September 23, 2024

Opnieuw denkt Nederland na over wat het WK vrouwenvoetbal zou kunnen zijn

Hollands Reizen Campagne Wereldbeker Dames Vrijdag eindigde met een 2-1 verlies van de kwartfinales Naar Spanje tintelende bitterheid en wroeging.

Een aan Nederland toegekende strafschop in de 62e minuut na een duw van Irene Paredes op Lenneth Berenstein werd na VAR-review afgekeurd.

Wat een 1-0-voorsprong had kunnen zijn, werd een 1-0-achterstand toen de Spaanse Mariona Caldente scoorde vanaf de penaltystip nadat een nieuwe controle de hand van verdediger Stephanie van der Graagt ​​vond die contact maakte met de bal aan de rand van het strafschopgebied.

Iets meer dan 10 minuten later en tegen het einde van de blessuretijd, schoot Van der Graagt ​​​​in een aanvallende rol en brak de pass van Viktoria Belova om de bal rustig langs de Spaanse doelman te vollen, waardoor de wedstrijd in verlenging kwam. Er was sprake van buitenspel, maar deze keer oordeelde de VAR in het voordeel van Oranje.

Maar de overwinning en een plek in de halve finale ging naar Spanje met een doelpunt van invaller Selma Baraloilo laat in de tweede helft van de verlenging. Voor Holland was er alleen verdriet en contemplatie van wat had kunnen zijn.

De Verenigde Staten verloren met 2-0 in de WK-finale van 2019, Nederland was gestationeerd Zelf zijn ze goed om de finale weer te halen nadat de VS in de achtste finales werden uitgeschakeld. Dat was niet het geval.

Coach Anders Juncker was openhartig in zijn oordeel dat de beslissing van de VAR, die Nederland duur kwam te staan, een vergissing was.

“Nou, kijk, ik denk dat de VAR zijn werk niet goed heeft gedaan, maar ze verdienden te winnen. Het is gewoon dat die beslissing verkeerd was”, zei hij. “Het belangrijkste is dat dit Nederland is, we kunnen voetballen, we kan Spanje verslaan.”

Nederland trapte het huidige toernooi af in de noordelijke stad Turanga op het Noordereiland. Ze reisden naar Wellington om te spelen, vervolgens naar Dunedin op het Zuidereiland, naar Australië voor de Ronde van 16 en terug naar Wellington voor de wedstrijd op vrijdag.

Ze staan ​​nu voor een andere reis en de moeilijkste van allemaal. huis.

“We hebben ons best gedaan”, zei Juncker. “We hebben geprobeerd onze zwakheden te verbergen en onze sterke punten te laten zien, maar er is maar één oplossing: je moet vooruit spelen, je moet de bal krijgen, aan de bal blijven, het spel maken en de eerste stap was geweldig. Wat we hebben laten zien tijdens dit toernooi was het soms geweldig, soms minder.”

Berenstein kreeg in de verlenging twee kansen, één schot naast en één over de lat en Spanje nam de leiding.

“We waren overtuigd van kwalificatie voor de halve finales en kwalificatie voor de finale”, zei Junker. “Maar dat deden we niet.

“Aan de ene kant ben ik heel trots op dit team en de staf. In een jaar tijd hebben we een comeback kunnen maken en dat is moeilijk te slikken. Maar we hebben onszelf weer op de kaart gezet.”