October 28, 2024

Central College Dutch Herfstsportupdate – 27-10-24 | Radio KNIA KRLS

Centrale passeert van Dubuque voor een voetbaloverwinning

Rond zaterdagmiddag pakte het voetbalteam van Central College een 38-21 overwinning op de Universiteit van Dubuque, live te horen op 92.1 KRLS.

De Nederlanders (6-2, 4-2 American Rivers Conference) behaalden 333 meter door de lucht terwijl quarterback Brady Ketchum 24 van de 32 passes voltooide. Cam Schulte leidde brede ontvangers met drie touchdowns en 134 yards op slechts zes vangsten. Ryan Neu had ook vijf vangsten en 65 yards met een touchdown. Running back Jase Grunder had 32 carry's van in totaal 122 yards en een touchdown.

De cruciale fase van de wedstrijd vond plaats tegen het einde van het tweede kwart, toen Central een voorsprong van 21-7 vasthield. Dubuque scoorde een touchdown op het derde honk en doelpunt, maar de score werd tenietgedaan door een persoonlijke strafschop. De Spartanen werden gedwongen een velddoelpunt van 36 meter te trappen, dat werd geblokkeerd door de Nederlandse verdedigingslijnwachter Ethan Thomas. Drie plays later vond Ketchum Schulte voor een touchdown van 74 meter en liep vlak voor rust naar een voorsprong van 28-7.

Verdedigend behaalden de Nederlanders een seizoenshoogte van 419 yards, waaronder 338 meeslepende yards. Central kon echter stoppen wanneer dat nodig was, waaronder de enige omzet van de wedstrijd met een onderschepping in het vierde kwartaal door cornerback Gavin Smith. Central's pass rush registreerde drie zakken en zeven quarterback-haasten. Defensief einde Nick Bandy leidde de Nederlanders in beide categorieën met 1,5 zak en een paar haasten. Thomas had ook een solo-zak waarbij verdedigingslijnwachter Tate Hagen een halve zak opnam. Linebacker Cael Fiderlein had een teamhoge 10 tackles, terwijl collega-linebackers Reid Pakkebier en Cole Clark elk negen tackles hadden. Buckpierre had twee solo-tackles wegens verlies en twee pass-breakups.

Central keert volgende zaterdag terug naar huis en organiseert om 13.00 uur Loras College voor Senior Day.

De Nederlander wint tweemaal in triple volley

Het Central College-volleybalteam deed voor de laatste keer dit seizoen mee aan niet-conferentiespel en versloeg zaterdagmiddag zowel Lake Forest (Ill.) College als Illinois College.

Central (18-7) begon met het verslaan van Lake Forest met 25-12, 25-21, 18-25, 25-12 voordat hij de gastheren van Illinois College versloeg met 25-18, 25-18, 25-20. Outside hitters Gracie Pearson en Paige Sexton hadden elk negen kills om Oranje te leiden tegen de Foresters. Makayla Rebel had 22 assists, libero Colleen Kenny had 25 en middle hitter Kaitlyn Mumm had vijf blocks. Pearson voegde nog eens 10 moorden toe tegen Illinois College. Ripple voegde 13 assists toe en Kenney had vijf van de 10 azen van het team.

Central is aanstaande vrijdag om 18.00 uur gastheer van Wartburg College in een cruciaal American Rivers Conference-duel.

Egeme leidt Central Women's Soccer in de overwinning

Piper Eggey scoorde zaterdag een natuurlijke hattrick in de 6-0 overwinning van het damesvoetbalteam van Central College op Nebraska Wesleyan University.

Amy scoorde haar eerste doelpunt in de zesde minuut en profiteerde van een hoekschop van Mimi Pavelka. In de 17e minuut scoorde Emmy opnieuw met een voorzet van Allie Segers, voordat ze vlak na rust in de 46e minuut de hattrick voltooide op aangeven van Amber Santana. Central (10-5-2, 3-2-2 American Rivers) bleef scoren toen Grace Coates haar zesde doelpunt van het seizoen scoorde na de tweede assist van Seagers. Santana voegde in de 53e minuut een doelpunt toe aan haar assists en scoorde haar vijfde doelpunt van het seizoen na een schot van Kylie Blomstrom. Het uiteindelijke doelpunt van de Nederlanders kwam uit een strafschop van Coates in de 65e minuut. De ploeg versloeg Nebraska Wesleyan met 28-7 en schoot op doel met 13-1. Doelman Zoe Sizemore redde het enige schot dat ze tegenkwam.

De Nederlanders reizen dinsdag naar Dubuque om hun reguliere seizoen af ​​te sluiten, waar ze om 15.30 uur tegenover de Loras staan.

Centraal herenvoetbal valt onder Nebraska Wesleyan

Ondanks dat ze 60 procent van het balbezit hadden, verloor het herenvoetbalteam van Central College met 3-0 van Nebraska Wesleyan University.

De Nederlanders (7-7-2, 3-3-1 American Rivers) werden verslagen in schoten, 11-8 en 7-2 in schoten op doel. Nebraska Wesleyan opende de score in de 12e minuut voordat hij doelpunten scoorde in de 34e en 69e minuut. Ethan Rodriguez en Lukas Bartasek waren de middenvelders die de bal op doel hadden.

De Nederlanders sluiten de reguliere competitie dinsdag af en reizen om 13.00 uur af naar Dubuque om het op te nemen tegen Loras College.