April 17, 2024

Coleman leidt Backlund Flames naar dominante overwinning op Rangers

NEW YORK – Andrew Manjiabani scoorde tweemaal toen Calgary Flames maandagavond de New York Rangers met 5-1 versloeg voor hun derde overwinning op rij.

Blake Coleman en Mikael Backlund scoorden elk een doelpunt en een assist, en Christopher Taniv scoorde ook voor Calgary. Johnny Goudreau kreeg zijn zevende assist van het seizoen en Jacob Markstrom blokkeerde 28 schoten.

Dryden Hunt scoorde voor Rangers, die vier doelpunten op rij won – allemaal op de weg. En Igor Shesterkin, in zijn vijfde start, eindigde met 32 ​​saves.

Met een 2-0 achterstand na 40 minuten klom Rangers vroeg in de derde helft op het scorebord. Markstrom blokkeerde het eerste schot van Jacob Tropa, maar Hunt pareerde de rebound vooraan en schoot deze voor de eerste keer van het seizoen om 5:25 voorbij de doelman.

Coleman heroverde de voorsprong van Calgary met twee doelpunten na minder dan drie minuten, toen hij terugkaatste van zijn schot tegen Chesterkin om het tweede doelpunt te bereiken.

Backlund maakte er 4-1 van met nog 8 1/2 minuut te gaan toen hij voor het eerst in de linkerbovenhoek van de rechtercirkel scoorde.

Mangiapane zorgde voor zijn tweede doelpunt van de avond door een rebound te maken op sterk spel vanaf de rechterkant met nog iets meer dan vijf seconden te gaan. Het was zijn vijfde van het seizoen en tiende in zijn laatste negen wedstrijden, daterend van vorig seizoen.

Met een 1-0 voorsprong na één periode verdubbelden de Flames al vroeg in de tweede hun voorsprong. Manjiabani onderschepte de pass van Patrick Nemeth van achter Rangers en versloeg Chesterkin vanaf rechts om 2:09.

Mika Zibanejad kreeg de kans om Rangers op het scorebord te krijgen na een Flames-spin terwijl hij schaatste met Alexis Lafreniere, maar Markstorm werd ongeveer 6 1/2 minuut voor rust afgeweerd. Shesterkin stopte een schattige handschoen na een klap van Tyler Pitlick na ongeveer 40 seconden.

Markstrom stopte iets meer dan twee minuten geleden Troba’s omleidingspoging en weigerde toen gevolgd te worden door een backhand.

Calgary presteerde in de eerste periode beter dan New York met 15-7. De beste redding van Shesterkin van de periode kwam van een poging van Sean Monahan voorin met 3:15 te gaan na een geschenk van de doelman.

Taniv kreeg Flames snel op het scorebord met 1:10 te gaan in de openingsperiode toen hij een pass van Gaudreau nam en Shesterkin vanuit de rechtercirkel aan de zijkant van de handschoen versloeg in zijn eerste seizoen. Elias Lindholm kreeg zijn eerste assist en zevende punt in het spel.

De Rangers lieten het grootste deel van de eerste keer twee spelers vallen. Krachtige spits Ryan Reeves ging vroeg in de periode de kleedkamer in na een kennelijke blessure aan zijn linkerbeen, en kreeg halverwege het gezelschap van verdediger Ryan Lindgren nadat hij een schot met zijn voet blokkeerde. Lindgren keerde laat in deze periode terug op de bank, terug op het ijs in de tweede. Reeves was aan het begin van de tweede helft ook van de bank, maar kwam niet meer in actie.

speciale teams

Rangers ging dit seizoen 0 voor 2 in sterk spel en 3 voor 26. … De Flames waren 1 voor 2 met het manvoordeel en verbeterden tot 3 voor 14.

LINE-UPS

Ryan Strom is terug in de Rangers-ploeg nadat hij zijn roadtrip van vier wedstrijden had gemist vanwege COVID-19-protocollen. Hij begon aan de streak met Artemi Panarin en Barclay Goodrow. Morgan Barron werd van de AHL naar Hartford gestuurd om plaats te maken voor Strom. De geblesseerde spits Kabu Kaku is nog steeds van het veld en coach Gerard Galant zei dat Kaku vrijdag zou kunnen terugkeren. Julien Gautier is ook terug in de line-up en Greg McKeig is bekrast.

Met uitzondering van Markstrom gebruikte Flames zaterdag dezelfde opstelling tegen Washington.