April 19, 2024

Calgary Flames draait de klok terug naar gemengde resultaten in de nacht van de jaren ’90

Nineties Night at the Saddledome kenmerkte de terugkeer van Jarome Iginla en de golf en originele Playstation-graphics rond de ijsbaan.

Het bevatte ook het soort hit waar het spel de afgelopen twee decennia hard aan heeft gewerkt om het uit te faseren: het gevaarlijke soort.

Vier minuten voor het einde van de tweede helft van een strak 2-2 spel joeg Milan Lucic de bal in een Winnipeg-hoek toen Dylan DeMello een gênante check kreeg die de bovenkant van de liggende verdediger met geweld de planken in stuurde.

Na een videobeoordeling door ambtenaren besloten ze dat het riskant genoeg was om piloot te zijn, en eindigden ze Lucic’s avond vroeg – een telefoontje waar Daryl Sutter het niet mee eens was.

“De reden om de majoor te bellen is omdat ze zeiden dat hij (DeMelo) was geraakt”, zei Sutter nadat Flames met 4-2 had verloren. Voor mij is het een simpele straf.”

DeMelo leek op het laatste moment de cheque om te draaien, maar de snelheid waarmee huurmoordenaar Lucic de verdediger van de Jets op een gevaarlijke manier naar de planken had laten rennen.

De juiste oproep is gedaan.

Het zag er niet schadelijk uit, maar het had zeker tot een zware blessure kunnen leiden, en daarom wordt verwacht dat de competitie er zondag nader naar gaat kijken.

Langzaam op de been verliet DeMelo de wedstrijd maar kwam terug in de derde game.

The Flames schakelden het grootste deel van de overtreding uit voordat de Jets-penalty een einde maakte aan het sterke spel van de bezoekers.

In overeenstemming met het thema van de avond in de jaren ’90, eindigde het spel helaas voor de gastheren, zoals het vaak deed gedurende een groot deel van dat decennium.

Ondanks de opening met een marge van twee doelpunten in zeven minuten, werden de gastheren voor de tweede keer het slachtoffer van Kyle Connor met nog vijf minuten te gaan, waardoor een 2-2 gelijkspel eindigde.

Nature Blank van Andrew Cobb maakte een einde aan Winnipeg’s verliesreeks van vijf wedstrijden in een wedstrijd die de Flames al vroeg onder controle leken te hebben, totdat Conor Heilbuick besloot de overwinning te stelen.

De man die de show stal was Iginla, die 13 minuten voor het einde van de wedstrijd een verrassingsoptreden maakte, nadat het team een ​​video had laten zien ter ere van zijn recente eer in de Hockey Hall of Fame.

De menigte sprong brullend overeind toen het werd tentoongesteld in een laaggelegen luxe paviljoen, opnieuw zwaaiend naar de menigte met zijn vertrouwde glimlach op zijn gezicht.

De oude hymnen “eg ji, eg ji” zijn terug.

Een onvergetelijk moment voor alle aanwezigen.

Het was geweldig, echt cool”, zei Matthew Tkachuk. “Ik heb al een tijdje niet meer van dit gebouw gehoord, dus misschien hebben we hem nodig om vaker naar de wedstrijden te komen.”

Het publiek dat piekte op 17.036 van het seizoen, steeg zeker het decibelniveau in de laatste 10 minuten, toen Flames om de beurt stoned werd door de voormalige Vezina-winnaar.

Andrew Mangyapan, Noah Hanifen en Sean Monahan werden allemaal het slachtoffer tijdens een machtsspel halverwege tot de derde plaats, voordat Connors dolk de Flames ervan weerhield hun winning streak van vier wedstrijden te verlengen.

“Uiteindelijk moeten we een manier vinden om deze wedstrijd in de verlenging te beginnen of twee doelpunten daarvoor proberen te maken”, zei Tkachuk, die de score opende na slechts 26 seconden, op Flames’ vierde schot. uit het spel. “Dat kun je in de organisatie niet verliezen. Die doen pijn. Dit zijn de spellen die niet goed met je overweg kunnen.”

Nadat ze waren afgevuurd op vliegtuigen 36 tot en met 28, konden de vlammen geen manier vinden om de stotterende bezoekers weg te houden.

“Ik vond dat we een heel goede wedstrijd speelden”, zei Sutter, terwijl hij Hellebuyck prees als een van de drie beste spelers in de competitie.

“We eindigden niet met genoeg kansen. Splits het op en ik zal zeggen dat we ze een beetje hebben overtroffen. We maakten een aantal fouten en die kwamen in ons net. We hadden te veel kansen om een ​​gelijkspel te breken of omhoog te gaan.” door twee, en we waren niet klaar. En dat is een probleem.”

Jonny Goudreau verlengde zijn puntenreeks naar zes wedstrijden met nog twee passes, waaronder het maken van een krachtig speelgoal door Elias Lindholm in zeven minuten.

The Flames, die zeven punten op rij scoorden, ontvangen maandag Pittsburgh.