging geblokkeerd worden, omdat Brown dit keer succesvol was in het controleren van de bal. Ball hield het echter niet lang vol bij Saskatchewan. Patterson gooide zijn derde onderschepping van de wedstrijd nadat Ajo Ajo er niet in slaagde de bal te hanteren en Alonzo Addie de afgeweken pass ving en ermee naar de 21-yardlijn van Saskatchewan rende. Twee onvolledige passes van Croome betekenden dat Ward nog een kans zou krijgen. Dit keer was zijn velddoelpunt vanaf 28 meter goed om Ottawa een 6-3 voorsprong te bezorgen.

Nadat Ottawa laat in het derde kwartaal de voorsprong uitbreidde naar 7-3, konden Crum en zijn aanval laat in het vierde kwartaal hun ritme herwinnen. Crum voltooide zes opeenvolgende passes om de kettingen te verplaatsen op een rit van 11 spelen en 54 meter, wat resulteerde in een nieuw velddoelpunt van Ward vanaf 34 meter afstand.

Patterson en de Raiders moesten het eerste doelpunt van de wedstrijd scoren om in de wedstrijd te blijven, wat ze ook deden. Myers ontving de bal op 33 meter, waardoor zijn team zeven meter van de doellijn van Ottawa kwam, en Patterson gaf vervolgens een pass naar Beane in de eindzone. Luthers extra punt bracht de stand op 10-10 met nog 1 minuut en 53 seconden te gaan.

Na een minuut en 25 seconden in de wedstrijd voegde Milligan zijn aantal onderscheppingen toe nadat hij een tijdige pass van Croom had genomen en de bal teruggaf aan Saskatchewan op de 31-yardlijn van Ottawa. De pogingen van Frankie Hixson waren niet succesvol om de Raiders naar het doel te krijgen, maar ze waren in staat om hun eerste voorsprong van de wedstrijd te behalen na Luthers velddoelpunt vanaf 37 meter met nog 45 seconden te gaan.

En toen Luthers velddoelpunt het winnende doelpunt leek te zijn, schoten de Redblacks naar voren naarmate de tijd verstreek. De bal die Justin Hardy ontving vanaf een afstand van 22 meter over het midden van het veld was het cruciale spel in de aanval, die eindigde met een beslissend velddoelpunt van Ward vanaf een afstand van 47 meter, waardoor de twee teams gedwongen werden hun toevlucht te nemen tot extra tijd.

Beginnend met de bal in de verlengingen, gebruikte Crum zijn benen om een ​​touchdown van 11 meter te vangen na Rhimes 'ontvangst van 26 meter vroeg in de wedstrijd.

Nadat Ottawa bij de derde en vijfde poging geen doelpunten kon scoren, kon Patterson de pass van Payne die op weg was naar Patterson afweren, maar McGee slaagde erin deze te blokkeren. Een succesvolle uitdaging van Saskatchewan-coach Corey Maas hield de wedstrijd levend en gaf zijn team de eerste kans om een ​​doelpunt te scoren. Patterson vond Emilius vervolgens diep in de eindzone en bracht de stand in evenwicht op 19-19.

De Raiders slaagden er in de tweede verlenging niet in om een ​​doelpunt te scoren en namen genoegen met een veldtrap van Luther. Het trapherstel door Adam Auclair leek het laatste spel van de wedstrijd te zijn, maar na een beoordeling door de DC kreeg Zakobe McClain een ruwheidsstraf tegen de passer, waardoor de Redblacks een eerste down kregen. Nadat hij er bij de laatste poging van de wedstrijd niet in was geslaagd een doelpunt te scoren, scoorde Ward een veldtrap vanaf 14 meter afstand om de wedstrijd in een 22-22 gelijkspel te beëindigen.

De REDBLACKS komen donderdagavond in week 11 weer in actie wanneer ze op 15 augustus de Calgary Stampeders bezoeken. De Roughriders keren op vrijdag 16 augustus terug naar huis om de Montreal Alouettes te hosten.