September 20, 2024

Cole Speaker en Cody Fajardo leiden Montreal Alouettes naar de overwinning op Edmonton Elks

MONTREAL – Cody Fajardo en de Montreal Alouettes leken ontstemd toen ze zondagavond met 17-6 achter stonden tijdens de rust tegen de Edmonton Elks, maar coach Jason Maas maakte zich daar geen zorgen over.

Fajardo, aanvallende vleugelspeler Cole Speaker en een stabiele Alouettes-verdediging zorgden voor een sterke comeback in de tweede helft toen koploper Montreal Edmonton met 21-17 versloeg in een spannende wedstrijd voor de vijfde overwinning op rij.

“We geven nooit iets op, we leren alleen maar. We weten dat de wedstrijd zestig minuten duurt, ongeacht de score in de eerste helft. Je moet in deze competitie zestig minuten spelen en wedstrijden afmaken”, zei Mas.

“Daar doen wij fantastisch werk.”

Fajardo, die terugkeerde van een afwezigheid van vier wedstrijden met een hamstringblessure, gooide een pass van 33 meter naar Speaker bij zijn derde ontvangst tijdens een rit van zes spelen en 100 meter om het derde kwart te openen.

De Alouettes (10-1) hebben sindsdien hun momentum voortgezet. Spreker slaagde er ternauwernood in om op het veld te blijven nadat hij de bal vanaf 22 meter had ontvangen en scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd (3:37) voor het einde van de derde periode. De ontvangst sloot een aanval van negen spelen af ​​die begon toen Walter Fletcher de bal vanaf 30 meter afstand pakte en er vervolgens mee rende om Montreal op 18-17 te zetten.

“Cole Speaker speelde een geweldige wedstrijd”, zei Fajardo. “Het leek alsof elke keer dat ik de bal naar hem toe gooide, hij hem liet vallen.”

“We hebben in de eerste helft geweldige aanpassingen gedaan. Ik had ook het gevoel dat het me de tijd gaf om te herstellen. Ik kwam een ​​beetje moe uit de wedstrijd, maar ik denk dat dat is wat er gebeurt als je vijf weken uit de wedstrijd bent.”

Fajardo gooide voor 336 yards op 22 van de 34 voltooide passes plus twee touchdownpassen, terwijl Spreker twee touchdownpassen ving en in totaal 107 ontvangende yards scoorde op vijf ontvangsten, allemaal in de tweede helft, voor een aangekondigd publiek van 19.048 in Molson Stadium.

Maar die inspanningen zouden niet mogelijk zijn geweest zonder dat de verdediging van de Alouettes de aanvallen van Edmonton laat in de wedstrijd tweemaal in de rode zone had gestopt.

“We hebben ze ook in alle drie de wedstrijden tegengehouden. Daar kan ik niet genoeg over zeggen”, aldus Maas. “Ik bedoel, dit is ongelooflijk.”

Na een achterstand van 21-17 bereikten de Elks de 12-yardlijn van Montreal met nog 1:24 te gaan, maar schoven slechts zes meter op toen de verdediging van de Alouettes een passerende fout afdwong.

Edmonton leidde vervolgens tot het einde van de wedstrijd, 20-20 voor Montreal, maar de verdediging van Montreal hield weer stand toen de Elks er niet in slaagden de eindzone te bereiken.

Eerder in het vierde kwartaal miste Elks-kicker Boris Bede een velddoelpoging van 41 meter, en de poging was cruciaal. Hij was er die nacht in geslaagd twee van zijn twee schoten te raken.

“Het is erg zwaar. Het is momenteel erg zwaar, voor zover je op deze manier verliest”, zei Elks interim-coach Jarrius Jackson. “Uiteindelijk speel je op dit moment tegen het beste team in de competitie, en tegen jou Je moet je kansen benutten als je ze krijgt.”

Opvallende ontvanger Austin Mack registreerde drie ontvangsten voor 32 yards in zijn debuut in 2024 nadat hij deze week terugkeerde naar de Alouettes na een periode bij de Atlanta Falcons van de NFL. Montreal-kicker Jose Maltos sloeg 3 van de 3 velddoelpunten.

Elks quarterback McLeod Bethel-Thompson beëindigde zijn tweede wedstrijd op rij met 21 van de 33 pogingen voor 200 yards en twee touchdownpassen, waarmee Edmonton's (3-8) winning streak van drie wedstrijden werd verbroken.

Kevin Brown, die terugkeerde van een schouderblessure, rende 105 meter.

De Alouettes versloegen ook de Elks met 23-20 in hun wedstrijd van week 2 in Edmonton.

De Alouettes scoorden geen doelpunten in een moeilijke eerste helft, waarin balverlies, passes verspild werden en moeite met het scoren van doelpunten. Montreal miste ook twee aanvallende spelers nadat Philippe Gagnon laat in de wedstrijd werd uitgeschakeld en Pierre-Olivier Lestage vroeg in de eerste helft werd uitgeschakeld.

Ondertussen gaf Bethel-Thompson de bal door naar Eugene Lewis in de eindzone op een run van zes meter met 4:59 over in het eerste kwart, wat Edmonton een 7-3 voorsprong opleverde.

De Elks breidden hun voorsprong met 1:19 uit in de tweede helft en namen een 14-3 voorsprong. En deze keer vond Bethel-Thompson hun speler, Kurleigh Gittens Jr. Door een menigte mensen te scoren vanaf acht meter.

Edmonton's Devoderick Bynum onderschepte de diepe pass van Fajardo, gericht op Mack 5:27 in de tweede periode.

De Elks voegden in de laatste seconden van de eerste helft een velddoelpunt toe om na twee kwartalen een 17-6 voorsprong te nemen, maar de tweede helft was een ander verhaal.

“Ze namen het momentum van de wedstrijd over in de tweede helft. Uiteindelijk konden we het momentum terug in de wedstrijd krijgen, maar het was iets te laat”, zei Brown.

Legendes in huis

De Alouettes uit 1974 werden tijdens de rust geëerd om de 50e verjaardag van het Grey Cup-kampioenschap te vieren. De thuisploeg droeg tijdens de wedstrijd ook vintage truien met het Alouettes-logo uit 1974. Montreal versloeg Edmonton met 20-7 in het Empire Stadium in Vancouver voor de derde titel in zijn geschiedenis.

de volgende

Alouettes: Ga een rustweek nemen voordat je op 6 september de BC Lions (5-6) ontvangt.

Elanden: bezoek de Calgary Stampeders (4-6) op Labor Day (2 september).

Dit rapport van The Canadian Press werd voor het eerst gepubliceerd op 25 augustus 2024.