September 17, 2024

De Nederlandse Olympische zwemster krijgt grote bekendheid dankzij haar “onthullende” zwempak

Artikel inhoud

Een Nederlandse zwemmer verraste iedereen op sociale media nadat hij deze week na een wedstrijd het zwembad verliet.

Arno Camminga werd van de ene op de andere dag beroemd, niet alleen vanwege zijn prestaties in het zwembad, maar ook vanwege de manier waarop hij eruitzag toen hij eruit kwam.

Dankzij een beslissing van zwemkledingontwerpers voor het Nederlandse Olympische team tijdens de Zomerspelen in Parijs vroegen velen zich af of Kammenga in het zwembad meer dan zijn verjaardagspak droeg.

Met een patroon met een oranje tint die ongelooflijk dicht bij de huidskleur lijkt als het nat is, zag Kamminga eruit alsof hij niets meer dan een klein stukje stof over zijn ondergoed droeg nadat hij uit het water was gekomen.

Van gebruikers van sociale media werd verwacht dat ze snel commentaar gaven.

“Arnaud Kamminga, je bent nog steeds erg belangrijk voor mij”, plaatste een gebruiker op X foto’s van de zwemmer.

“Ik volg deze sport zeker”, schreef een andere gebruiker.

'In het openbaar? Is dat legaal?' Een derde schreef.

Hoewel Kammenga zeker een boost op sociale media kreeg van het evenement, bood het zwempak met optische illusie hem niet voldoende steun in het zwembad. De Nederlander eindigde op de zesde plaats in de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen en eindigde de race in 59,32 seconden, 0,27 seconden achter de Brit Adam Peaty en de Amerikaan Nick Fink, die gelijk de zilveren medaille behaalden, terwijl de Italiaan Nicolo Martinenghi de gouden medaille won in 59,03 seconden.

Kammenga maakt opnieuw kans op een medaille als hij dinsdagochtend deelneemt aan de 200 schoolslag.

We zijn er zeker van dat er veel ogen op hem zullen gericht zijn als hij weer uit het zwembad komt.