Chelsea-spits Nkunku is uitgeschakeld na een knieoperatie.  Tottenham heeft onder meer een contract met Phillies-spits, de Nederlandse verdediger Van de Ven

Chelsea-spits Nkunku is uitgeschakeld na een knieoperatie. Tottenham heeft onder meer een contract met Phillies-spits, de Nederlandse verdediger Van de Ven

Hier is een samenvatting van de huidige sportnieuwsfeeds.

De Marokkaanse voetbalcoach Pedro’s is trots op zijn team als hij olympische ambitie onthult

Het ‘fantastische avontuur’ van Marokko op het WK vrouwenvoetbal zit erop, maar volgens coach Reynald Pedro is dit nog maar het begin van een getalenteerde spelersgroep die zich wil helpen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Marokko werd dinsdag met 4-0 verslagen door Frankrijk in hun laatste 16 wedstrijd, de laatste Afrikaanse teams werden uitgeschakeld door Australië en Nieuw-Zeeland.

De Engelse James verontschuldigt zich voor het afstempelen van de rode kaart tegen Nigeria

De Engelse Lauren James bood dinsdag haar excuses aan nadat ze van het veld was gestuurd voor het stampen van de Nigeriaanse speelster Michelle Alouzi tijdens hun WK-ronde van 16 vrouwen. James, de topscorer van Engeland in het toernooi met drie doelpunten, kreeg in de 87e minuut van de wedstrijd van maandag een rode kaart wegens vals spel op Aluzi’s rug.

VOETBAL – Le Sommer scoort tweemaal in Frankrijk’s 4-0 Ronde van 16 overwinning op Marokko

Eugenie Le Sommer scoorde een brace en leidde Frankrijk naar een 4-0 overwinning op debutant Marokko in hun laatste 16 Women’s World Cup-wedstrijd en hun derde opeenvolgende kwartfinale. Kadidiatou Diagne’s vierde doelpunt van het toernooi, met een kopbal in de 15e minuut, veroorzaakte de drie minuten durende snap van Les Bleues, en Kenza Daly en Le Sommer scoorden ook in het Hindmarsh Stadium, waarmee een einde kwam aan de run van het fictieve Noord-Afrikaanse team.

Chelsea-spits Nkunku was afwezig na een knieoperatie

Chelsea maakte vandaag, dinsdag, bekend dat nieuwe aanwinst Christopher Nkunku voor een “lange periode” buiten strijd zal zijn nadat de Franse spits een operatie aan een knieblessure onderging. De Franse spits viel terwijl hij zijn been vasthield na een tackle in de negende minuut in een 1-1 gelijkspel met Borussia Dortmund in een pre-season vriendschappelijke wedstrijd in Chicago.

Tennis – Azarenka en Pliskova gaan door naar de tweede ronde van de regenachtige Canadian Open

Voormalige nummer 1’s van de wereld Victoria Azarenka en Karolina Pliskova schudden langdurige regenvertragingen af ​​toen de tegenstanders opschoven in de eerste ronde op een natte openingsdag op de Canadian Open in Montreal op maandag. In de eerste wedstrijd op Centre Court speelden Azarenka en Magda Linette tweemaal voordat de als zestiende geplaatste Wit-Rus met 6-3 en 6-0 won in een wedstrijd die bijna vijf uur duurde.

Voetbal – Tottenham tekent Phillies-spits en Nederlandse verdediger Van de Ven

Tottenham Hotspur haalde dinsdag de Argentijnse spits Alejo Feliz over van Rosario Central, nadat eerder de komst van de Nederlandse centrale verdediger Mickey van de Ven uit Wolfsburg was aangekondigd. De Premier League-club zei dat zowel Phillies, 19, als centrumspits Van de Ven, 22, deals hadden gesloten tot 2029.

Women’s World Cup Tour: Colombia bereikte de kwartfinales met een 1-0 overwinning

Catalina Usmi scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in de 51e minuut toen Colombia Jamaica dinsdag met 1-0 versloeg om door te gaan naar de kwartfinales van de Women’s World Cup in Melbourne, Australië. Usmi vuurde een schot met links langs de Jamaicaanse doelman Rebecca Spencer en blokkeerde eerst een pass van Ana Guzmán vanaf de andere kant van het strafschopgebied. Colombia is het laagst geplaatste team in de Women’s World Cup en heeft voor het eerst de kwartfinales bereikt.

Soccer-FIFPRO helpt het Nigeriaanse damesteam in een loonconflict met de federatie

De World Players’ Federation zei dinsdag dat FIFPRO het Nigeriaanse vrouwenteam helpt in hun strijd met de voetbalbond (NFF) van het land om de sinds 2021 verschuldigde lonen te ontvangen. Nigeria bereikte de finale van het WK vrouwenvoetbal na onenigheid met de nationale voetbalfederatie over Lonen en voorwaarden, waarbij coach Randy Waldrum zei dat hij zeven maanden loon verschuldigd was en dat sommige van zijn spelers al twee jaar niet waren betaald.

Soccer-Usme leidt Colombia naar de kwartfinales van het WK

Catalina Usmi’s doelpunt in de tweede helft bezegelde dinsdag een 1-0 overwinning voor Colombia op Jamaica en stuurde Zuid-Amerika naar de kwartfinales van het WK vrouwenvoetbal. Het doelpunt van de aanvoerder in de 51e minuut bracht het Colombiaanse publiek in een rave in het volgepakte Rectangular Stadium in Melbourne en zorgde ervoor dat het laatste Amerikaanse team in het toernooi tegen Engeland zou strijden om een ​​plaats in de halve finale.