September 8, 2024

De eerste nederlaag voor de junioren was tegen Nederland tegen Montenegro

Het heren junior basketbalteam van Montenegro verloor vandaag van Nederland (82:71) in de derde ronde van Groep A op het EK Divisie B in Skopje.

Na de wedstrijd van vandaag staat Montenegro op 2-1 na overwinningen op Bulgarije en Slowakije in de eerste twee rondes.

Montenegro nam al vroeg een voorsprong van 7:2 voordat Nederland de voorsprong snel omdraaide en daardoor een gelijkspel zag.

Hoewel Nederland met 31:23 de leiding nam, draaide Montenegro de wedstrijd (33:32) met de driepunter van Vujacic, en de punten van Graphics leidden tot een grote voorsprong met een voorsprong van vier punten: 38:34.

Tijdens het derde deel stond Nederland met zeven punten (55:48) voor, maar voor de laatste tien minuten was het 58:57.

In de 33e minuut nam Nederland een voorsprong met dubbele cijfers (67:57) met een score van 9:0, en nam vervolgens een voorsprong van 18 punten (80:62), waardoor de overwinning zonder problemen werd behaald.

In ons team viel Maruan Cicic op (16 punten, zeven rebounds), Aljosa Traskovic voegde 12 punten toe, terwijl Andrija Vujacic, Cefced Besirakic en Lazar Grafic elk acht punten scoorden.

Marko Pavlovic, Denil Crnik en Marko Radunovic hadden elk vijf punten, terwijl Luka Yurovic er vier had.

De ploeg van Marko Segulic speelt woensdag hun volgende wedstrijd tegen Roemeniƫ (21).