June 26, 2024

De Riders behalen de overwinning in de openingswedstrijd in Ticats Stadium

HAMILTON – De Saskatchewan Roughriders kwamen tot een rally en kregen uiteindelijk drie slag tegen de Hamilton Tiger-Cats voor hun tweede overwinning in evenveel weken.

Groen en Wit wonnen de thuisopener voor de Ticats met 33-30 na een velddoelpunt van 43 meter van Brett Luther. Saskatchewan verbeterde naar 2-0, terwijl Hamilton terugviel naar 0-2 om het seizoen 2024 te beginnen.

Week 2 bleek een spel van runs te zijn, vooral voor en na rust: Hamilton scoorde 17 onbeantwoorde punten in het tweede kwartaal voordat Saskatchewan reageerde met 10 onbeantwoorde punten in het derde kwartaal.

Trevor Harris voltooide 32 van de 45 passes voor 390 yards en twee touchdowns, beide voor Kean Shafer-Baker, die de avond afsloot met zeven ontvangsten voor 109 yards.

Bo Levi Mitchell voltooide de touchdownpassen voor Stephen Dunbar Jr., Keondre Smith en Shemar Bridges, maar kon de Tabbies niet helpen hun eerste overwinning van het seizoen te behalen.

Verwant
» Dieptekaarten: SSK | varkensvlees
» 3 statistieken die de overwinning van Saskatchewan op Hamilton in week 2 definieerden
» Foto's: Saskatchewan in Hamilton
» Trackerspel: renners, ticats op nummer
» Meld u aan en bekijk CFL-games op CFL+ in de VS en internationaal

De enige punten van Saskatchewan in de eerste helft kwamen na een touchdown in het eerste kwartaal van Kean Schafer-Baker, zijn eerste van 2024. Terwijl middenvelder Shea Patterson zich in het tweede kwartaal naar de tweede sleutel van het team haastte.

De Riders zaten het grootste deel van de wedstrijd zonder brede ontvanger Shawn Bane Jr., die drie touchdowns scoorde in de overwinning van Riders Week 1 op de Edmonton Elks.

Bane jr. ophalen. Alle vier zijn doelpunten waren voor 50 meter, waarvan de langste 20 meter was, voordat een blessure hem in de eerste helft uit de wedstrijd sloeg.

Hamilton scoorde als eerste toen Mitchell de aanval van de Ticats door het veld leidde op een drive van 11 play die eindigde met een velddoelpunt van Marc Liegghio van 13 meter.

De Roughriders reageerden later in het eerste kwartaal toen Harris Schaffer-Baker vond voor een pass van 17 meter, die de brede ontvanger vervolgens rende voor een touchdown van 24 meter.

De 7-3 voorsprong van Saskatchewan hield aan tot de eerste actie van het tweede kwart, toen Mitchell een diepe pass naar Dunbar Jr. gooide voor een touchdown van 60 meter.

De Tabbies kwamen op een 10-7 voorsprong en bouwden voor rust de voorsprong snel en agressief uit. Met nog iets meer dan 5:30 minuten te gaan in het tweede kwart gooide Mitchell diep door het midden naar Smith, die de bal ving op de Saskatchewan 3-yardlijn, voor een touchdown van 38 yard.

Liegghio voegde een velddoelpunt van 40 meter toe met minder dan 1:30 te gaan in de eerste helft, wat Hamilton een 20-3 voorsprong bezorgde.

Saskatchewan, die de toss won, stond achter om de bal te ontvangen en de tweede helft te beginnen. Bij de eerste rit van de derde periode scoorde Luther een velddoelpunt van 49 meter, zijn eerste poging van de wedstrijd, om de achterstand met 20-10 terug te dringen.

Harris leidde vervolgens een scoringsrit van zes play, waaronder twee voltooiingen van 41 meter voor Jereth Stearns, die optrad tijdens de afwezigheid van Bane Jr. Patterson maakte het af met een rush van één meter voor de tweede touchdown van de avond voor de Riders, waarmee hij de bezoekers binnen drie punten hield.

Nadat de oproep door Saskatchewan was vernietigd, reageerde Hamilton met een vlooienflits die leidde tot een voltooiing van 58 meter voor Smith. Vervolgens vond hij Mitchell Bridges voor een touchdownpass van 16 meter, de derde sleutelscore van de avond voor de Ticats, om de voorsprong met 27-17 uit te breiden.

In het vierde kwartaal werd het spel opnieuw gefocust in het voordeel van Groen en Wit, te beginnen met een velddoelpunt van 46 meter van Lauther.

Liegghio beantwoordde de gunst vanaf 41 meter afstand, voordat hij opnieuw een velddoelpunt maakte vanaf 34 meter afstand. Met minder dan 46 seconden resterend in het vierde kwartaal maakte Harris contact met Shafer-Baker voor een touchdown van 11 meter om de wedstrijd in evenwicht te brengen met 30-30.

Vervolgens vond de enige omzet van de avond plaats met nog 33 seconden te gaan: een pass van Mitchell naar Tim White werd van een ontvanger afgebogen en werd gepakt door Raider-linebacker CJ Avery.

Dat zorgde ervoor dat Saskatchewan een laatste velddoelpunt van 43 meter van Luther kreeg om de overwinning te bezegelen, die de veteraan tussen de palen plaatste.

De Ticats en Riders ontmoeten elkaar volgende zondag om 19.00 uur ET opnieuw in de thuisopener van Saskatchewan in het Mozaïekstadion in Regina.