September 20, 2024

Vijf noten uit de moeizame 3-2-zege van Bayern op Wolfsburg

In de eerste wedstrijd van Bayern München van het nieuwe Bundesliga-seizoen ontsnapte het ternauwernood aan Wolfsburg, toen de Beieren een comfortabele 1-0-voorsprong verspeelden door met 1-2 te verliezen, maar de drie punten terugpakten dankzij een late comeback. Hier is hoe het gebeurde.

Uitstekende eerste helft, Guardiola-stijl

Hoewel de eerste minuten moeilijk waren en vol druk van Wolfsburg en onzekerheid over Bayern, stabiliseerden de prestaties van de Beieren en begonnen ze te spelen met kracht en kalmte die vorig seizoen duidelijk ontbraken. Naarmate de eerste helft vorderde slaagde Bayern erin steeds meer kansen te krijgen, en zonder de slechte afwerking van de aanvallen zouden ze met een voorsprong van ruim één doelpunt de eerste helft zijn ingegaan.

Aan de andere kant raakte Wolfsburg de bal op de Beierse helft niet aan, laat staan ​​in de buurt van het doel. De manier waarop Bayern op agressieve wijze elke hoop voor Wolves terugvechtte, was de enige manier waarop ze elke kans op afstand konden houden. De speelstijl van Barcelona, ​​door hen volledig te verstikken met gecontroleerd en behendig spel, leek sterk op de manier waarop Pep Guardiola tegenstanders domineerde tijdens zijn tijd bij Bayern.

Wat gebeurde er in de tweede helft?

De hoop om te winnen kan in de kortst mogelijke tijd sterk terugkomen. Na 15 seconden in de tweede helft won Wolfsburg een strafschop en maakte gelijk. Zoals verwacht keerde de hoop die Bayern eerder tegen Wolfsburg had gesmoord terug en werd sterker dan ooit. Terwijl nieuw geloof door hun lichamen stroomde, haastten ze zich om Bayern in te halen.

Naarmate de onderdrukkende oppositie zelfverzekerder werd en de schaduwen langer werden in de Volkswagen Arena, begonnen de Beieren te vervagen. Kim Min Jae mag dan wel de kern zijn geweest van het tweede doelpunt dat de Beieren kregen, zijn grillige en met fouten gevulde optreden in de tweede helft was slechts één van een aantal slechte prestaties in de tweede helft waarin Wolfsburg Bayern verpletterde en dreigde een nederlaag toe te brengen. vroege eerste nederlaag op de landstitel hoopvol Duits.

Oude hoofden hebben de overhand

Zoals vaak het geval is bij Bayern, is het aan de oudere, meer ervaren spelers om het team door een moeilijke wedstrijd heen te trekken als jonge spelers wankelen. Net zoals Robert Lewandowski en Thomas Müller jaren geleden deden, hebben Harry Kane en Müller dat deze keer gedaan. Kane is op het eerste gezicht misschien onopgemerkt gebleven, maar bij nadere beschouwing blijkt dat hij nauw betrokken was bij alle drie de doelpunten, aangezien hij in de eerste de bal aan elkaar koppelde, in de tweede de bal over het strafschopgebied kopte en assisteerde in de derde.

Dan was er de nummer 25 van Bayern München. Officieel zal er geen melding zijn dat Müller betrokken was bij het tweede doelpunt, dat werd beschouwd als een eigen doelpunt tegen Jakub Kaminski, ondanks dat hij moeite had om de bal op de doellijn te bereiken, maar het was alleen maar passend dat het lijden van Bayern onmiddellijk werd verzacht. zodra de vluchtige Duitser zich in de strijd begaf. Ten slotte blijkt uit de manier waarop hij ondanks twee fouten doorging om de bal naar Kane te passen voor het derde doelpunt dat zijn ervaring cruciaal was. Maar nadat je Muller dit soort dingen al bijna twintig jaar ziet doen, besef je dat dit geen kwestie van ervaring is, maar een verlengstuk van wie hij is als persoon en als speler. Hij doet de dingen op de juiste manier, wat er ook gebeurt. In een voetbalhelft waarin Bayern moeite had om iets goed te doen, was dit de sleutel tot de overwinning.

Wat betekent dit voor het bewind van Vincent Kompany bij Bayern?

Hoewel de overtuigende overwinning op SSV Ulm in de Duitse beker zeer goed was, lag het aan Bayern München, onder leiding van Kompany, om in de openingswedstrijd van de Duitse Liga tegen Wolfsburg voor het juiste ritme te zorgen voor het komende seizoen. Was dat goed of slecht? En het was… allebei? De meeste fans zullen deze wedstrijd verlaten met een sombere tweede helft vol paniek en chaos, maar de eerste helft liet al het goede zien dat uit Kompany's spelplan kan komen.

Maar aan de andere kant geeft het hoop dat Kompany's Bayern München het dominante prestatieniveau van Guardiola kan bereiken. Aan de andere kant slaagt dit er niet in om vertrouwen te wekken in de harten van de massa, omdat alles zo snel instortte. Hoeveel kan een fan vertrouwen als zo’n mooi project op zo’n wankel fundament wordt gebouwd? Dat is de vraag die de fans van Bayern München zichzelf moeten stellen. Voorlopig kunnen de fans troost putten uit het feit dat dit nog maar de eerste wedstrijd van het seizoen was, dat deze ongelijke prestatie genoeg was om drie punten op te leveren en dat het team voldoende tijd zal hebben om zich te blijven verbeteren naarmate dit lange seizoen voortduurt.

Het beste en slechtste van Sasha Boy

Sasha Boye werd in januari gecontracteerd, maar kon vanwege meerdere blessures niet spelen, waardoor hij een 'nieuwe aanwinst' is waar fans nog niet aan gewend zijn. Zoals de meeste spelers van het team was de eerste helft goed voor hem. Zijn kracht en nauwkeurigheid hielpen Bayern het eerste doelpunt te scoren en Bayern viel de hele wedstrijd voornamelijk vanaf hun kant aan. Hij kreeg echter ook een strafschop tegen vanwege een roekeloze tackle en slecht positiespel. Zijn potentieel is groot en hij zal in de loop van het seizoen verbeteren, maar zijn volwassenheid heeft zijn maximum nog niet bereikt…