September 20, 2024

De Argonauten blinken uit in de defensieve strijd met de Roughriders

TORONTO – Op een avond waarop het leek alsof het niet de bedoeling was, behaalden de Toronto Argonauts donderdagavond een nipte overwinning op de Saskatchewan RuffRiders in een defensieve strijd. De Arjuns verloren de bal drie keer op het derde en doelpunt, maar slaagden erin in de wedstrijd te blijven en naar voren te komen met een 20-19 overwinning in het BMO Stadium.

Chad Kelly uit Toronto heeft een record van 24 overwinningen en 39 verliespartijen nadat hij 322 passing yards had verzameld en één pass had onderschept tijdens de overwinning. Damonte Cooksey was de belangrijkste passontvanger van het team en sloot de wedstrijd af met vijf vangsten voor 112 yards.

Trevor Harris en zijn aanval kalmeerden na het scoren van 10 punten in het eerste kwart. De Argos slaagden er tweemaal in de Saskatchewan-middenvelder te onderscheppen, maar Toronto slaagde er door de verwarring niet in zijn kansen te verzilveren. Samuel Emilus leidde de ontvangende zone van de Raiders met 66 ontvangende yards, terwijl vleugelverdediger Frankie Hixson 79 yards op de grond had toen hij startte in de plaats van de geblesseerde AJ Ouellet.

Gerelateerd aan
» 3 statistieken die de overwinning van Toronto op Saskatchewan in week 12 bepaalden
» Dieptegrafiek: SSK | Tor
» Foto's: Saskatchewan in Toronto
» Roughriders en Argonauten in cijfers
» Registreer u om wedstrijden van de Canadian Football League te bekijken op CFL+ in de Verenigde Staten en internationaal

Team Saskatchewan scoorde donderdagavond de eerste punten van de wedstrijd. Harris zocht vanaf 28 meter afstand naar Donte Myers aan de rechterkant, terwijl de middenvelder van Saskatchewan verder wilde gaan waar hij was gebleven na zijn indrukwekkende prestatie tegen de Montreal Alouettes in week 11. Brett Luther kon de rode zone niet bereiken en scoorde een velddoelpunt van 43 meter om de Raiders op 3-0 te zetten.

De Argos kregen de aanval van Harris en de Raiders terug op het veld nadat Hickson verschillende keren door de verdediging van Argos brak om de eerste poging te wagen op een run van 14 meter voordat Harris de bal naar Myers schopte voor een voorsprong van 24 meter door het midden. Een geweldige poging werd afgesloten met een worp van 13 meter van Harris naar Kaysen Johnson. Luthers extra punt bezorgde de Raiders laat in het eerste kwart een 10-0 voorsprong.

Omdat de Argos in de tweede helft nog steeds geen doelpunten scoorden, keerden de Raiders terug naar hun aanvalsritme om hun voorsprong uit te breiden. Ajo Ajo was de ontvanger van opnieuw een geweldige pass van Harris 'arm, want de juniorontvanger ging voor 23 yards. Nadat de bal na een onvolledige pass op de 35-yardlijn van Toronto was vastgemaakt, zette Luther de Raiders 13 yards op voorsprong.

De Argos behaalden hun eerste punten van de wedstrijd grotendeels dankzij hun verdediging. Waar Dashaun Amos een pass van Harris pakte die naar Johnson was gericht en het vangpunt naderde. Cameron Dukes kwam bij de eerste poging de eindzone binnen en Hajrullah scoorde zijn extra punt om de stand op 13-7 te brengen.

De Boatmen bleven het tij van de wedstrijd keren en sloten het tweede kwart af. Kelly voltooide drie passes bij de eerste worp naar zijn ontvanger om de Argos door het veld te verplaatsen voordat de verdedigende tackle Rolan Milligan Jr. De thuisploeg betreedt de rode zone. Kelly gaf de Argos hun eerste scoringskans, maar de Dukes werden bij het derde schot tegengehouden bij de doellijn terwijl ze probeerden naar binnen te stormen voor hun tweede doelpunt van de wedstrijd.

