April 24, 2024

Argentinië verslaat India en treft Nederland in hockeyfinale – Krant

TOKYO: Argentijnse spelers omhelsden en huilden tijdens de hockeyfinale voor vrouwen op de Olympische Spelen in Tokio, waarbij ze woensdag India met 2-1 versloegen.

Argentinië neemt het vrijdag in de finale op tegen Nederland, waarbij India strijdt tegen Groot-Brittannië om brons.

Argentinië kreeg een vroege tegenslag toen de Indiase Gurjit Kaur de bal in de tweede minuut via een strafcorner in het doel schoof.

Los Leonas maakte in de eerste helft gelijk met aanvoerder Maria Noel Bariono die uit de strafcorner scoorde. De 37-jarige, de Argentijnse senior, maakte in de tweede helft de wedstrijd in zes minuten af.

In de andere halve finale versloeg Nederland voor de 5e keer de Olympische kampioenen van Rio in 2016 Groot-Brittannië om voor de 5e keer door te gaan naar de Olympische finale.

Nederland kwam op voorsprong toen Lauren Luring in de eerste helft haar tegenstander inhaalde en haar pass de 21-jarige Felice Albers bereikte, die de bal door de benen van de Britse doelman Madeleine Hinch gooide.

Nederland, dat in Rio zilver won na het winnen van de eerste prijs op de Olympische Spelen van 2008 en 2012, verdubbelde de voorsprong binnen een minuut met een krachtig schot van Marlos Keitels.

Na een rustpauze nam Nederland een 4-0-voorsprong door doelpunten van Maria Versur en Albers.

Rio versloeg Groot-Brittannië en Nederland in een strafschoppenserie in de finale, maar hier was het gat tussen de twee partijen te groot voor de Britten om over te steken, maar ze kregen een doelpunt toen Kisselle Ansley in de strafcorner schoot voordat Frederick Modla kon Maak het. Het werd 5-1 voor Nederland.

Als Nederland met 2-0 wint, geeft de wedstrijd van vrijdag Argentinië de kans om hun nederlaag in de finale van de Olympische Spelen van 2012 tegen Nederland te wreken.