October 6, 2024

Voorspellingen halve finale Euro 2024, inclusief Engeland versus Nederland

Vier van de Europese voetbalgiganten zijn door naar de halve finales van Euro 2024, waarbij toernooifavorieten Spanje het opnemen tegen WK-finalisten Frankrijk, terwijl Engeland doorgaat naar hun volgende finale op UEFA Euro als ze het opnemen tegen Nederland. Onze teamleden geven hun voorspellingen.

Spanje versus Frankrijk (dinsdag in München)

Steen Kirby: Frankrijk heeft slechts drie doelpunten gescoord in vijf wedstrijden op Euro 2024. Het talent en de dure spelers in deze ploeg vallen niet te ontkennen, maar de mannen van Didier Deschamps doen het op de moeilijke manier, aangezien ze een van de beste teams in het toernooi zijn. Wereldvoetbal. Hun laatste wapenfeit was het verslaan van Portugal van Cristiano Ronaldo na strafschoppen na 120 minuten, een 1-0 thuisoverwinning op België en het bereiken van de kwartfinales. In ieder geval in de wedstrijd tegen Portugal creëerde Frankrijk een paar geloofwaardige kansen op doel en had de pech om te scoren. Ze hadden ook het geluk dat ze niet moesten toegeven, aangezien Portugal 20 schoten op doel had, vergeleken met 5 vanuit Belgische aanvallen. Frankrijk is perfect wat betreft strafschoppen, en die situatie tegen Spanje zal hen weer goed uitkomen.

De komst van Eduardo Camavinga van Real Madrid naar het middenveld voor Frankrijk was erg goed. Zoals Spanje aanvalt, moet Frankrijk zich op het middenveld vestigen en op zijn minst proberen de achterkant van het net te vinden, anders krijgen ze een run-over in deze halve finale.

Spanje is het team van allemaal op Euro 2024, nadat Florian Wirtz en Duitsland gelijk hadden gemaakt, strafschoppen voor een vijandig publiek hadden vermeden en gastland Duitsland uit het toernooi had geslagen met een 2-1 overwinning in de 119e minuut extra tijd. Twee doelpunten werden laat in de tweede helft gescoord, de eerste door Dani Olmo en de tweede door Wirtz, waarbij invaller Michael Merino scoorde in de verlenging. Een overwinning tegen Duitsland is een van de beste wedstrijden van Euro 2024, aangezien Duitsland ook de winnaar zal zijn. Er werd verwacht dat de winnaar van die wedstrijd de wedstrijd zou winnen, waarbij Spanje, dat al twee keer drie of meer doelpunten had gescoord, het team het meest waarschijnlijk druk zou uitoefenen op Frankrijk en zou scoren in open spel. Het verliezen van Petri doet Spanje pijn, maar het verliezen van deze wedstrijd is niet genoeg. Voorspelling: Spanje 1 Frankrijk 0

Ben Gray: Samen hebben deze twee buren twee UEFA Nations League-titels, vijf Europese kampioenschappen en drie WK's gewonnen, dus zijn ze een stap dichter bij het toevoegen van meer zilverwerk nadat beiden zich door de kwartfinales van vrijdag heen hadden geworsteld. Voor hun collectie?

Ten eerste stond Spanje tegenover gastland Duitsland, dat het er het meest over eens was dat dit de twee beste teams van het toernooi waren. Het bleek een strijd om Stuttgart te zijn, met in totaal vijftien gele kaarten en één rode. Scheidsrechter Anthony Taylor.

La Roja leek klaar voor de overwinning in het Neckarstadion toen Dani Olmo vlak na rust de terugval van Lamine Yamal in de benedenhoek plaatste, voordat Die Mannschaft in de laatste minuut van de 90e gelijk maakte, scènes van pure vreugde.

We gingen dus de verlenging in en net toen strafschoppen onvermijdelijk leken, beroofde Michael Merino's sublieme kopbal in de 119e minuut hen van de overwinning.

Dani Carvajal werd door het overlijden van het veld gestuurd, maar de in Frankrijk geboren Robin Le Normand zal voor altijd geschorst worden vanwege gele kaarten, wat betekent dat Luis de la Fuente twee wijzigingen zal moeten aanbrengen in zijn backline. Jesús Navas en Nacho, 38, zullen binnenkomen, waarbij de laatste wordt vergezeld door een andere Fransman, Aymeric Laporte.

Spanje is op dit moment zeker het vormteam in Europa, na dertien opeenvolgende wedstrijden te hebben gewonnen en afgelopen juni de Nations League-trofee in de wacht te hebben gesleept. Kunnen ze die reeks voortzetten en een vijfde EK-finale bereiken?

Ondertussen speelde Frankrijk vrijdagavond een matig doelpuntloos gelijkspel tegen Portugal in het Volksparkstadion, 120 minuten van ons leven die we nooit meer terugkrijgen, waarbij Les Bleus na twee uur spelen een gierige xG van 1,2 vergaarden.

Daarna waren ze echter beter vanaf de strafschopstip, waarbij Ousmane Dembélé, Youssouf Fofana, Jules Koundé, Bradley Barcola en Theo Hernández allemaal vanaf twaalf meter een plek in de halve finale boekten, tot grote vreugde van degenen die in bed lagen. Blauw voor Hamburg en daarbuiten.