Een tweede balbezit van de Argos-verdediging gaf de gastheren nog voor rust een nieuwe kans om te scoren. Harris gooide zijn tweede onderschepping van de wedstrijd toen Benji Franklin erin sprong voor een sprongbal tegen Myers. Twee plays later dachten BMO Stadium-fans dat Cooksey had gescoord, maar de beslissing op het veld werd na een automatische beoordeling vernietigd. De Argonauten moesten in plaats daarvan genoegen nemen met een velddoelpunt van Hajrullah om met een 13-10 achterstand de rust in te gaan.

De Raiders en Argos wisselden al vroeg in de tweede helft trappen uit, maar daarna hervatten de RuffRiders het scoren. Beginnend met de bal op het middenveld, scoorde Luther een velddoelpunt van 40 meter, waardoor de voorsprong van Saskatchewan werd uitgebreid tot zes punten, 16-10.

Bij de volgende actie ontsnapte Kelly aan de druk om een ​​bal van 30 meter naar Cooksey te passen. Toen de Argos aanvallend begonnen te dreigen, werden ze opnieuw bij de doellijn tegengehouden. Bij de derde poging sneed Deontae Williams Kelly's pass naar de eindzone af en kon de bal niet vangen voor een onderschepping.

Nadat de aanval terugkwam na het verlies van twee doelpunten van Saskatchewan, scoorden Kelly en Cooksey hun eerste grote poging, dit keer voor 53 yards. De verdedigers van Raiders blokkeerden met succes twee onvolledige passes van Kelly om de Argos in de verdediging te houden. Hajrullah verkleinde de kloof aan het begin van het vierde kwartaal naar 16-13.

Janarion Grant startte de volgende trap van Toronto met een vrije trap van 48 meter, waarmee hij een gezichtsmaskerstraf opleverde voor een Saskatchewan-speler die de eindzone in wilde rennen. Daniels leidde de Argos net buiten de eindzone met een vangst van 26 meter. In een poging hun fortuin te keren bij de derde poging, slaagden de Argos er opnieuw niet in zich voor de deur te bekeren toen Carey werd geblokkeerd door de verdediging van Saskatchewan.

De Argos wisten de score gelijk te maken nadat ze hun volgende aanval in een sterke positie boven het veld begonnen. Hajrullah's velddoelpoging van 25 meter ging door de staanders, waardoor de score 16-16 werd met nog 5:06 te gaan.

Harris en de Raiders reageerden onmiddellijk met een snel doelpunt, met als hoogtepunt een voltooide pas van 34 meter naar Emelus. Luther scoorde zijn vierde velddoelpunt van de wedstrijd na de waarschuwing van drie minuten om de Raiders weer op voorsprong te zetten, 19–16.

Kelly probeerde terug te vechten naarmate de tijd verstreek en werd onderschept tijdens het eerste spel van Toronto's daaropvolgende punter. Marcus Sayles van Saskatchewan versloeg Polk tegen de bal, maar de Raiders moesten er opnieuw tegen trappen nadat ze tweemaal waren uitgeschakeld.

Kelly zat gevangen op hun eigen helft, maar moest proberen aan te vallen bij de derde poging en vond Angerer die de eerste poging scoorde. Nadat Curry erin slaagde zijn team te dwingen een vrije trap te nemen, slaagde Hajrallah erin een doelpunt te scoren vanaf 50 meter, waardoor de stand op 19-19 kwam met nog een minuut en twee te gaan.

Vroeg in de wedstrijd dwong een holdingstraf tegen Saskatchewan hen om zich meer op hun eigen helft te positioneren. Ralph Holley uit Toronto ontsloeg Harris voor een verlies van zeven punten om de Raiders dieper te duwen en nadat ze gedwongen waren de bal weg te trappen, ontvingen de Argos de bal in een velddoelpuntsituatie met een kans om hem laat te winnen. Hajrullah's velddoelpunt van 40 meter zeilde naast, maar reisde net ver genoeg om Toronto de overwinning te bezorgen terwijl ze naar de overwinning met 20-19 reden.

De Roughriders komen weer in actie in week 13 en organiseren op zondag 1 september de Winnipeg Blue Bombers. Ondertussen zullen de Argonauts in Hamilton zijn voor hun OK Tire Labor Day-weekendwedstrijd tegen de Tiger-Cats op maandag 2 september.