September 20, 2024

Colaros, bommenwerpers overwinnen tegenslagen om Ticats neer te halen

WINNIPEG – De Winnipeg Blue Bombers overwonnen blessures en een veerkrachtig team van Hamilton Tiger-Cats boekte een 26-23 overwinning op Friday Night Football.

Nadat het team met nog twee minuten te gaan een 23-19 achterstand had, leidde kicker Zach Collaros het team bij de spelwinnende aanval, die culmineerde in een touchdown pass naar ontvanger Kenny Lawler om het team op voorsprong te zetten in de eindscore.

Winnipeg stond tijdens de rust met 16-3 voor, maar de Tiger-Cats kwamen laat in het derde kwartaal tot een rally om de leiding te nemen op een avond dat de Bombers te maken kregen met blessures en een zeldzame prestatie van drie onderscheppingen van Collaros.

Uiteindelijk kon de spil zijn team naar een late overwinning leiden dankzij een 11-play, 72-yard scoring drive die de Blue en Gold op een 5-6 record bracht. Cornerback Brady Oliveira haastte zich naar 120 meter en verliet kort het veld met een blessure voordat hij terugkeerde voor de laatste aanval van de wedstrijd.

Hamilton leverde een zware strijd, maar slaagde er niet in Winnipeg's laatste poging van de wedstrijd te stoppen.

Quarterback Greg Bell scoorde twee belangrijke doelpunten en Jamaal Peters, Richard Leonard en Kyle Wilson registreerden elk onderscheppingen voor de 2-8 Black & Gold.

Gerelateerd aan
» Dieptegrafiek: varkensvlees | WPG
» Game Tracker: Ticats bij Bombers in cijfers
» Door de lens: Hamilton in Winnipeg
» Wie zal winnen? De CFL Pick 'Em Contest gepresenteerd door Old Dutch is nu geopend!
» Registreer u om wedstrijden van de Canadian Football League te bekijken op CFL+ in de Verenigde Staten en internationaal

De wedstrijd begon met schrik toen aanvallende lijnwachter Stanley Bryant het veld moest verlaten nadat hij zich bij de eerste poging van de wedstrijd ziek voelde. Nadat de wedstrijd was hervat, sloten de Bombers hun eerste poging af met een velddoelpunt van 43 meter van Sergio Castillo, wat een 3-0 voorsprong opleverde.

Castillo scoorde vroeg in de tweede periode nog drie doelpunten nadat een veelbelovende poging van Winnipeg in de rode zone haperde.

Bo Levi Mitchell was in staat om de Ticats bij hun volgende balbezit binnen voldoende bereik te brengen, zodat Hamilton zijn eerste drie punten kon pakken op topscorer Mark Leggio.

Bij de volgende aanval maakte Hamilton's verdediging een geweldige actie. De Bombers marcheerden helemaal naar de 15-yardlijn van de Tabbies voordat Peters op een pass van Collaros sprong om de deur naar Winnipeg te sluiten en het balbezit terug te winnen voor de bezoekers.

Ontvanger Tim White kreeg vervolgens zijn team op gang met een schot vanaf 31 meter afstand om de veldpositie te verbeteren, maar het schot van Nick Hallett in de tweede minuut dwong Hamilton om de bal opnieuw te trappen.

De Black and Gold beantwoordden de gunst met een Colaros-zak van Nick Asher bij hun volgende balbezit, waardoor de score 2e en 27 werd en de Blue en Gold werden gedwongen de bal terug te trappen.

De defensieve patstelling werd doorbroken door het speciale teamsspel. Hamilton-speler Jordan Bird miste de bal tijdens een interventie van Tony Jones, waardoor Ayers hem oppakte en het doelpunt scoorde.

De aanvallende lijnsituatie in Winnipeg werd erger toen starter Gabe Wallace in het tweede kwartaal ten onder ging. Wallace verving rookie Kendall Randolph bij de rechterwacht, nadat de veteraan na het vertrek van Bryant gedwongen was over te schakelen naar de linkerlinebacker.

Castillo breidde vlak voor rust de voorsprong uit naar 16-3 bij de Bombers.

Het Ticats-team begon de tweede helft met bemoedigende energie. Terwijl Mitchell de bal naar zijn ontvangende spelers passeerde – inclusief het omzetten ervan in een derde-en-twee-poging – om de bal over het middenveld te verplaatsen voordat hij een pass voltooide naar White, die Dietrick Nicholls één-op-één versloeg voor een enorme voorsprong en het eerste doelpunt. Bell maakte de zaken vervolgens af met een touchdownpass om de stand op 16-10 te brengen met het volgende punt.

Hamilton's momentum zette zich voort bij de volgende aanval toen Leonard Collaros onderschepte, de tweede poging van de Ticats-verdediging in de wedstrijd. Vrije trapnemer Mark Leggio scoorde vervolgens vanaf 50 meter zijn hoogste doelpunt van het seizoen en bracht de bezoekers halverwege het derde kwart binnen drie punten.

De Bombers wendden zich vervolgens tot Oliveira in een poging de koers te corrigeren, en de verdedigende verdediger scoorde twee grote punten om zijn team in positie te brengen voor nog een Castillo-velddoelpunt en een 19-13 voorsprong te nemen.

De Tabbies waren vastbesloten het spel niet uit hun handen te laten glippen en slaagden er laat in het derde kwart in om nog een doelpunt te scoren. Mitchell voltooide een diepe pass op Brendan Orange, en Bale brak opnieuw het niveau en bezorgde Hamilton aan het begin van het vierde kwartaal hun eerste voorsprong in de wedstrijd.

Leggio miste de kans om een ​​velddoelpunt te scoren dat Hamilton's voorsprong vijf minuten voor het einde van de wedstrijd zou hebben vergroot. Vervolgens trad de verdediging op om Collaros tot een derde onderschepping te dwingen, dit keer door Wilson via een bovenhandse pass. Het verlies van de bal gaf Leggio nog een kans, en de ervaren speler scoorde om het verschil op te voeren naar 23-19.

De Bombers reden hun aanval over het hele veld met nog twee minuten te gaan, op zoek naar een comeback, en konden de wedstrijd afsluiten met een touchdownpass van Collaros naar Lawler met minder dan 20 seconden te gaan.

De Bombers maakten bekend dat Bryant in alarmtoestand verkeert en momenteel verdere evaluatie ondergaat in het ziekenhuis. De aanvallende lijnwachter is stabiel en wordt behandeld onder toezicht van de medische staf van het team.

Beide teams bereiden zich nu voor om het op te nemen tegen hun rivalen tijdens Labor Day Weekend bij OK Tire. De Bombers reizen naar Regina om het op zondag 1 september op te nemen tegen de Saskatchewan Roughriders, terwijl de Ticats op maandag 2 september gastheer zijn van de Toronto Argonauts.