September 19, 2024

Fans bespotten de Engelse assistent Jimmy Floyd Hasselbaink die “zich plotseling herinnerde dat hij Nederlander was” terwijl hij de last-minute winnaar van Ollie Watkins tegen Nederland vierde

Geamuseerde fans beweren dat Jimmy Floyd Hasselbaink zich 'opeens herinnerde dat hij Nederlander was' toen hij woensdagavond het winnende doelpunt van Engeland tegen Nederland vierde.

Invaller Ollie Watkins in de tweede helft voltooide de indrukwekkende comeback van Engeland tegen Nederland met het winnende doelpunt in de 90e minuut, waardoor Engeland zondag met een 2-1 overwinning naar de finale van het EK 2024 leidde.

De voormalige aanvaller van Chelsea en Nederland, Hasselbaink, die als assistent-coach werkt voor het Engelse nationale team, werd samen met Gareth Southgate en zijn gezelschap aan de zijlijn gezien op het moment dat Watkins een krachtig schot afvuurde dat het net van Bart Verbruggen raakte.

Met een brede glimlach rende Hasselbaink richting Southgate om zich bij de technische staf van het Engelse team te voegen, voordat hij snel weer tot zichzelf kwam.

Eén fan op sociale media grapte dat de plotselinge verandering in zijn gezichtsuitdrukking leek op het feit dat de 52-jarige zich realiseerde dat hij Nederlander was tijdens de Engelse festiviteiten, wat leidde tot wijdverbreide spot op sociale media.

De Engelse assistent-coach en voormalige Nederlandse ster Jimmy Floyd Hasselbaink (rechts) viert vreugde na de winnaar van Ollie Watkins in de 90e minuut tegen Nederland op woensdag.

Hasselbaink leek chagrijnig toen hij de rally verliet

Hij vermande zich snel nadat hij de rest van de Engelse bemanning had omhelsd.

Maar de gezichtsuitdrukking van de voormalig Nederlands international veranderde even later al snel

Watkins kwam van de bank en scoorde het winnende doelpunt voor Engeland, dat met 2-1 won van Nederland

“Dit is geweldig”, postte een supporter op X, vergezeld van verschillende lachende emoji’s.

Een ander voegde eraan toe: “Ik dacht hetzelfde! Ollie feliciteerde Watkins na de wedstrijd, wat een enorme opsteker was voor de aanvallers.”

Een ander zei: “Hij wilde niet te veel vieren.”

Een vierde fan schreef: “Het moet heel lastig zijn als je je salaris ergens vandaan haalt, maar ergens anders bent geboren. Maar fair play is de oplossing.”

Hasselbaink speelde tussen 1998 en 2002 23 internationale wedstrijden voor het Nederlands elftal en scoorde in die periode negen doelpunten.

De Nederlandse aanvaller blonk uit in de Premier League voor Leeds, Chelsea, Middlesbrough, Charlton en Cardiff en scoorde in totaal 127 doelpunten in de competitie.

Engeland stond in de zevende minuut met een doelpunt achter tegen Nederland nadat Xavi Simons een afstandsschot in de bovenhoek van het doel van Jordan Pickford in Dortmund had afgevuurd.

Nadat hij de bal van Cole Palmer had ontvangen, schoot Watkins een krachtig schot in de linkerbenedenhoek van het doel van Bart Verbruggen, waardoor Engeland zondag de finale van het EK bereikte.

Fans reageerden humoristisch op sociale media en grapten dat...

Fans reageerden humoristisch op sociale media en grapten dat hij ‘niet te veel wilde vieren’.

Hasselbaink, die 23 keer uitkwam voor het Nederlands elftal, viert na de wedstrijd feest met het Engelse nationale team

Maar het Engelse nationale team maakte gelijk na een controversiële strafschop die aan zijn spelers werd toegekend en met succes werd uitgevoerd door Harry Kane in de 18e minuut, waardoor het Engelse nationale team in de eerste helft gelijk kon maken.

Watkins, die Kane zo'n tien minuten voor tijd verving, scoorde in de 90e minuut een gevaarlijk doelpunt van achter de Nederlandse verdediging, toen hij na een prachtige pass van invaller tussen de benen van Stefan de Vrij in de verre hoek schoot. Cole Palmer.

Engeland neemt het zondag in Berlijn op tegen Spanje in de EK-finale van 2024.