April 24, 2024

De Saugatuck-jongens winnen de derde plaats op rij

Het basketbalteam van de jongens van Sugatok boekte dinsdagavond drie opeenvolgende overwinningen door de Martin Clippers met 57-46 te verslaan en het verlies van het vorige seizoen te wreken.

Beide teams hadden het moeilijk om iets te krijgen in het eerste kwart, maar in het tweede kwart slaagde de verdediging van Saugatuck erin om enkele wendingen te forceren die tot de stromen leidden. Na acht punten stonden ze met 16-4 voor. Martin maakte echter een paar schoten om de wedstrijd af te sluiten en zette hem weer op een voorsprong van slechts vier punten, terwijl de Trailblazers 22-18 bleven leiden. In het derde kwart begon Saugatuck zijn voorsprong langzaam uit te breiden, onder leiding van tweedejaars Russell Vande Poel die negen doelpunten scoorde om het kwart te helpen leiden. De 3 op de bel voor eerstejaars Carter Miller verhoogde de score naar 40-33 in het voordeel van Saugatuck. Het vierde kwart was meer vergelijkbaar, en met Saugatuck’s 8-uit-10 vrije worp, waren ze in staat om de wedstrijd af te maken.