April 24, 2024

De Verenigde Staten verslaat Iran en gaat door naar de tweede ronde van het WK;  Daarna speelt hij tegen Nederland

De Verenigde Staten verslaat Iran en gaat door naar de tweede ronde van het WK; Daarna speelt hij tegen Nederland

De Verenigde Staten hebben Iran met 1-0 verslagen in een pittig duel dat in 2022 gespeeld moet worden wereldbeker dinsdag in Qatar om het team naar de tweede ronde van het toernooi te sturen, waar het dit weekend in een knock-outwedstrijd tegen Nederland speelt.

Christian Pulisic maakte vandaag het verschil met een aanvallend doelpunt in de 38e minuut van een dominante eerste helft voor de Amerikanen in het Al Thumama Stadium in Doha. Het was het 22e doelpunt van de Verenigde Staten voor de aanvaller van Chelsea, hoewel hij tijdens de vlucht geblesseerd raakte en in de eerste helft werd uitgeschakeld.

Gerelateerd verhaal

Hoe het WK te bekijken: tv-programma, wedstrijden en meer

Fox Sports heruitzending snijdt demonstrant volledig af van WK-wedstrijd tussen Portugal en Uruguay; FIFA zegt dat Pitch Invader is uitgebracht – bijgewerkt

Fox Corp. waarschuwt kijkers van zijn netwerken voor een mogelijke black-out van DirecTV; Betaaltelevisie-exploitant hekelt ‘schriktactieken’

De VS moesten hun Groep II-wedstrijd winnen om door te gaan. Met deze overwinning speelt Nederland tegen Groep A-winnaars in Groep A om zaterdag de tweede ronde knock-outfase te openen. Deze game wordt uitgezonden in de Verenigde Staten Vosen Telemundo en Peacock om 10.00 uur ET.

De Verenigde Staten misten het WK in 2018, maar hebben nu de achtste finale bereikt in drie opeenvolgende WK-optredens en in vier van hun laatste vijf wedstrijden in het algemeen. De overwinning zorgde ook voor een winless streak van vijf wedstrijden voor Team USA, waaronder een teleurstellend 1-1 gelijkspel in hun openingswedstrijd van de Wereldbeker tegen Wales, en een veel sterkere poging maar een 0-0 gelijkspel tegen de uiteindelijke winnaar van Groep B, Engeland.

Meer termijn

Die wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Engeland op Black Friday Met 15,4 miljoen kijkers op Fox, terwijl nog eens 4,6 miljoen mensen zich afstemden op Amerikaanse Spaanstalige berichtgeving op Telemundo, Peacock en digitale platforms. Dat was een stijging van 33% voor De openingswedstrijd voor de Verenigde Staten is tegen Wales.

Engeland versloeg dinsdag in de andere laatste groepswedstrijd Wales met 3-0 en speelt Senegal in de knock-outronde. Iran en Wales zijn uitgeschakeld. Het groepsspel gaat door tot en met vrijdag, met het lot in de lucht voor favorieten voorafgaand aan het toernooi, waaronder Argentinië, Spanje, Duitsland, België en meer.

Op het doel van Pulisic vond een steekpass van Weston McKinney Sergino Dest die naar de rechterkant van het strafschopgebied sprintte. Dest kopte de bal over het doelgebied naar Pulisic, die de bal in één sprong voorbij het bereik van de Iraanse doelman Alireza Beiranvand duwde, maar ze botsten. Pulisic bleef enkele minuten liggen.

Het was onduidelijk hoe Pulisic er de rest van het seizoen aan toe was, maar Fox meldde na de wedstrijd dat hij met een buikblessure naar het ziekenhuis was gebracht. Pulisic, die wordt beschouwd als een van de beste spelers en topscorers van het team in de Verenigde Staten, twitterde later vanuit zijn ziekenhuisbed dat hij zaterdag terug zou zijn.

De VS domineerden de bal in de eerste helft en namen een 8-0 voorsprong bij het schieten, maar de tweede helft was nog spannender toen Iran aandrong op de gelijkmaker. De VS leidden later met meer verdedigende duikers en kregen een overtreding tijdens de volgende 9 minuten verlenging, waaronder quarterback Walker Zimmerman, een van die duikers, die een volley van de doellijn wist te halen nadat hij in de 98e minuut langs de Amerikaanse doelman Matt Turner was geglipt voor een helpen. de zaak.

Er was veel spanning buiten het voetbalaspect van de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Iran, een herkansing van het WK 1998, waar Iran de Verenigde Staten met 2-1 versloeg. Qatari-functionarissen werken eraan om de protesten rond Iran en de binnenlandse onrust als gevolg van de dood in september van Mohsa Amini terwijl hij in politiehechtenis zat, tot een minimum te beperken.

De Amerikaanse voetbalbond verwijderde het embleem van de Islamitische Republiek van de Iraanse vlag in berichten op sociale media waarin de wedstrijd van vandaag werd beoordeeld. Iran diende een officieel protest in bij de FIFA, de organisator van het WK, om het team van de Verenigde Staten uit het toernooi te zetten vanwege een kleine overtreding.

De USSF vertelde later aan CNN dat de symbolische stap was gezet “om vrouwen in Iran te steunen die vechten voor fundamentele mensenrechten”. Het IR-logo keerde na 24 uur terug op alle vlaggen.