Als gevolg hiervan is de ploeg van Didier Deschamps nu één overwinning verwijderd van een vierde finale in de laatste vijf majors, terwijl ze een bijdrage willen leveren aan de Henri Delaunay-trofeeën die ze zowel in 1984 als in 2000 wonnen.

Frankrijk heeft echter slechts drie doelpunten gescoord in deze competitie, met name twee eigen doelpunten tegen Polen en de strafschop van Kylian Mbappé, wat betekent dat het ruim 575 minuten geleden is sinds het team scoorde vanuit open spel in de vriendschappelijke wedstrijd van vorige maand tegen minnows Luxemburg. .

Les Bleus daarentegen hebben in hun zeven wedstrijden deze zomer slechts één keer tegen gekregen en de ploeg van Deschamps zal er opnieuw op gericht zijn hen naar de overwinning te leiden. Zal de wedstrijd tegen het balbezit-dominante Spanje hen echt liggen?

De laatste keer dat deze twee teams elkaar drie jaar geleden ontmoetten, won Frankrijk met 2-1 in de finale van de Nations League; Kylian Mbappe was de matchwinnaar in San Siro.

In grote toernooien zal dit hun zesde onderlinge ontmoeting zijn, met name in 1984, toen Frankrijk met 2-0 won in de finale van het zomertoernooi en zich in Parijs voor het eerst tot Europees kampioen kroonde.

Daarna wonnen Les Bleus met 2-1 in de kwartfinales van Euro 2000 en La Roja met 2-0 in dezelfde etappe 12 jaar later, beiden op weg naar Euro-glorie, en de winnaar van dit duel in München zal enorm zijn. favorieten. Een must-win in de finale van zondag in het Olympiastadion. Zal het dus de Spaanse pit zijn of de Franse onhandige poging in de Allianz Arena? Voorspelling: Spanje 1 Frankrijk 0

Engeland versus Nederland (woensdag in Dortmund)

STEIN: Op papier zien Nederland en Engeland eruit als een geweldige halve finale van teams die naar verwachting goed zullen presteren op het EK van 2024, maar in de praktijk zijn het voor beide teams een reeks teleurstellingen geweest, maar ze blijven winnen in de knock-outfase. Nederland vocht terug tegen Turquiev met een achterstand tijdens de rust, maar de Turken braken door in de tweede helft, waarbij Nederland tweemaal kort achter elkaar scoorde, waarbij Stefan de Vrij, die uitstekend achterin stond, naar voren kwam om een ​​doelpunt te scoren. . Met nog twee minuten te spelen kwamen ze op gelijke hoogte, waarna Turkije een eigen doelpunt tegen kreeg, even later toen Liverpool-speler Cody Kakpo naast ging. Bart Verbruggen deed wat magie om Turquiev uit de buurt van het net te houden, en Memphis Depay nam een ​​van de beste prestaties van het toernooi mee naar Nederland, waar de mannen van Ronald Koeman het opnemen tegen het Engeland van Gareth Southgate.

Na een doelpuntloze eerste helft tegen Zwitserland in de kwartfinales gingen de problemen van Engeland door (maar solide verdediging), werd Bukaya Sako van Arsenal de held, Engeland scoorde in de 80e minuut en Jordan Pickford van Everton won met 5-3 met een strafschop. Meer reddingen voor zijn land, en broeder Trent Alexander-Arnold, Evan Toney en de top 5 van strafschopnemers voor Engeland zijn perfect, je kunt Engeland zelden over strafschoppen vertellen.

Deze Engelse ploeg heeft weer enig optimisme herwonnen en gelooft nog steeds dat ze Euro 2024 kunnen winnen, ondanks een aanval vol gezondheidsproblemen. Ze verdedigen goed, Harry Kane was onfit en speelt nu misschien niet in deze halve finale, maar het binnenhalen van Evan Toney (of Ollie Watkins) zou een verbetering zijn ten opzichte van de steekproefomvang van deze wedstrijd.

De sleutel voor Engeland zal het middenveld zijn, ze zullen winnen na strafschoppen, maar ze zullen zeker willen scoren en dan proberen Nederland op te sluiten, Nederland heeft een verdacht lappendeken op het middenveld, Turkije en Roemenië hebben het niet kunnen gebruiken, maar Engeland zou zeker wat meer talent kunnen gebruiken en Declan Rice en Kobi Mainoo. Als fervent volger van beide teams hebben beide zwakke punten die ze kunnen uitbuiten en geen van beide wekken vertrouwen. Nederland komt op het juiste moment op gang, maar speelt twijfelachtig, terwijl de aanval van Engeland onder Southgate altijd twijfelachtig is.

Nederland heeft een aantal getalenteerde spelers, Ronald Koeman is een getalenteerde manager en beide keepers zijn uitstekend. Ik verwacht geen hoog scorende of vrij vloeiende 'open' wedstrijd, het zal eerder naar verlengingen en strafschoppen gaan, waar Engeland dat heeft gedaan. een klein voordeel. Voorspelling: Engeland 2 Nederland 1 (Engeland wint na strafschop)

Krediet hoofdafbeelding: IMAGO-afbeeldingen Copyright: xBaguxBlancox/xPRESSINPHOTOx