September 28, 2024

België won de GP Heren, terwijl Duitsland Nederland versloeg in een shootout

De brace van Alexander Hendricks leidde de Belgische mannen zondag naar een solide overwinning tegen Groot-Brittannië in de Utrechtse etappe van de FIH Hockey Pro League.

Terwijl de Kookaburra's hun FIH Hockey Pro League-campagne al hebben afgerond, zorgde de nederlaag van GB tegen België ervoor dat de Australische mannen zich kwalificeerden voor de FIH Hockey Heren Wereldbeker 2026.

In de andere wedstrijd van de dag kwamen de wereldkampioenen tweemaal terug van een achterstand tegen Duitsland om een ​​bonuspunt te claimen in de shootout.

(Heren) Groot-Brittannië 1 – 3 België

De 3-1 overwinning van België op Groot-Brittannië was cruciaal in een wedstrijd waarin beide ploegen geruime tijd domineerden. GB kwam in het eerste kwart op voorsprong en de Belgische doelman Vincent Vanash zorgde met twee uitstekende reddingen voor de gelijkmaker. België controleerde vervolgens het tweede kwart en Tom Boon scoorde op 17 vanuit een afbuiging recht op de doelman.E Minuut om de leiding te nemen. GB kreeg een paar goede kansen, maar de Belgen hadden de controle stevig in handen en Alexander Hendricks verdubbelde vlak voor rust de voorsprong met een dribbelbeweging.

GB trok een van de 33 terugrd Min, Liam Ansell heeft alle tijd van de wereld om het vanaf de top van de cirkel binnen te halen na een slechte Belgische ontruiming. Maar de Belgen reageerden goed en domineerden het kwart, waarbij ze met regelmatige tussenpozen strafcorners wonnen en Hendricks hun voorsprong uitbreidde met een sleepbeweging in de 37e minuut. GB slaagde er in het vierde kwartaal opnieuw in om het momentum naar hun hand te zetten, maar Vanash schopte ze eruit, waardoor de Britse ploeg er niet in slaagde zes strafcorners te benutten.

De prijs voor de man van de wedstrijd ging naar de Belg Antoine Guina Hij zei: “Het was een heel zware wedstrijd, heel fysiek, ze speelden man-tegen-man, dus we wisten het vanaf het begin. Maar ik denk dat we goed balbezit hadden en een aantal goede kansen creëerden en daarom hebben we de wedstrijd gewonnen.”

(Heren) Nederland 2 – 2 Duitsland (SO: 4 – 5)

Duitsland en gastland Nederland deelden de punten in een spannend 2-2 gelijkspel, waarbij de Duitsers een bonuspunt claimden voor het winnen van de shootout met 5-4. De Nederlanders zetten het eerste schot na 30 seconden net naast. Duitsland absorbeerde de druk en herstelde zich goed om de eerste helft te domineren, waarbij Malde Helwig hen op voorsprong zette met een velddoelpunt in de 14e minuut. Birman Zwart ontzegde in het Nederlandse doel de Duitsers een seconde en Oranje kreeg een reële kans in de 26e.E Min, maar de afbuiging raakt de paal.

Nederland oefende het hele derde kwartaal zware druk uit en Jip Janssen maakte gelijk met een dribbelbeweging, waarmee hij zichzelf dit seizoen met dertien doelpunten tot nu toe foutloos op de ranglijst zette.

Kansen werden aan beide kanten snel achter elkaar gemist, waarbij de Duitse doelman Jean-Paul Danneberg Derk de Wilde ontkende met een prima handschoenredding, en de Nederlandse aanvoerder Thierry Brinkmann een strafcornerpoging op de linkerpaal redde.

Duitsland herwon de leiding met 49 puntenE Een minuut later sloeg Justus Weigand over het hoofd, maar Koen Bijen bracht Nederland weer op gelijke hoogte op 56.E Minuut en tik vervolgens op het bericht om een ​​sensationeel einde in te stellen. De Nederlanders kampeerden op Duits grondgebied toen de klok liep, maar er was geen winnend doelpunt en de wedstrijd ging naar een vuurgevecht, waarbij Duitsland de overhand had.

De Duitser Theo Hinrich won de prijs voor de man van de wedstrijd Toegevoegd: “Ik denk dat het aan beide kanten een heel zware defensieve strijd was en ik denk dat we aan het eind efficiënter waren. Nederland speelde het verdedigend echt goed, maar we hebben onze kansen gegrepen en ik denk dat we een goede doelman hadden die ons steunde.” in de strafschoppenreeks.

Armband is de hoogste scorer

Om de productieve doelpuntenmakers gedurende het seizoen te eren, heeft FIH de Topscorersarmband geïntroduceerd, gedragen door de belangrijkste doelpuntenmakers in de heren- en damescompetities van het huidige seizoen, als visueel symbool voor fans. Spelers moeten het met trots dragen en na de wedstrijd matchen.

Huidige topscorers:

Vrouwen – Yippi Johnson (NED) (17 doelpunten)

Heren – Zip Janssen (NED) (13 doelpunten)

Om de huidige stand in de FIH Hockey Pro League te bekijken, Klik hier.

FIH Hockey Pro League – 23 juni 2024

SV Kampong, Utrecht (NED)

Heren

Resultaat: Match 65 (M)

Groot-Brittannië 1 – 3 België

Man van de wedstrijd: Antoine Gina (BEL)

Scheidsrechters: Vanry Venter (RSA), Jonas van'de Heck (NED), Ayden Shrives (RSA-Video)

Resultaat: Match 66 (M)

Nederland 2 – 2 Duitsland (SO: 4 – 5)

Man van de wedstrijd: Theo Hinrichs (GER)

Scheidsrechters: Aidan Shrives (RSA), Rachel Williams (ENG), Hannah Harrison (ENG-Video)