July 21, 2024

Celine Dion annuleert Europese concerten ‘totdat ik echt klaar ben om weer het podium op te gaan’ | amusement

Celine Dion heeft al haar geplande tourdata tot en met april 2024 geannuleerd omdat ze doorgaat met de behandeling van een zeldzame neurologische aandoening.

“Het spijt me zo dat ik jullie allemaal weer moet teleurstellen. Ik ben hard aan het werk om mijn kracht weer op te bouwen, maar toeren kan erg moeilijk zijn, zelfs als je 100 procent bent. Het is niet eerlijk dat je blijft shows uitstellen. En hoewel het mijn hart breekt, kunnen we het maar beter nu afblazen tot ik echt klaar ben om weer het podium op te gaan.

In totaal zijn 42 Europese data afgelast, waaronder stops in Nederland, Frankrijk, België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Polen, Tsjechië, Zwitserland, Kroatië, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk, Engeland, Schotland en Ierland.

Eerder dit jaar zei Dion dat het Stiff Person Syndrome contracties veroorzaakt die haar vermogen om te lopen en te zingen aantasten.

Ze zei: “Helaas hebben de spasmen invloed op elk aspect van mijn dagelijks leven, waardoor ze soms moeilijkheden veroorzaken bij het lopen en waardoor ik mijn stembanden niet kan gebruiken om te zingen zoals vroeger.”

Stiff person-syndroom veroorzaakt spierstijfheid en pijnlijke spierspasmen, die kunnen worden veroorzaakt door zaken als harde geluiden of lichte aanraking. De oorzaak is onbekend, maar er wordt aangenomen dat het een auto-immuunziekte is. Ernstige gevallen kunnen problemen met lopen en een gebogen houding veroorzaken.

Dion, die vijf Grammy Awards en twee Academy Awards heeft gewonnen, is met hits als ik leef En Mijn hart zal verder leven.