October 25, 2024

Herfstsportupdate Dutch Central College – 24-10-24 | Radio KNIA KRLS

Marcon leidt het Central herenvoetbalteam naar de overwinning

Alejo Marcon scoorde woensdag een doelpunt en kreeg ook een assist in de 2-0 overwinning van het Central College herenvoetbalteam op Coe College.

Na een puntloze eerste helft profiteerde Oranje (7-6-2, 3-2-1 American Rivers) in de 52e minuut van een vrije trap, waarbij Josh Wilson dankzij assists van Marcon zijn tweede doelpunt van het seizoen scoorde. Joe. bruin. Central voegde de leiding toe nadat in de 81e minuut een strafschop was toegekend, en Marcon stapte op en zette de strafschop om om zijn derde doelpunt van het seizoen te scoren. Doelman Ronan Murphy behaalde zijn vierde nul van het seizoen en scoorde drie reddingen. De Nederlander versloeg Ko met 18-9 overall en 5-4 in schoten op doel.

De Nederlanders komen zaterdag om 13.00 uur weer in actie en ontvangen Nebraska Wesleyan op het voetbalveld AN Kuyper Athletic Complex.

Het centrale damesvoetbalteam boekt een snelle overwinning op Coe

Het damesvoetbalteam van Central College behaalde woensdag de achtste shutout van het seizoen met een 5-0 overwinning op Coe College.

Nederland (9-5-2, 2-2-2 American Rivers) kende een snelle start, waarbij Piper Amy in de eerste minuut van de wedstrijd haar derde doelpunt van het seizoen scoorde na een assist van Allie Segers. Amber Santana droeg bij aan de snelle start door in de vierde minuut van de wedstrijd haar vierde doelpunt van het seizoen te scoren na een assist van Grace Coates. In de 43e minuut leidde een handsbal in het strafschopgebied tot een geconverteerde strafschop van Abby Fry, die haar vijfde doelpunt van het seizoen scoorde. Central was nog niet klaar met scoren en breidde de voorsprong in de 56e minuut uit met Seegers 'derde doelpunt van het seizoen na een pass van Santana. Het eindresultaat was een eigen doelpunt van Ko in de 79e minuut uit een hoekschop. Doelman Zoe Sizemore maakte vier reddingen.

De Nederlanders keren zaterdag terug op het voetbalveld van het AN Kuyper Atletiek Complex om om 15.30 uur gastheer te zijn van Nebraska Wesleyan.

Centrale rally slaagt er niet in om volleybal te verslaan

Het volleybalteam van Central College kwam woensdagavond tot een rally na een trage start op de Nebraska Wesleyan University, maar leed toch een nederlaag van 25-16, 26-24, 18-25 en 26-24.

Outside hitter Gracie Pearson voerde de ploeg aan met 13 kills, terwijl Kaitlyn Coyle er acht had. Pearson voegde 14 opgravingen toe voor een double-double. Setters Avery Rexroat en Makayla Ribble noteerden ook dubbeldubbels, waarbij Rexroat 13 assists en 14 digs had, en Ribble 19 assists en 15 digs. Libero Colleen Kenney had die avond een teamhigh van 29 opgravingen. Kaitlyn Mumm assisteerde bij acht van de tien blokken van het team. Rexrot, Ripple en Leslie Snow sloegen ieder twee azen in de nederlaag.

De non-league Nederlanders spelen dit weekend in een tri-game op zaterdag in Jacksonville, Illinois tegen Lake Forest College om 14.00 uur en Illinois College om 16.00 uur.