March 29, 2024

Benfica’s Adel Taarabt beschrijft Ajax als een van de meest aantrekkelijke teams voordat ze de Champions League tegemoet gaan.

Benfica verwelkomt Ajax Amsterdam woensdag in Stade da Luz voor de heenwedstrijd van de UEFA Champions League Ronde van 16 heenwedstrijd (15.00 uur ET | belangrijkste +) en Adel Taarabt kijkt uit naar een confrontatie met een beetje Marokkaans tintje voor hem gezien het Nederlandse duo van sterke internationale spelers.

De 32-jarige zal het opnemen tegen Zakaria Labyad en Nassir Mazraoui, die in Nederland zijn geboren maar de Atlas Lions internationaal vertegenwoordigen en Taarabt gaf toe dat hij vanwege hen regelmatig naar Ajax kijkt.

“Ajax is voor mij een van de aantrekkelijkste teams om naar te kijken”, aldus de oud-speler van Tottenham Hotspur en AC Milan. “Ik volg ze omdat ze Marokkaanse spelers hebben en ik denk dat ze een van de beste teams in de Champions League zijn”, voegde hij eraan toe.

De wedstrijd van woensdag plaatst Benfica tegen het perfecte team in de competitie tot nu toe, aangezien de mannen van Erik ten Hag tot nu toe al hun wedstrijden hebben gewonnen en zich met een record van 100% hebben geplaatst voor de knock-outfase dankzij de indrukwekkende 10 doelpunten van Sebastian Haller.

“Twee grote clubs met een geweldige geschiedenis”, zei Taarabt. “Het wordt een moeilijke wedstrijd voor ons, maar we zullen thuis spelen, we zullen proberen te spelen om te winnen. We zullen spelen zoals we graag aanvallen, dat doen zij ook graag, maar het moet een heel mooie wedstrijd worden.” .”

Ajax is momenteel niet te stoppen in alle competities en in een reeks van 10 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen, waardoor de Amsterdamse giganten open gingen met een voorsprong van vijf punten in de Eredivisie, terwijl Benfica derde staat in Portugal en zes punten achter Sporting op de tweede plaats staat na een 2- 2 gelijkspel met Boavista die Taarabt optekende.

“We hebben niet het resultaat behaald dat we wilden, maar ik was blij met mijn doelpunt”, zei het in Fez geboren talent in de eerste helft die aan het einde van de eerste helft hielp om een ​​2-0-voorsprong te maken, die in de eerste helft werd uitgeschakeld. laatste 16 minuten. . “We kijken uit naar de wedstrijd.”

Taarabt is een van de meest ervaren leden van het huidige Benfica-team en zijn ervaring, samen met ervaren verdedigers Jan Vertonghen en Nicolas Otamendi en middenvelder Joao Mario, geeft Nelson Verissimo een solide basis om zijn team op te bouwen.

Hoewel het niet noodzakelijkerwijs in eigen land gepland was en Bayern München twee zware nederlagen kon toebrengen, is het nog steeds het team dat Barcelona thuis met 3-0 versloeg en gelijkspeelde om de Spaanse giganten naar de UEFA Europa League te stuwen.

De mercurial nummer 49 bij Benfica heeft in de loop der jaren flitsen van zijn immense talent laten zien nadat hij bij RC Lens was begonnen voordat hij bij Tottenham en vervolgens bij Queens Park Rangers kwam, evenals spreuken bij Fulham en Genoa CFC in bruikleen – Ajax en hun technische beheersing zouden Tarrapt kunnen inspireren om breng een van zijn oude offers. .

Je kunt Benfica volgen tegen Ajax belangrijkste + Deze woensdag en bij de volgende halte half maart.