April 23, 2024

Centraal College Nederlandse Herfstsport Update – 9-5-2022 |  Radio KNIA KRLS

Centraal College Nederlandse Herfstsport Update – 9-5-2022 | Radio KNIA KRLS

Nederland gelijk in de damesvoetbalwedstrijd in Nederland

Tijdens hun tweede reis naar Michigan en hun eerste avontuur naar Nederland, stond het Central College-damesvoetbalteam maandagmiddag met 1-1 gelijk met Hope College (Michigan).

Central (1-1-1) verzekerde zich van een gelijkspel op de weg tegen Hope (1-0-1), een programma dat sinds 2003 zeven Michigan Intercollegiate Athletic Association-titels heeft gewonnen en sinds 2014 vijf play-offs in de derde divisie heeft gespeeld.

Na een doelpunt in de 18e minuut van Hope kwam Central in evenwicht na een hoekschop van Abby Fry. Het doelpunt was aanvankelijk voor de middenvelder gescoord, maar mogelijk was er een uitwijkmanoeuvre van een andere Nederlander. Sheila Horstmann bracht de wedstrijd in evenwicht met 11 saves, waarvan zeven in de tweede helft.

De volgende wedstrijd van Central keert terug in Bella, waar op 10 september om 16.00 uur de Saint Catherine University (Minnesota) wordt gehouden.

Late Tully Downs Central Herenvoetbal

Het als 15e gerangschikte St. Olaf College (Minnesota) scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd op minder dan drie minuten voor het einde van de wedstrijd en behaalde maandagmiddag een 1-0 overwinning op het Central College herenvoetbalteam.

De verdediging van Central (1-0-1) weerstond de hele nacht een volley tegen Ole (2-1-0), omdat geen van de eerste 27 schoten van St. Olaf goed ging voor een doelpunt voordat ze in de 87e minuut een kopbal konden omzetten. Central passeerde 28-4 in de competitie, waardoor de Ulus-doelman er slechts één moest tackelen. John Foster redde 11 passes als Nederlandse doelman.

Central reist naar Grinnell College voor de wedstrijd van 13.30 uur op zaterdag.

De centrale zet in het voetbalklassement

Het voetbalteam van Central College is deze week de nummer één geworden in de top 25 van ranglijsten op D3football.com.

Nederland presteerde beter dan St. Olaf College (Minnesota) met 44-13 om door te gaan in de eerste reguliere seizoenspeiling. De ratings van de coaches voor de American Football Coaches Association worden pas later in het seizoen bekendgemaakt. Onder degenen die stemmen kregen, tegenstanders van de American Rivers Conference, Wartburg College en Coe College.

Central organiseert zaterdag om 13.00 uur University of Wisconsin-Eau Claire voor een wedstrijd in het Ron en Joyce Schipper Stadium.