April 30, 2024

Beleefd India gaat met 1-4 onderuit tegen gastland Nederland

APK

Eindhoven, 8 juni

Wastewater India verspilde een voorsprong van één doelpunt en ging met 1-4 onderuit tegen Nederland in de FIH Hockey Pro League hier.

Schipper Harmanpreet Singh (11) scoorde het enige doelpunt van India, ondanks dat de gasten maar liefst vijf hoekschoppen en een strafschop kregen.

Pepin Renga (17min), Boris Burckhardt (40min) en Doku Telgenkamp (41min 58min) scoorden woensdagavond in de overwinning van de thuisploeg.

India won afgelopen weekend met opeenvolgende overwinningen in Londen en kwam vroeg in het eerste kwartaal uit de blokken in Eindhoven om een ​​1-0 voorsprong te nemen.

Hoewel het India wat tijd kostte om de zenuwen weg te werken en zich in het spel te nestelen, toonden ze een goede structuur waardoor ze kansen binnen Nederland konden winnen.

India kreeg een strafschop na een overtreding van de Nederlandse verdediger in de 11e minuut, een opzettelijke overtreding op de PC-verdediging resulteerde in een strafschop.

De in vorm zijnde Harmanpreet zette zijn slag moeiteloos om, bracht India naar een vroege voorsprong en bracht ook zijn individuele score naar een indrukwekkende 17 niet uitgeschakeld voor het seizoen.

Gesteund door een uitzinnig publiek stuiterde het jonge Nederlandse team in het tweede kwart terug met een prima gelijkmaker via Beppen Ringa. Hij was behendig in zijn poging om de volley te vangen en beheerste deze goed genoeg om in de 17e minuut langs de Indiase verdediging te komen.

De gelijkmaker bracht India in een achterstandspositie, waarbij de gastheren meer balbezit kregen. India had een paar minuten nodig om de achterstand in te halen en kwam de cirkel binnen met een goede aanval langs de rechterflank, maar de gastheren verdedigden goed om de gelijke stand te houden.

Met nog maar een paar seconden te gaan, vond Nederland een kans om de leiding te nemen toen ze een pc wonnen met een krachtige tegenaanval. Maar het doelpunt werd gepareerd door India’s spits Amit Rohidas.

Vanaf het derde kwart met een 1-1 gelijkspel beloofde de wedstrijd het publiek aan hun stoel gekluisterd te houden. De gastheren domineerden dit kwart met verbeterd balbezit ondersteund door een agressieve aanval.

Slechts enkele minuten na de kwartfinales stelde Tjep Hoedemakers de Indiase verdediging op de proef toen hij van dichtbij op doel schoot, maar de Indiase doelman Krishan Pathak redde het snel goed.

In de 35e minuut creëerde India een prima aanval vanaf rechts met de bal voor het doel geduwd. Slechts een lichte aanraking zou de bal omhoog hebben gebracht, maar de duikpoging van Gurjan Singh was tevergeefs.

De patstelling kwam uiteindelijk in de 40e minuut ten einde toen Nederland een computer wist te bemachtigen. Boris Burckhardt pakte een goed schot om langs de Batak te komen. Even later breidde Duco Telgenkamp de voorsprong uit naar 3-1 met een goed getimed velddoelpunt.

Het hielp niet dat India terugliep tot 10 man en dat Mandeep Singh de groene kaart kreeg seconden voordat Nederland back-to-back goals scoorde.

Onder druk om te scoren, begon India het laatste kwartaal met een paar computers die dichtbij kwamen, maar bleef achter bij veel van hen.

Ze wonnen ongeveer drie minuten later nog een computer, maar kwamen niet voorbij de Nederlandse verdediging. De laatste paar minuten bleven spannend voor India, terwijl ze op zoek waren naar dat ongrijpbare doelwit.

Terwijl de late rush van India er op dit moment somber uitzag en de Nederlandse verdediging moeilijk was, kreeg India een doelpunt tegen toen Telgenkamp de zaak sloot en een brace voltooide.

Hoewel India enkele seconden na dat doelpunt een computer kreeg, haalde de tik van Rohidas het doel niet. Met minder dan 30 seconden te gaan voor de laatste shoot, kreeg India een strafschop nadat een stick-tackle fout was gemaakt, maar de Nederlandse doelman Permin Blaak redde briljant van Harmanpreet’s flick, waardoor de wedstrijd met 4-1 op het bord eindigde.

Donderdag speelt India tegen Argentinië.