March 29, 2024

De ellende van Canucks blijft de Blue Jackets verliezen ondanks hun sterke inspanningen

COLUMBUS, Ohio – Elvis Merzlikins blokkeerde 39 schoten, Gustav Nyquist scoorde een short-handed goal en zorgde voor een assist, en de Columbus Blue Jackets versloegen de Vancouver Canucks met 4-2 vrijdagavond.

Jack Roslovic scoorde in de derde helft een tiebreak van 6:06 voor Columbus, net als Adam Bokvist en Max Domie. De Blue Jackets hebben er drie op rij en vier van de vijf gewonnen.

Vancouver verloor vijf op rij op de weg. Vasily Podkolzin en Tyler Mott scoorden en Thatcher Demko blokkeerde er 17 toen de Canucks voor de achtste keer in hun laatste negen wedstrijden verloren.

Nyquist begon de score voor Columbus met een doelpunt om 13:54 vanaf de penaltystip, het tweede kortetermijndoelpunt uit zijn carrière en het tweede doelpunt voor de Blue Jackets dit jaar.

Vancouver kwam op gelijke hoogte met nog 27,6 seconden te gaan in de eerste helft toen Justin Dowling een clearing pass onderschepte en Podkolzen schoot voor zijn vierde doelpunt van het seizoen.

Ondanks dat hij beter presteerde dan 16-5, kaatste Columbus terug om 6:17 van een seconde toen Bukvist Demko versloeg met een rebound van Cole Selinger en zijn tweede doelpunt van het jaar scoorde.

Vancouver trok zich terug tot tegen het einde van de periode, met voormalig Blue Jacket Muti in een blue-line schot van Queen Hughes om 18:42 om zijn tweede doelpunt in zes wedstrijden te maken sinds hij terugkeerde van een nekoperatie buiten het seizoen.

En het was het derde doelpunt van Ruslovic dit seizoen, een sluipschuttersschot vanaf het punt, om Columbus met 3-2 op voorsprong te zetten. De pass van Jakub Voorsek stuwde zijn puntenreeks naar zes wedstrijden en gaf hem de 14e eerste assist in de National Hockey League.

Domi scoorde een leeg doelpunt met nog 1:35 in de wedstrijd.