October 18, 2024

Deurtrekkingen, penaltydrama en Nederlandse glorie

Laten we eens kijken naar de reis van Gareth Southgate naar het Olympiastadion.

Servië 0 Engeland 1 (Groep C, 16 juni)

De kopbal van Jude Bellingham in de dertiende minuut bewees het verschil toen Engeland het seizoen opende met een zwaarbevochten overwinning op Servië in Gelsenkirchen.

Harry Kane redde een late kopbal op de lat voordat Jordan Pickford een geweldige stop maakte om Dusan Vlahovic van afstand te ontzeggen, terwijl 'Sweet Caroline' fulltime door het stadion galmde.

Denemarken 1 Engeland 1 (Groep C, 20 juni)

Southgate nam een ​​vroege voorsprong in hun tweede groepswedstrijd, dit keer via schipper Kane, nadat Victor Christiansen werd betrapt op een dutje door Kyle Walker.

Maar tegen Servië wankelden ze nadat ze naar voren waren gegaan, en het 30 meter lange schot van Morten Hjulmund raakte de onderkant van een paal en maakte gelijk voor Denemarken.

Engeland 0 Slovenië 0 (Groep C, 25 juni)

Engeland bereikte de knock-outfase als groepswinnaar, maar fans ventileerden opnieuw hun frustratie toen Southgate aan een gelijkspel werd vastgehouden door het koppige Slovenië.

De nummer twee van het EK 2020 domineerde het balbezit tegen goed getrainde tegenstanders, maar was niet in staat hun dominantie om te zetten in een moreelverhogende overwinning toen het duel in Keulen doelpuntloos en met veel tamtam eindigde.

Engeland 2 Slowakije 1 (Laatste 16, 30 juni)

De lage treffer van Ivan Schranz in de 25e minuut bezegelde een lastig, goed georganiseerd Slowakije met hun grootste overwinning als onafhankelijk land, waardoor Engeland uit de competitie werd geslagen.

Echter, in de vijfde van zes minuten blessuretijd produceerde Bellingham een ​​magisch moment door een ongelooflijke omhaal te scoren die de wedstrijd in verlenging bracht.

En na 60 seconden extra tijd voltooide Kane de doorbraak. Het schot van Eberechi Eze werd op briljante wijze weggekopt door collega-invaller Ivan Toney en de aanvoerder knikte naar binnen bij de verre paal voor de Engelse vleugel.

Engeland 1 Zwitserland 1 – Engeland wint met 5-3 na strafschoppen (kwartfinale, 6 juli)

Bukayo Saga annuleerde de opener van Brielle Mbolo en zorgde voor een gelijkspel bij de laatste acht voor verlengingen en strafschoppen, waarbij de Arsenal-ster zich bekeerde en de geesten van de Euro 2020-finale begroef.

Cole Palmer, Bellingham en Toney scoorden allemaal vanaf twaalf meter, Trent Alexander-Arnold zorgde voor een 5-3 overwinning voor Engeland en Jordan Pickford redde Manuel Akanji's eerste strafschop.

Nederland 1 Engeland 2 (Halve finale, 10 juli)

Ollie Watkins sloeg toe bij het overlijden en stuurde Engeland naar een tweede opeenvolgende EK-finale, terwijl de ploeg van Southgate diep groef om Nederland te verslaan.

De controversiële, bekroonde strafschop van Harry Kane zorgde voor een uitstekende opener, Xavi Simons, voordat Watkins van de bank kwam en zijn naam in de geschiedenisboeken schreef in een 2-1 overwinning in de 90e minuut.