September 29, 2024

Nederland verslaat Raiders, 44-26 | Sport

BROOKVILLE-St. Mary's Flying Dutchmen hebben drie overwinningen op rij geboekt, waardoor ze een trage start van zich afschudden en hun reis naar Brookville veranderden in een zeer opportunistische avond op het nieuwe kunstgras van de Raiders.

Na drie minuten in de wedstrijd met 6-0 achter te staan ​​en 18-7 in het eerste kwart, konden de Nederlanders halverwege het tweede kwart een goede voorsprong nemen en wegtrekken voor een 44-26 overwinning op de Raiders om hun thuiskomst te bederven. Nacht.

De Nederlanders onderschepten vier passes en zetten er drie om in touchdowns. Ben Reynolds pakte twee passes van Easton Belfiore terwijl hij er twee van Ben Ball verzamelde.

De Nederlandse kicker Will Wortman, een senior bij Elk County Catholic, maakte zijn aanwezigheid voelbaar aan het einde van de eerste helft toen hij een velddoelpunt van 47 meter schopte om de Nederlanders bij rust een voorsprong van 23-18 te bezorgen.

Vanaf dat moment scoorden de Nederlanders op balbezit tijdens hun eerste drie acties van het derde kwart en namen een voorsprong van 44-18 met nog 1:24 te gaan.

“Brookville is beter en het record laat niet zien wat voor soort team ze zijn, dus we kenden het als een uitdaging”, zei Durek, de voormalige Raiders-coach die na een 0-2-start verbeterde naar 3-2. “Maar waar ik het meest trots op ben, is dat toen het in het begin niet goed ging, onze jongens kalm bleven, terugkwamen en gefocust bleven. Jonge kinderen doen dat niet vaak, en deze jongens deden dat dus Daar ben ik heel trots op. De coaches zijn daar trots op.”

De Nederlander Ben Paul werd tijdens de tweede actie van de wedstrijd onderschept door Blake Porter van Raiders. De Raiders veranderden dat in zes punten toen Belfiore Porter raakte voor een touchdown-pass van vier meter op de vierde plaats en doelpunt op 9:22.

De Nederlanders gingen drie-en-uit en verloren zes yards op drie plays voordat ze op de daaropvolgende punter trapten.

Maar de wedstrijd werd een tijdje heen en weer toen Oranje profiteerde van een slechte strafschop van Raiders-speler Gannon McMaster. Hij moest een knie nemen om de bal te spelen, waardoor het spel eindigde bij de Raiders '31. Bij het eerste spel van de Nederlanders raakte Paul Frankie Smith voor een touchdown van 31 meter en een 7-6 voorsprong op 6:12. Vanaf de eerste.

Het kostte de Raiders slechts vier plays om in de eindzone te komen en een voorsprong van 12-7 te nemen toen Belfiore een wijd open Trenton Colgan sloeg voor een TD-aansluiting van 23 meter op 4:02, nog steeds in het eerste kwart.

Een nieuwe triple uit de Nederlandse aanval zorgde ervoor dat de Raiders een 18-7 voorsprong konden nemen toen Belfiore zijn tweede TD-pass gooide, dit keer naar Tony Sirianni met nog 1:29 over in het eerste kwart.

Van daaruit begon Nederland aan een serie van 37 onbeantwoorde punten. De aanval paste zich aan en de verdediging ook.

“Het begint met onze jongens. We waren in staat om dingen uit te zoeken en hun aanvallen op te pikken en te blokkeren, wat vertrouwen gaf aan de hele aanval”, zei Duric te gebruiken en wij konden ervan profiteren. Ben is duidelijk een uitstekende atleet en veroorzaakt problemen als hij ballen aanraakt. We hebben nog meer talent met Talon Thomas, Matthew Gilmore en Frankie Smith. We hebben vijf ontvangers die goed genoeg zijn om problemen te veroorzaken voor de verdediging.

