Curacao

Curacao.nu is de toonaangevende aanbieder van Nederlands kwaliteitsnieuws in het Nederlands voor alle doelgroepen.

De 19-jarige hoopt de jongste vrouw te zijn die de wereld rondvliegt

TORONTO – Zara Rutherford heeft een wereldwijde missie: de jongste vrouw zijn die de wereld rondvliegt.

Rutherford, die in het VK naar school gaat en Belg is, komt uit een familie van piloten met haar broer en ouders in de cockpit, vertelde CTV News dat ze meer vrouwen wilde inspireren om zich bij de luchtvaart aan te sluiten.

Mijn hele familie is piloot. Mijn vader is een piloot, mijn moeder is een piloot en zelfs mijn kleine broertje is een piloot, vertelde Rutherford aan CTV News, dus hij is echt in mijn familie. “Ik vlieg al sinds mijn geboorte, met mijn vader en mijn moeder. Zo heb ik het net geleerd.”

Vanaf december 2020 werkt 8,15 procent van de Canadese vrouwelijke piloten in het algemeen, 8,75 procent werkt voor particuliere luchtvaartmaatschappijen, 6,59 procent werkt voor commerciële luchtvaartmaatschappijen en 5,83 procent werkt voor een passagiersluchtvaartmaatschappij, volgens de Women’s Aviation Institute over de hele wereld.

“Je ziet vrouwen niet echt vliegen. Als je aan een piloot denkt, denk je niet echt aan een vrouw, je denkt meer aan een man,” vervolgde Rutherford.

Rutherford zegt dat het zien van de genderongelijkheid in het beroep een deel is van wat haar inspireerde om haar ouders te vertellen dat ze zichzelf wilde uitdagen om in haar eentje de wereld rond te vliegen.

De huidige recordhouder is de 30-jarige Amerikaan Shaista Wise, een Afghaanse vluchteling. De jongste man die de wereld rondreist – wiens reis vorige maand eindigde – is de 18-jarige Travis Ludlow.

“Er is een leeftijdsverschil van 12 jaar, waarvan ik dacht dat het enorm was tussen het mannen- en vrouwenrecord”, vertelde Rutherford aan CTV News. “Dus ik wilde dit gewoon dichterbij brengen en hopelijk de meisjes zover krijgen om te concurreren met de jongens.”

READ  Een rechter in New York heeft de verzoeken van Trump om een ​​rechtszaak van 250 miljoen dollar af te wijzen, afgewezen

Rutherford Plannen om deze maand te zetten In een van de snelste lichtgewicht vliegtuigen op de markt, genaamd Shark Ultalight Plane, door eerst over Groenland te vliegen en vervolgens op en neer Amerika, naar Azië en terug door Europa.

De vlucht is ongeveer 51.000 km en kan tot drie maanden duren, afhankelijk van het weer.

“Ik probeer meisjes te interesseren voor vliegen en vliegen”, zei Rutherford. “Het gaat erom iemand te hebben die kan zeggen: ‘Oh mijn god! Er vliegt een meisje. Dat zou ik ook graag willen doen.'”

Maar Rutherford heeft hogere ambities na haar reis rond de wereld en vertelt CTV News dat ze hoopt uiteindelijk astronaut te worden.

Bartholomew Fernandez

"Verdediger van de popcultuur. Een vraag over de kluizenaar in komedie. Alcoholist. Internet-evangelist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top