October 16, 2024

Ex-Spurs vuurt op Micky van de Ven na Nederlandse nederlaag tegen Duitsland: 'Hij is Virgil van Dijk niet'

• Nederland werd uit huis verslagen door Duitsland met 1-0 in de European Nations League
  • De ploeg van Ronald Koeman zat zonder Virgil van Dijk, die maandag geschorst was
  • Luister nu: Alles vertrekt!Beschikbaar waar u uw podcasts ook krijgt. Elke maandag en donderdag nieuwe afleveringen

Voormalig Tottenham-ster Rafael van der Vaart richtte zich op verdediger Micky van de Ven na de 1-0 nederlaag van Nederland tegen Duitsland in de UEFA Nations League.

Jamie Leuling scoorde maandagavond het enige doelpunt van de wedstrijd, toen de 23-jarige ster uit Stuttgart een indrukwekkend debuut beleefde voor Duitsland.

Levling scoorde in de 64e minuut voor de gastheren in de Allianz Arena, terwijl zijn doelpunt in de tweede minuut werd afgekeurd wegens buitenspel na een slechte Nederlandse verdediging.

Duitsland domineerde de eerste helft tegen Nederland, dat door de schorsing van Van Dijk na zijn uitzetting vrijdag tegen Hongarije de verdediging moest wijzigen.

Van de Ven schoof op naar het middenveld om de afwezigheid van de Liverpool-ster te compenseren, terwijl Jurel Hato zijn debuut maakte als linksback.

Voormalig Tottenham-ster Rafael van der Vaart heeft kritiek geuit op verdediger Micky van de Ven

Van de Vaart hield vol dat de verdediger dat niet was

Van de Vaart benadrukte dat de verdediger niet Virgil van Dijk is nadat Nederland verloor van Duitsland

Nieuwe aanwinst Jimmy Leuling (rechts) scoorde het enige doelpunt toen Duitsland met 1-0 won in München

In een gesprek met de NOS benadrukte Van de Vaart dat het nationale team de aanwezigheid van Van Dijk als centrale verdediger mist.

De uitgesproken criticus beweerde dat hij zich “schaamde” voor het optreden van Nederland in de eerste helft tegen Duitsland, nadat het land in München werd gedomineerd door de gastheren.

“Ik schaam me niet snel voor het Nederlandse team, maar vandaag voelde ik me wel zo”, aldus Van der Vaart.

“We schrijven ze veel kwaliteiten toe, maar dat is helemaal verkeerd. Je kunt dat analyseren, maar alles gaat mis.

“Dan hebben we twijfels over de afwezigheid van Virgil van Dijk, natuurlijk mis je hem wel, Mickey van de Ven, maar dat is niet Van Dijk.

Van der Vaart, die tijdens zijn internationale carrière 109 interlands won, was het met collega-expert Pierre van Hooydonk eens dat de eerste helft “een complete rustdag voor het hele team” was.

De voormalige middenvelder beweerde dat Nederland in de eerste helft “geluk had dat de Duitsers niet met 5-0 voor stonden”.

Hij bekritiseerde ook de prestatie van Quentin Temper, de tweelingbroer van Arsenal-ster Gurrien, door te beweren dat hij kleurenblind leek nadat hij de bal aan Duitsland had geschonken.

Het jonge Nederlandse elftal had het maandag in de eerste helft tegen Duitsland lastig tegen de gastheren

Een jong Nederlands elftal had het maandag in de eerste helft tegen Duitsland lastig tegen de thuisploeg

Nederland zat zonder aanvoerder Van Dijk, nadat hij uit het veld was gestuurd tegen Hongarije, afgebeeld

Coach Ronald Koeman gaf toe dat zijn ploeg het in de eerste helft moeilijk had tegen Duitsland

Oranje-coach Ronald Koeman gaf na de wedstrijd toe dat zijn ploeg het in de eerste helft moeilijk had tegen Duitsland, maar stond erop dat de ploeg zich in de tweede helft verbeterde.

“We misten spelers, maar dat geldt ook voor Duitsland”, aldus Koeman.

We waren zo ver verwijderd van het verleden, en toen heb jij dit over jezelf afgeroepen. We speelden ook niet goed als we de bal hadden.

Ze waren beter, sneller en fysieker. Zij presteerden op vrijwel alle vlakken beter dan wij.

Nederland stelde hun jongste ploeg op sinds 2012, waarbij de gemiddelde leeftijd van de basisopstelling onder de 24 jaar lag.

Door de nederlaag staat Nederland op de tweede plaats in de UEFA Nations League-groep met vijf punten, gelijk aan Hongarije na vier wedstrijden.

Duitsland garandeerde kwalificatie voor de kwartfinales van de competitie.