Paul voltooide uiteindelijk 12 van de 20 passes voor 183 yards en drie TD's tegen die vroege onderschepping. Reynolds ving vier ballen voor 42 yards, en zijn TD's van 26 en 13 yards kwamen in de tweede helft. Andrew Field liep 63 yards op 14 carry's met twee touchdowns.

De Nederlanders kwamen binnen 18-13 op de volgende drive na de score van Ceriani toen Paul Tallon Thomas raakte met een touchdown-pass van 24 meter. Misschien ironisch genoeg miste Wortman het extra punt op 9:48 uur.

Reynolds' eerste onderschepping van drie plays na de daaropvolgende aftrap zorgde voor een TD-run van 6 meter, waardoor Nederland op 20-18 kwam met nog 7:32 over in het tweede kwartaal.

De Raiders reden de Nederlandse rode zone binnen en bereikten de 19 na een derde en zes spel, maar een illegale formatiestraf maakte een pass binnen de 10 teniet en twee spelen later leverde een wachtoproep een touchdown-run van 14 meter op van Belfiore . De drive stopte bij downs bij de Dutch 24 met 1:59 resterend in de helft.

Dutch slaagde erin de 30 van de Raiders te bereiken voordat hij Wortman op een touchdown van 47 meter stuurde. Met de wind in de rug landde Wortmans grote laars bijna een meter voor de linkerhoek van de doelpaal met nog drie seconden te gaan.

“Hij is goed sinds hij 50 was, en vanavond in de pregame blies hij ze weg”, zei Doric. “Ik wilde zeggen dat zijn bereik met de wind 55 zou zijn. Hij heeft een kanon van zijn been. Hij heeft het niet zo goed geraakt. Dat kon ik zien aan de draaiing van de bal. De wind heeft hem daarbij geholpen.”

Het was Wortmans eerste velddoelpunt van het seizoen.

De race werd na het einde van de eerste helft voortgezet. Tijdens de openingsrit onderschepte Gilmore Belfiore en zijn terugkeer van 47 meter naar de Raiders '13 zorgde drie plays later voor Field's 2-yard TD-run om de score op 30-18 te brengen.

Na een Raiders-punter breidden de Nederlanders het uit naar 37-18 op Paul's 27-yard TD-pass naar Reynolds tijdens een derde en 18-play.

Frankie Smith's onderschepping van Belfiore drie plays na de daaropvolgende trap leidde tot Paul's 13-yard TD pass naar Reynolds, waardoor Nederland met 44-18 op voorsprong kwam met nog 1:24 over in het derde kwartaal.

De Raiders zetten het laatste spel op na een Belfiore-run van één meter met nog 4:23 over in de wedstrijd.

Kolton Griffin leidde de Raiders met 87 yards en haastte zich op 11 carry's, die allemaal in de tweede helft kwamen. Ceriani, de beste rusher van de Raiders die aan het spel deelnam, rende 76 yards op 11 carry's, waarvan er op twee na alle in de eerste helft kwamen.

Belfiore voltooide 7 van de 14 voor nog 114 yards te gaan met de drie TD's en vier onderscheppingen. Porter ving drie passen voor 58 yards en Colgan drie passen voor 50 yards.

“Eerst dachten we dat ze de bal te veel zouden laten lopen, dus hebben we de bal iets te veel aangepast, maar daarna hebben we hem aangepast”, zei Doric. “De coaches hebben geweldig werk geleverd om alles weer normaal te krijgen en de kinderen deden alles wat we van hen vroegen.”

Terwijl de Raiders volgende week vrijdag weer thuiskomen tegen Kane, is Oranje gastheer van Port Allegany, dat nog niet verslagen is.

“Waar ik het meest trots op ben, is dat we het momentum erin hebben weten te houden,” zei Durek. “We hebben de week ervoor twee hele goede wedstrijden gespeeld, en dit is een kwaliteitsoverwinning voor onze kinderen en ons programma.”