Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

De Nederlandse loopster die tijdens haar race viel, won het goud – ze mikt op nog twee goals

Het valt niet te ontkennen: Sivan Hassan vermoordt hem.

Hassan, de langeafstandsloper die Nederland vertegenwoordigde op de Spelen van dit jaar, wist maandag de laatste ronde van de 1500 meter voor dames door te komen toen zich een nachtmerrie voordeed: een hardloper voor haar struikelde, waardoor een domino-effect ontstond. Hassan probeerde en faalde om over een gevallen loper te springen, dus Hij viel zelf. Hij hield haar niet tegen. Ze kwam weer terug, en plotseling nu op de laatste plaats, ging ze 11 loopsters passeren om op de eerste plaats te eindigen.

“Ik kan het niet geloven”, zei ze na het winnen. Reuters. “Ik heb vanmorgen al mijn energie gebruikt en was een beetje moe. Ik kon niet geloven wat er gebeurde. Het was verschrikkelijk toen ik struikelde.”

“Ik schrok daarna en dacht niet dat ik zo zou zijn [an] Olympisch kampioen.

Toen won ze de gouden medaille op de 5000m

Het was een geweldige comeback, maar later bleek dat Hassan, de wereldkampioen, in zijn bloei was. ik ging naar goud winnen In de wedstrijd van de 5000m voor dames op dezelfde dag, werd De allereerste Nederlandse vrouw Medaille in de langeafstandsrace.

Als Hassan kan bereiken wat ze wil, zal het goud van maandag het eerste van drie zijn: haar plan is om te stoppen met de Spelen nadat ze goud heeft gewonnen op de 1.500m, 5.000m en 10.000m, iets wat nog nooit eerder is gebeurd.

Ik ben er al een keer dichtbij geweest. Tijdens de Wereldkampioenschappen atletiek 2019 won Hassan goud op de 1500m en 10.000m.

READ  Polen en Zweden weigeren Rusland te ontmoeten in WK-kwalificaties

Hassan zegt dat het allemaal draait om het volgen van haar hart

wanneer aankondigen Hassan, 28, legde haar beslissing om drievoudig goud te krijgen, haar motieven uit.

“Voor mij is het belangrijk om mijn hart te volgen”, zegt ze in een verklaring. “Dit doen is zoveel belangrijker dan goud winnen. Het maakt me enthousiast en laat me genieten van deze prachtige sport.”

Eén af, nog twee te gaan. Hassan zal woensdag deelnemen aan de halve finale van de 1500 meter.

Copyright 2021 NPR. Ga voor meer informatie naar https://www.npr.org.

Reyansh

"Lifetime runner. Bierpionier. Guru micasica. Speciaal in de popcultuur in het algemeen ".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top