September 21, 2024

Nederland 1-0 Portugal: Kopbal van Stephanie van der Gragt is genoeg voor Nederland in de WK-wedstrijd voor vrouwen in groep E |  voetbal nieuws

Nederland 1-0 Portugal: Kopbal van Stephanie van der Gragt is genoeg voor Nederland in de WK-wedstrijd voor vrouwen in groep E | voetbal nieuws

Wedstrijdverslag toen Nederland, nummer twee van de wereldkampioen van 2019, begon aan de overwinning op Portugal; De kopbal van Stephanie van der Gragt in de eerste helft werd aanvankelijk afgekeurd, maar de VAR kwam tussenbeide om het doelpunt toe te staan

11:07, Verenigd Koninkrijk, zondag 23 juli 2023

Nederland begon zijn WK-campagne voor vrouwen met een 1-0 overwinning op Portugal.

De kopbal van Stephanie van der Gragt in de eerste helft bewees het verschil tussen de twee teams, hoewel Portugal er niet in slaagde de laatste hand te leggen aan de nummer twee van 2019.

Het doelpunt van Van der Gragt werd aanvankelijk afgekeurd vanwege een buitenspelvlag, maar de VAR kwam tussenbeide om het doelpunt toe te kennen, omdat de gemelde Gilles Roord zich niet in het spel mengde.

Nederland versloeg Portugal een jaar geleden met 3-2 in de groepsfase van het EK, maar dit keer was de Iberische ploeg niet opgewassen tegen de ploeg die de kenmerkende oranje kleur droeg en schoot pas in de 82e minuut één schot op doel.

Nederland scoorde in de 13e minuut uit een hoekschop toen Van der Gragt bij de tweede paal boven de Portugese verdediging uitstak om naar huis te gaan, maar de vlag werd gehesen wegens buitenspel toen de assistent-scheidsrechter oordeelde dat Rohr de doelman hinderde.

De buitenspelbeslissing werd echter vernietigd wegens inmenging in het spel na een VAR-beoordeling door de scheidsrechter nadat ze herhalingen op het scherm had gezien en het doelpunt viel, wat leidde tot een tweede feest van het Nederlandse team.

Rohr maakte een paar minuten later bijna de 2-0 toen ze een vrije kopbal kreeg in het zesmetergebied, maar de ongemarkeerde middenvelder kopte over de lat en bezorgde Portugal een reddingslijn.

Maar Portugal verzuimde in de eerste helft ook maar één schot op doel te schieten, terwijl het daarentegen golven van Nederlandse aanvallen afweerde.

De zaak herhaalde zich in de tweede helft, toen de Portugese doelman Enes Pereira het schot van Daniel van de Donk blokkeerde na een slimme pass om de bal naar de middenvelder te passen.

Uiteindelijk creëerde de Portugese invaller Thelma Encarnacao haar beste kans in de 82e minuut toen ze vanaf de rechterkant snelde en de bal afsneed om te schieten, maar de Nederlandse doelman Daphne van Domselaar was opgewassen tegen de taak en blokkeerde haar poging.

Wat dan?

De vijfde groep keert terug op donderdag 28 juli. De WK-houder Nederland staat tegenover de Verenigde Staten, terwijl Portugal tegenover Vietnam staat.

De laatste wedstrijden van de groep worden gehouden op dinsdag 1 augustus. Nederland neemt het op tegen Vietnam, terwijl Portugal tegen de Verenigde Staten speelt.

Wat is het schema?

De groepsfase is begonnen, duurt twee weken en eindigt 3 augustus. De groepsleiders en nummer twee plaatsen zich voor de achtste finales, die wordt verreden van… 5 augustus naar 8 augustus.

De kwartfinales worden gespeeld in Wellington, Auckland, Brisbane en Sydney. 11 en 12 augustus.

Daarna wordt de eerste halve finale gespeeld 15 augustus In Auckland wordt de andere halve finale gehouden 16 augustus in het Accor Stadium in Sydney, waar dan de finale zal plaatsvinden 20 augustus.

De wedstrijd om de derde plaats wordt de dag voor de finale gehouden 19 augustus In Brisbane.