April 19, 2024

Canadese mannen behalen opnieuw een eenzijdige overwinning in de hockeywereld om ongeslagen te blijven

Pierre-Luc Dubois scoorde tweemaal en leidde Canada maandag ongeslagen naar het Wereldkampioenschap hockey met een 5-1 overwinning op Slowakije.

Dubois scoorde het winnende doelpunt in de 26:11 minuut van de tweede helft en maakte minder dan 12 minuten later zijn tweede doelpunt in de wedstrijd.

Het centrum van Winnipeg Jets heeft vier goals en een assist voor de titelverdediger Canada, die bovenaan Groep A staat met negen punten uit drie organisatorische overwinningen.

De Canadese coach Claude Julien zei dat de wedstrijd dichterbij was dan de scheve goals suggereerden.

“Het was onze moeilijkste test tot nu toe, en dat zie je aan de manier waarop ze ons namen, vooral in de eerste periode”, zei hij. “Ze speelden hard en creëerden veel goede scoringskansen, maar we waren in staat om ons te hergroeperen en manieren te vinden om onze eigen goede scoringskansen te genereren.”

Bekijk | Canada leidt evenwichtige aanval naar overwinning van zondag in Finland:

Canada verslaat Italië op IIHF World Hockey Championship

Kent Johnson scoort op een mooie pass vanuit 3 richtingen om Canada een 4-1 voorsprong te bezorgen op weg naar een 6-1 overwinning op Italië in poule.

Adam Lowrey, Gates’ Dubois-teamgenoot en Morgan Geeke van Seattle Kraken scoorden een doelpunt en assist voor Canada, en Cole Selinger, die uit een sterk rookieseizoen kwam met de Columbus Blue Jackets, scoorde. Dylan Cousins ​​van de Buffalo Sabres en Josh Anderson van de Montreal Canadiens maakten twee passes.

“Het was een geweldig gevoel. Ik probeerde het team gewoon te helpen onze voorsprong te consolideren, en ik had het gevoel dat we naarmate de wedstrijd vorderde een stuk beter speelden. Het was geweldig dat we eruit konden komen na zo’n nauwe eerste stint en het spel afmaken zoals we deden”, zei Gecki. Om vooruit te komen, moeten we blijven doen wat we aan het doen zijn. We hebben een paar dagen om uit te rusten en te herstellen, de video te bekijken en ons klaar te maken voor onze wedstrijd van donderdag.”

Samuel Takac scoorde voor de bronzen medaillewinnaar Slowakije (1-2, drie punten) op de Olympische Spelen van 2022 in Peking.

Logan Thompson stopte de 34 schoten van Canada, terwijl Adam Huska 39 reddingen maakte voor Slowakije.

De Canadezen zijn tot donderdag met vakantie, wanneer ze het opnemen tegen Kazachstan.