October 22, 2024

Central College Dutch Herfstsportupdate – 19-10-24 | Radio KNIA KRLS

Het Nederlands voetbalelftal slaat Luther over

Het voetbalteam van Central College verzamelde 324 yards op 55 haastige pogingen met 11 verschillende baldragers en bereikte zaterdagmiddag live op 92.1 KRLS een 56-3 overwinning op Luther College.

Oranje (5-2, 3-2 American Rivers Conference) scoorde de eerste touchdown van de wedstrijd zonder aanvallend spel te spelen. De trap van Luther ging naar de achterkant van de lijfwacht en belandde in de eindzone waar senior linebacker Joe Jansen erop sprong. De aanval kreeg een paar minuten later zijn kans en quarterback Brady Ketchum maakte contact met Keegan Glover voor een touchdownpass van 65 meter. Ketchum sloeg 6-uit-6 op de dag met 111 yards passeren en voegde een touchdown-schoppass van vijf meter toe om Grant Nelson in het tweede kwartaal strak af te sluiten.

Central scoorde in de eerste helft nog vier aanvallende punten. Jase Grunder had een paar haastige touchdowns terwijl Cody Klein zijn eerste haastige touchdown scoorde. Glover kwam tegen het einde van de eerste helft uit een time-out en raakte een onbewaakte Jack Johnson voor een touchdownpass van drie meter. Eerstejaars quarterback Cole Duty haastte zich naar een touchdown van zes meter in het derde kwartaal voor de eindscore van Central. Speciale teams genereerden een tweede omzet toen een Noorse kick-returner de bal dempte en junior linebacker Gabe Uris erop sprong voor de zevende touchdown van Central City.

Grunder en Klein eindigden met 76 en 57 yards op de grond, terwijl Eli Ross er 49 aan toevoegde. Glover en Nelson behoorden tot de vijf Nederlandse spelers die elk twee ontvangsten hadden. Zes andere quarterbacks kregen de bal, terwijl vijf andere quarterbacks de pass voltooiden. In totaal verzamelde Central 537 meter en versloeg de Noormannen met 410 meter. Verdedigend hielden de Nederlanders Luther op 127 yards en slechts 51 passing yards in de eerste helft, toen de meeste starters van Central uit de wedstrijd werden verwijderd. Central had vier zakken en acht tackles vanwege verlies. Linebacker Kyle Federline ging voorop voor Central met zes tackles, terwijl linebacker Austin Burns vijf tackles had. Een Scandinavisch velddoelpunt laat in het derde kwartaal kostte Oranje de tweede shutout van het seizoen.

Central reist volgende zaterdag naar de Universiteit van Dubuque voor een wedstrijd van 13.00 uur tegen de Spartanen.

Stephen van Central eindigt als vijfde in de Augustana Women's Deep Race

Peyton Stephen leidde het damescrosscountryteam van Central College met een nieuwe snelste tijd in zijn carrière op de 6.000 meter en eindigde zaterdagochtend individueel als vijfde op de regionale kampioenschappen van Augustana.

Central behaalde 337 punten en eindigde als 12e in het deelnemersveld van 35 teams. Stephen's tijd van 21:26,4 is het derde snelste cijfer in de programmageschiedenis. Addison Parrott werd tweede voor de Nederlanders met een tijd van 22:02.2 en werd 25e algemeen. Emma Rocha, Kiera Huber en Tiah Miller completeerden de top vijf als tweede. Rocha werd 104e (23:17,9), Huber was 112e (23:22,1) en Miller was 114e (23:22,6). Eva Hoch en Sarah DeHaan completeerden de top zeven voor Central op respectievelijk de 162e (23:53,0) en 189e (24:17,2).

Oranje zal vervolgens op zaterdag 2 november om 12.00 uur deelnemen aan de American Rivers Conference Championships in Cedar Rapids.

De Central-mannen blijven bij elkaar tijdens de crosscountry-wedstrijd in Augustana

In een uitdagend deelnemersveld tijdens de regionale wedstrijd van Augustana op zaterdagochtend liep het crosscountry-team voor heren van Central College eenstemmig op weg naar een 24e plaats.

Het veld telde 40 Augustana-teams en Central had 676 punten. Alle top vijf lopers van Central eindigden binnen 37 seconden van elkaar, onder leiding van Derek Webster op de 126e plaats met een tijd van 26: 05,2. Donovan Card, Jack Brown en Randy Jimenez kwamen allemaal binnen 1,3 seconden na elkaar over de streep. Card werd 156e met een tijd van 26:05,2, terwijl Brown en Jimenez iets achter stonden op de 159e (26:19,0) en 160e (26:19,1). Eerstejaars Jack Avery was eindscorer op de 205e plaats (26:42,2). James Brandt en Drew Peterson completeerden de top zeven van Central. Brandt werd 247e (27:03,2) en Peterson werd 264e (27:11).

Het centrale damesvoetbalteam strijdt voor een gelijkspel in Wartburg

Na een doelpuntloze eerste helft speelde het damesvoetbalteam van Central College zaterdag gelijk met 1-1 gelijk tegen Wartburg College.

Nadat Wartburg in de 46e minuut had gescoord, maakte Oranje in de 73e minuut gelijk toen Piper Amy haar tweede doelpunt van het seizoen scoorde uit een rebound van het schot van Grace Coates. Doelman Zoe Sizemore maakte acht reddingen. De Nederlanders (8-5-3, 1-2-2 American Rivers) schoten vijf van hun veertien schoten op doel, terwijl Coates en Kylie Blomstrom de ploeg aanvoerden met elk twee schoten op doel.

Het team lijkt zijn puntenreeks woensdag uit te breiden naar vier wedstrijden, wanneer het om 15.30 uur Coe College ontvangt op het voetbalveld AN Kuyper Athletics Complex.

Wartburg sluit Central Herenvoetbal af

Voor de tweede wedstrijd op rij verloor het herenvoetbalteam van Central College zaterdag met 1-0 van Wartburg College.

Na een puntloze eerste helft waarin slechts één schot op doel viel, nam Wartburg in de tweede helft de wedstrijd in handen met het wedstrijddoelpunt in de 64e minuut (6-5-2, 2-2-1 American Rivers). ) werden naast schoten 6-2 ook overtroffen in schoten 13-8. Teddy Apostolopoulos en Joe Brown waren de twee spelers die een schot op doel scoorden voor Central. Doelman Ronan Murphy maakte vijf reddingen.

De Nederlanders zullen woensdag proberen terug te komen als ze om 13.00 uur Coe College ontvangen op het voetbalveld AN Kuyper Atletiekcomplex.