October 17, 2024

Virgil van Dijk is “boos” na zijn eerste rode kaart tegen Nederland

Virgil van Dijk Hij zei dat hij “boos” was over de beslissing om hem de eerste van twee gele kaarten te overhandigen nadat hij vrijdag voor het eerst in zijn Nederlandse carrière van het veld werd gestuurd tijdens een 1-1 gelijkspel tegen Hongarije in de UEFA Nations League.

De verdediger van Liverpool kreeg in de tweede helft in drie minuten tijd twee gele kaarten, de eerste vanwege een afwijkende mening en de tweede vanwege een overtreding die als directe waarschuwing diende.

Dat is dan de eerste kaart die protesteert Donnell Malin Hij werd neergehaald terwijl hij naar het doel snelde toen Nederland met 1-0 achter stond, waardoor vooral Van Dijk gefrustreerd achterbleef.

“[The red card] is het probleem, het zou niet mogen gebeuren. “Maar ik ben vooral boos over de eerste”, zei Van Dijk tegen ESPN.

“Ze zeggen dat de aanvoerder de enige is die met de scheidsrechter kan praten. Ik ging naar hem toe. In een snel tempo, maar helemaal niet op een slechte manier. Heel respectvol. Omdat ik voelde dat hij een buitenbeentje was, deed hij dat ook.” Dat.” “Je hebt helemaal de bal niet, ook al kan de aanvoerder niets zeggen… het wordt moeilijk.”

Ook bondscoach Ronald Koeman was verbaasd over de eerste waarschuwing van zijn aanvoerder.

“Dat moment was frustrerend”, zegt Koeman tegen de NOS. “Ik begrijp het niet. Ik denk dat we hebben afgesproken dat de aanvoerder kan protesteren bij de scheidsrechter.

“Dit is verkeerd [on Malen] Het was goed voor een rode kaart. Het was absoluut niet de bedoeling om met de bal te spelen. Dat Virgil daarna die tweede kaart pakt, is niet gepast. Dat weet hij zelf.”

Koeman bevestigde dat hij maandag geen aanvulling zal zijn op zijn selectie voor het bezoek van Duitsland, dat met zeven punten uit drie wedstrijden aan de leiding staat in Groep A3 in de European Nations League, twee punten achter Nederland.

Dit maakt het een cruciale wedstrijd waarin Oranje bovenaan de groep kan komen, of omgekeerd vijf punten achterstand kan oplopen met nog twee wedstrijden te spelen.

Koeman voelde 'redelijk gevoel' na gelijkspel in Boedapest, waar zijn ploeg in de eerste helft op achterstand stond Roland Salaimaar hij maakte laat gelijk Denzel DumfriesEen doelpunt dat kwam na een rode kaart voor Van Dijk.

Hij voegde eraan toe: “We gaven niet op. We speelden individueel en behaalden een gelijkspel.” ‘Dan zij [Hungary] We creëerden enkele gevaarlijke situaties, maar we verdedigden goed. Zo vertrek je met een redelijk gevoel.”

Informatie van Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.