April 24, 2024

Arsenal en Freiburg scoren wegzeges om perfect te blijven bij EL

Bukayo Saka scoorde en Arsenal versloeg Bodo/Glimt met 1-0 in Noorwegen om perfect te blijven met hun derde opeenvolgende overwinning in de Europa League op donderdag.

Saka werd gevoed door Sambi Lukunga en scoorde in de 24e minuut de beslissende score voor de koplopers in de Premier League.

Arsenal leidt Groep A met negen punten uit drie duels – met een duel tegen PSV Eindhoven uitgesteld na het overlijden van koningin Elizabeth II. Oranje speelt later donderdag in Zürich.

Freiburg behaalde vier van de vier overwinningen door Nantes met 4-0 te verslaan om ook perfect te blijven en de voorsprong van Groep G te vergroten met 12 punten. Lucas Kubler, Young Jeong en invaller Michael Gregoric maakten een doelpunt voor beide Bundesliga-club, terwijl Moussa Simon een eigen doelpunt toevoegde.

Karabag stond vijf punten achter Freiburg op de tweede plaats na een 0-0 gelijkspel met Olympiacos, die het eerste punt pakte. Nantes staat nog steeds op drie.

Real Betis slaagde er in de derde set niet in om fit te blijven na een 1-1 gelijkspel thuis met Roma. Andrea Belotti redde een punt voor het team van Jose Mourinho met een gelijkmaker in de tweede helft nadat een scheef schot van Sergio Canales de gastheren op voorsprong bracht in de eerste helft. Het Spaanse team domineert de groep met 10 punten. Rome om vier uur. Ludogorets speelt later op de dag HJK.

De nieuwkomer in de Europese competitie Union Saint-Gilloise van België bond 3-3 thuis met Braga. De hattrick van Vitor Oliveira zette Braga met 3-1 op voorsprong, maar de gastheren kwamen terug met een tweede doelpunt van Victor Boniface en nog een van Dante Vanzer. Al-Ittihad blijft met 10 punten aan de kop van Groep D.

In de fel bevochten Groep F kwam Feyenoord met 2-2 op gelijke hoogte met Midtjelland om een ​​aandeel van de leiding te nemen met vijf punten, met Lazio en Storm terug met één punt.

Fenerbahce won met 2-1 bij AEK Larnaca en Rennes van het Oekraïense Dynamo Kiev met 1-0 in Krakau, Polen, om de leiding te nemen in Groep B met 10 punten.

Europese Conference League

Arsenal’s William Saliba, links, en Ola Solbakken van Bodo/Glimt strijden om de bal tijdens de Europa League Groep A voetbalwedstrijd tussen Bodo Glimt en Arsenal in Aspmera Stadium, in Bodo, Noorwegen, donderdag 13 oktober 2022.

Villarreal handhaafde hun record van 100% na hun 1-0 overwinning op Austria Vienna. Als Lech er niet in slaagt om H. Beer-Sheva in een andere Groep C-wedstrijd te verslaan, zou een overwinning voor de Spanjaarden hen een plaats opleveren in de Ronde van 16 met nog twee wedstrijden te gaan.

In Poule E versloeg Apollon Limassol AZ Alkmaar met 1-0 en pakte daarmee hun eerste overwinning, waarmee de Nederlandse club hun eerste nederlaag na drie overwinningen opleverde.

Istanbul Basaksehir bleef bovenaan in Groep A met een 3-0 thuisoverwinning op het RFS-gemiddelde. Fiorentina versloeg Scotch Hearts met 5-1 en bleef drie punten achter.